Kinija sumontavo įspūdingą 72 metrų aukščio ir 2 700 tonų anteną bendravimui su Marsu - kam jos prireikė? (Video)  ()

Kinija Tiandzino mieste, Wuqing rajone, užkėlė ir sumontavo antenos, kuri bus naudojama vykdant Marso tyrinėjimo misiją, reflektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Našioji antena yra 72 metrų aukščio ir sveria 2 700 tonų. Tai nepaprastai svarbi misijos įrangos dalis, nes ji priiminės iš Marso siunčiamus duomenis. Iš 1 328 labai tikslių plokščių sukonstruota antena yra beveik devynių krepšinio aikštelių dydžio, o pagrindinio reflektoriaus skersmuo – apie 70 metrų.

Anot Hongwei Li, bendrovės „China Electronics Technology Group Corporation“ 39-ojo tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojo, gaminant anteną buvo naudojamos naujos technologijos.

H. Li teigimu, tokiam dideliam reflektoriui, sveriančiam 450 tonų, išlaikyti buvo pasirinkta skėčio konstrukcija. Sėkmingi užkėlimo ir montavimo darbai truko ilgiau nei valandą. Tolesnis antenos korpuso tobulinimas ir įrangos derinimas bus atliekamas vėliau.

Kinijos pirmojo Marso tyrinėjimo projekto metu duomenų signalai įveiks net 400 mln. kilometrų, arba tūkstantį kartų didesnį atstumą, palyginti su Mėnulio tyrinėjimo misija.

70 metrų skersmens reflektorių turinti antena yra didžiausia Marso tyrinėjimo projekto duomenų gavimo sistemos dalis. Anteną pastatė Kinijos mokslų akademijai priklausančios Nacionalinės astronomijos observatorijos.

2018 m. pradėto antenos projekto tikslas – įrengti didžiausią visiškai judinamąją anteną Azijoje, kuri padės tvirtus pamatus Kinijos siekiui tyrinėti tolimąjį kosmosą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()