Tai, ką Rusija stengiasi padaryti su išsigandusiais žmonėmis, yra baisu: „visų veiksmų suma ilguoju laikotarpiu turės milžiniškas pasaulines pasekmes, žmonės nebetikės net įrodytais faktais“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jilted 2020-04-22 11:59
Nesu didelis sąmokslo teorijų šalininkas, bet galvoje sukasi viena teorija, kad įpilt šiek tiek žibalo ugniai pakurstyt. Kol dauguma pykstasi ar virusas dirbtinis ar atsirado natūraliai, galima pažiūrėt kitu kampu. Kas jei virusas yra natūralus, kilęs iš gamtos, bet buvo atrastas jau gerokai anksčiau, bet paleistas planuotai iš to paties Wuhan Institute of Virology į tą patį turgų. Pasiruošus, ištyrus virusą ir suplanavus įvykių eigą. Pagrindinis klausimas šiuo atveju: Ar yra Kinijai ar kažkam kitam yra kažkokia apčiuopiama nauda iš to, kad sukėlė pandemiją pasaulyje. Kaip sakau, tik teorija spekuliavimui. Nenoriu nieko klaidint, ar skleist kažkokios dezinformacijos.
jordanbn2 2020-04-22 12:21
Kazkam nauda yra, ir didele. Kas zinojo kad bus viruso pandemija. Nesvarbu ar specialiai ar nespecialiai jis paskleistas. Jis gali but naudingas tik grupelei zmoniu spekuliuojanciu akcijomis ir valiutomis. Visoms valstybems ir imonems tai nuostolinga. Tai kalbeti apie kazki valstybini viruso skleidima yra nesamone. Tiesa tai galejo padaryti nebent Rusija. Putinui pasidare riesta del sankciju ir griebesi paskutinio siaudo kad issaugot savo itaka paskleisdamas virusa parklupde pasaulio ekonomikas ir dabar bando suversti kalte JAV kuri inicijavo Rusijos blokada
Nerkus 2020-04-22 12:40
Kažkur perskaičiau tokią mintį, kad visos operacijos (karinės) visada vyksta pagal planą tik iki mygtuko paspaudimo, o paskui jau jau prasideda savieiga ir ekspromtas. Jei tai buvo kažkas planuojama, tai tikrai nemanau, kad norėjo pasiekti tai kas dabar vyksta. Paguldyti visą pasaulio ekonomiką norėjo nebent ateiviai, kad mes ko nors nesukurtumėm ir jiems neišspardytumėm šiknos O jei bendrai tai turės keistis verslai, valstybių politika, gali būti, kad valstybės taps truputi uždaresnės ir gal sieks būti mažiau priklausomos nuo aplinkinių. Įdomu kaip bus su žaliąja ekonomika, bo naftos kainos palei plintusą ir neišku ant kiek jos išvis galės atsigauti. Šiaip čia tema labai įdomi, įdomu būtų įvairių minčių paskaityti.
Nerkus 2020-04-22 12:48
Labai abejoju, kad Rusijai naudinga. Jie jau su arabais prisižaidė - naftos nebegali parduoti, rublis krito, kitų resursų kainos krito. Rusijai nebent naudinga, jei pas juos visi pensininkai išmirtų, bo pensijų fondas pas juos nesusitvarko. Patys rusai virusą vadina antrąja pensijų reforma. Tiksliai žinoti ar bus viruso pandemija tiksliai niekas negalėjo. Virusas nėra toks kuris visus numarina, tada gali spėti, kad liks 1proc gyventojų. O čia toks "lengvas" virusas kuris laboratorijoje gali veikti vienaip, o kai išeis "į lauką" visai neaišku kaip suveiks.
Arunas1948 2020-04-22 12:56
Kam naudinga jau ryskeja, Amerikos valstija padave Kinija i teisma kad si kalta del koronoviruso, Amerikos valdzios atstovai kad patirtus nuostolius isreikalaus is Kinijos t.y. nurasys skola Kinijai o Kinija galejo Amerika nupirkti uz skolas.
Nerkus 2020-04-22 13:02
Panašiai galiu pasakyti, kad Kinijai naudinga, nes JAV skalūninės naftos kompanijos artėja prie bankroto, o Kinija dabar gali papigiai jas supirkti. Ir turbūt ne tik skalūninės naftos kompanijas, o dar daug ką gali supirkti. Bendrai paėmus aš manau, kad Kinija gali labiausiai išlošti. Dar, kad nebūtų taip, kad Kinija tyliai prisijungs (nusipirks) Sibirą, kai Rusija liks be pinigų.
Arunas1948 2020-04-22 15:03
Tavo ziniai skalunines Amerikos bendroves supirkineja Sauditai.
Nerkus 2020-04-22 15:25
Na va, o dabar dar ir Kinai supirkinės. Nematau problemos.
HardAxe 2020-04-22 16:05
žydai turi daug pinigų amerikoj, tai jie draugai nr1. Nėra gerai, kai stiprios valstybės valdomos marionečių...
NekenciuReklamos 2020-04-22 16:28
netikiu tavo teorija del vienos priezasties - VIRUSO MUTACIJOS. Jeigu virusas isliktu stabilus, tada butu dar galima sita teorija pritempineti prie realybes, bet dabar, kai mutacijos VYKSTA, o jos yra NEPROGNOZUOJAMOS. Is sito viruso potencialiai toks kileris gali "gimti", ir zmoniu populiacija taip stipriai sumazinti, kad is to naudos NIEKAS neturetu. Kariniai manevrai daug saugesni tokiu atzvilgiu, DAUG lengviau kontroliuojami ir nuspejami.
Maronas 2020-04-23 01:09
Naudinga Kinijai. Naudinga Lietuvai. Naudinga visoms nafta importuojancioms salims.
Abe7 2020-04-23 01:28
Na buvo spekuliacijų, galimai dalinai pagrįstų, jog virusas yra natūralios kilmės ir išėjo iš Wuhan'o laboratorijos, bet labiau dėl aplaidumo. – pūslelinė, kurią turi praktiškai visi, o ji tikrai nėra „žudikas maniakas“.
who 2020-04-23 02:40
Virusai tai pirmapradis bio kodas, iš kurių, ko gero evoliucionavo ir sudėtingesnės gyvybės formos ar bent jau įtakojo kitų rušių vystymąsį. Patys jie negali mastyti ar pasirinkti sąvybių kurios jiems naudingos. Tiesiog tai gamtos dalelė, kuri pasiduoda evoliucijos eigai. Taip jau susiklostė kad būtent covid įgavo rinkinį kodo kuris atrakina žmogaus ląsteles. Na ir žinome kad laikui artėjant į begalybę visos tikimybės artėja prie 1. Taigi žmogui žalingų virusų turbūt bus dar ne vienas, nes tai tiesiogiai susiję su populiacijos dydžiu ir globalizacija, kai bet kuri pasaulio vieta tampa lengvai pasiekiama. O žmonija gauna pamokas kaip greitai stabdyti virusą, kaip ir šio karantino metu.
HardAxe 2020-04-23 09:28
Manau anskčiau nei XX a šitas covid nebūtų taip sureikšmintas. Tuo metu buvo daug kitų sunkių ligų, o žmonės taip ilgai negyveno.