Jei per 20 min. savęs nenufotografuoji, automatiškai kviečiama policija: ką sugalvojo Lenkija ir tą patį jau galvoja Lietuva  (15)

Skirtingos šalys skirtingai bando dorotis su privalomos saviizoliacijos iššūkiais. Štai kaimynai lenkai tam pasitelkė išmaniąsias technologijas, sukūrę specialią programėlę išmaniesiems telefonams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-03-26 Jei per 20 min. savęs nenufotografuoji, automatiškai kviečiama policija: ką sugalvojo Lenkija ir tą patį jau galvoja Lietuva  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos piliečiai, kaip ir lietuviai, grįžę iš užsienio privalo 14 dienų praleisti saviizoliacijoje. Kaip žmonės laikosi karantino, tikrina policija, tačiau praėjusį penktadienį buvo pasiūlyta alternatyva – programėlė išmaniajam telefonui „Home Quarantine“.

Programėlė fiksuoja žmogaus buvimo vietą, turi veido atpažinimo technologiją. Laikas nuo laiko gaunamas pranešimas, kuriuo prašoma save nufotografuoti namų aplinkoje. Tam yra skiriama 20 minučių. Jei per tą laiką žmogus to nepadaro – kviečiami policijos pareigūnai, o tai reiškia pažeistas karantino sąlygas. Už tai gresia piniginė bauda.

Šiuo metu bauda už karantino sąlygų pažeidimą siekia 500 zlotų, už pakartotinius pažeidimus ji gali išaugti dešimteriopai.

Šiandienos duomenimis, Lenkijoje patvirtini 1051 COVID-19 atvejis.

Panašią programėlę skelbia kurianti ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Viskas, ką reikia žinoti apie koronovirusą ir jo sukeliamą ligą COVID-19: pagrindiniai simptomai, kaip plinta, kaip naikinti, ką daryti susirgus, kiek laiko būna ant paviršių ir organizme, apsauginės kaukės, dezinfekcija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(12)
(25)

Komentarai (15)