XIX a. Belgijoje laiškų pristatymui buvo naudojamos katės: kaip tai veikė ir kodėl paslauga gyvavo itin trumpai  ()

Per daugelį metų žmonės laiškams pristatyti naudojo įvairiausius gyvūnus. Aliaskoje (JAV) ir Kanadoje kadaise laiškai buvo pristatomi šunų kinkiniais (vėliau Aliaskoje šiam darbui buvo išbandyti ir elniai). Kompanija „Pony Express“, kaip sufleruoja pavadinimas, laiškų pristatymui pasitelkė ponius, o senovės Graikijoje žinutėms pristatyti buvo naudojami karveliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau katės? Juk katės visuomet turi savų planų! Priešingai nei šunys, katėms įprastai nerūpi, ar šeimininkas bus laimingas, ar ne. Tiesą pasakius, kartais juk atrodo, kad kartais katės specialiai nori supykdyti savo šeimininkus?

Turint omenyje esminius kačių charakterių bruožus, sunku patikėti, kad Liežo miestas, esantis Belgijoje, XIX amžiaus aštuntajame dešimtmetyje pasitelkė 37 kates, kad šios pristatinėtų laiškus. Prie kačių kaklų būdavo pritvirtinami maži neperšlampami krepšiai, į kuriuos būdavo sudedami laiškai. Tokiu būdu Liežo ir aplinkinių miestelių gyventojai siekė palengvinti tarpusavio komunikavimą. Tuomet laikraštis „The New York Times“ rašė, kad katės žinutes pristatys greitai ir saugiai – nebent jas užpultų ir apiplėštų šunys.

Saugiai? Galbūt. Greitai? Tikrai ne. Vienai katei pavyko pristatyti žinutę per 5 valandas, tuo tarpu kitoms katės prireikdavo visos dienos, kad laiškai pasiektų jų pačių namus.

Atrodo, kad katėms nelabai rūpėjo greitas laiškų pristatymas. Dėl šios priežasties neverta stebėtis, kad laiškų pristatymo paslauga pasitelkiant kates gyvavo itin trumpai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()