Atrado pirmą įrodymą, kad meteoritas užmušė žmogų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-04-28 13:53
kad ant jo nukris meteoritas, asteroidas ar kitas kosminis objektas – 1 iš 1 600 000. Kartais tikimybė ne per didelė? Ar tai nereiškia, kad Lietuvoje turėtu būti 1-2 žmonės užmušti meteorito? O Kinijoje užmuštu skaičius turėtu būti skaičiuojamas dešimtimis?
SaMaras 2020-04-28 23:23
Kažkaip smegenai jau nebeveža, bent bent jau aš suprantu taip, kad jei bus metamas kauliukas ir tu turi spėjimą koks skaičius iškris tai tikimybė atspėti 1 iš 6 (t.y. ~16,66%) bet tai nereiškia, kad jei spės 6 žmonės tai būtinai vienas turi atspėti, gali atspėti visi gali neatspėti nei vienas ir tt. Taigi kad žūsi nuo kosminio objekto yra 0,0000625% Na rytoj dar paziurėsiu ar baisiai čia nenusišnekėjau..
mindaugas.vaitiekūnas 2020-04-29 08:00
Turbūt į statistiką įtrauktas koks nors meteoritas, pražudęs visą eilę žmonių ar net sukėlęs masinį išmirimą. Na pvz. jei žmogus gyvena ~70 metų, o tikimybė yra 1 iš 1.6mln, tai galima laikyti, kad nugyvenęs 112mln. metų (1.6mln * 70) būsiu pražudytas meteorito. Tai jeigu prisiminsim, kad prieš 65mln. metų meteoritas pražudė didžiąją dalį gyvybės planetoje, tai statistika jau kažkaip ir panašėja.
Shinigami 2020-04-29 08:38
Kiek aš supratau, straipsnyje kalbama ne apie didelius meteoritus, bet apie meteoritus kurie nukrito ant galvos ir užmušė konkretu asmenį, o ne išnaikino visa miestą. Bet net jei kalbėtu apie didelius meteoritus, tai tikimybė vis tiek nebūtu tokia didelė, nes tokio dydžio meteoritai ne dažnai krenta. Bei iš tavo pateikto pavyzdžio jokios statistikos neišskaičiuosi, nes jei prieš 65 mln. metu nukrito meteoritas, tai nereiškia, kad toks meteoritas dabar nukris po metų. Gal kito tokio meteorito reikės laukti 10000000mln metų? Kitaip sakant iš vieno atvejo statistikos neišskaičiuosi. Kiek žinau turi būti nemažiau kaip 100 stebėjimų kad butu galima pradėti skaičiuoti statistiką. Jei iš vieno atvejo skaičiuosi statistika, tai bus Palubinsko statistika.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-04-29 17:37
Tai jei patvirtintas tik 1 atvejis, kai žmogų užmušė meteoritas, tai čia taip pat galioja ta pati taisyklė - jokios statistikos. Bet jei jau statistika pateikta, vadinasi ji buvo kažkaip paskaičiuota. Ir jei jau kitų atvejų nežinoma, kaip meteoritas užmuša žmogų pataikydamas tiesiai į jį, turbūt belieka tik įtraukti didžiuosius meteoritus. Prieš 65mln. metų nukritęs deja nebuvo vienintelis. Arba apskritai skaičiuojant statistiką nebuvo imamas šis atvejis (statistika sudaryta anksčiau). Tad gal buvo vertinamas jau aptiktų pavojingų Žemei objektų susidūrimas su ja per artimiausius metus (~ žmogaus gyvenimo metus). Tad statistika čia gali reikšti ir tai, kad yra 1 iš 1.6mln. tikimybė, kad per artimiausius ~70 metų į Žemę trenksis meteoritas, nušluosiantis visą žmoniją.
AAA000 2020-04-30 00:51
galima. sansai sumazeja lygiai 6 kartus. atspesi vidutiniskai nebe 1000 kartu, o tik mazdaug 166,6 atveju is 6000. ------------ aplamai nesuprantat statistikos... statistika neskaiciuojama is vieno atvejo. nes nezinoma to vieno atvejo pasiskirstymo tikimybe. suvest duomenis galima i viena atveji, bet daryt ta atbulai - daryt is vieno atvejo statistika - cia yra nemokejimas naudotis statistika. buhalterinis lygis. nes buhalteriams - "viskas galima", ir jie galvoja kad jei padare skaiciavima ir nepadare aritmetiniu klaidu - vadinas duomenys teisingi pvz taip susimauna loterijose, kai loterija organizuoja buhalteris. galima islost iskart, kol dar fondas nesukauptas. ir tada buhateris-organizatorius bankrutuoja - nes jis tiesiog debilas. dare be pirminio fondo, neatsizvelgdamas i fakta, kad islosus priza - toliau bilietu niekas nebepirks. nu imortal dievinami analizes metodai cia. jam cia viskas butu normaliai