Aiškėja dar viena priežastis, kodėl vieni miršta nuo COVID-19, kiti lengvai pagyja - pasitikrinkite D vitaminą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AJ 2020-05-08 15:04
Piena geri, ten pilna vitaminu D prisotinta, bent jau UK, taciau UK daug kas mirsta vistiek...
HardAxe 2020-05-08 15:24
kazkodel pietines salys ypatingai neatsparios...
kestutisz 2020-05-08 15:31
Ir čia su sąlyga, kad jei kas ir neturi to vitamino trūkumo tai tik ten gyvenantys...
AAA000 2020-05-08 18:49
kad nera patikimu statistiniu duomenu apie serganciuju kiekius - niekas nedare masiniu tyrimu. isskyrus kelis atvejus. kaip gali lygint nepatikima statistika su kazkokia psiaudo prielaida? pas mus, ar pvz pas vokiecius - gana neblogai isgaude apkrestus - bet kitose salyse statistika isvis ne i tema. pasyviuju-nematomuju seseline dalis didesne. ir duomenis daro nepatikimus. aplamai senesni labiau sedi uzsidare ir apsirenge, saugosi saules. ir maziau to vitamino D pasigamina "naturaliai". ir tai sakykim paaiskina kodel labiau megsta zmones riebiai senatveje. nes irgi tenkina vitamino D poreiki per riebalini pasisavinima. dar viena lempine prielaida... siaureje aplamai riebalinio maisto fanatai. o sergamumas mazas. ir cia galima lygiai tokias pacias isvadas ispiesinet is lempos - kad riebalu valgymas padeda nuo covid-19 statistika ta puikiai rodys... suknistu buhalteriu mokslas... o paskui visokie imortal prisikaito tokiu "patikimu" statistiku, is "patikimu" saltiniu ir cia briedus istisai rasineja...
devyniaragis 2020-05-08 21:45
Pietų šalyse žmonės turi tamsesnę odos pigmentaciją ir labiau linkę naudoti nuo UV spinduliuotės apsaugančias priemones, kas mažina vitamino D sintezę. Taip pat, tikėtina, mažesnė populiacijos dalis naudoja papildus ar vitaminu d yra papildomas maistas. Šiaip, įdomu, kad epidemija Italijoje labiausiai smogė Lombardijai, kuri anaiptol nėra pietų kraštas, tačiau, be abejo, tam įtakos turėjo ir tai, kad Milanas turėjo tiesioginius skrydžius su Kinija.
VirtualGadget 2020-05-09 15:20
Pritarčiau mintims , kad vitamino D žmonių gyvenančių piečiau organizmuose susikaupia daugiau. Nes kad ir kaip ten būtų jie daugiau laiko praleidžia saulėje. Anot rašytinių šaltinių vitaminas D organizme geriausiai pasipildo iš saulės lyginant su maisto papildais ar maistu kur gali būti atvejų kad iš maisto papildų ar maisto to vitamino D pasisavinimas gali būti visiškai menkas . Nors yra rašoma kad tamsesnę odą turintys žmonės mažiau paveikūs saulės šviesai , bet lyginant su jų praleidžiamu laiku saulėje jų vitamino D lygiai organizme turėtų būti žymiai aukštesni. Žinoma čia eina kalba apie tuos kurie gyvena savo gimtinėje, o ne emigravusius į kitas šaltesnio klimato šalis. Kadangi vitaminas D reikalingas organizmo regeneraciniams procesams odos ir kaulų stiprinimui tai tik toks ir gali būti poveikis. Ispanija ar Kinija yra šiltesnio klimato zonoje vadinasi ir saulės šviesos ten turi būti daugiau. Vienintelis dalykas kas galėtų mažinti saulės šviesos kiekį tai vandenynų sukeliamas rūkas ,ar žemės lygis virš jūros lygio. Kalnuose gi ir sniego yra . O štai viename Didžiosios Britanijos uoste labai dažnai tvyro rūkas. Bet jei imti tokias vietas kaip Afrika kur didžiulis plotas tai peržiūrėjus statistiką ir būtų galima kažką teigti. Bet spėju kad vitaminas D nors ir atlieka savo svarbų vaidmenį organizme, bet tai nėra kažkuo išskirtinis vitaminas kaip ir kiti. Vitaminas C ar B ,ar bet kuris kitas lygiai taip pat gali būti priežastis dėl ko vieni lengviau pagyja ,o kiti miršta.