Lietuvos ligoninės galėjo dykai gauti 150 „Zivė“ širdies stebėsenos sistemų, bet tai neįvyks, nes įmonė 1 mėnesiu per sena: štai ką reiškia biurokratija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-05-10 08:56
Taip, tai biurokratinė kvailystė, bet jei tie įrenginiai tokie geri, kodėl ligoninės pačios jų neperka? Juk pinigų įrangai ir vaistams iš valstybės gauna. Kodėl nori/gali naudotis tik dovanotais įrenginiais?
immortallt 2020-05-11 14:20
Nes ligoninės negali greičiausiai pirkti, arba turi skelbti viešąjį pirkimą, kas truks mažiausiai du mėnesius. Arba iš viso, tokį pirkimą turės per Ministeriją organozuoti, kas gali trukti ir pusę metų. Beje, padovanoti gali iš savų pinigų, bet kai nubėgi į vieną valstybės kišenę paprašyti pinigų, o po to į kitą įdedi "dovaną" padarytą iš tų pinigų, tai tikrai kito žodžio reikėtų ieškoti.
Giedriax 2020-05-11 14:24
Čia kažkokia reketo forma, ar kas aprašyta straipsnyje? Patys žino, kad neatitinka reikalavimų, bet vistiek reikalauja pinigų, o kai jų negavo - tai prasidėjo purvo pylimas ant pinigus skirstančios organizacijos, t.y. kodėl pinigus duodate tik tiems, kurie atitinka reikalavimus? Jei nustatytas terminas 3 metai, tai toks ir yra terminas, o ne 3m+tavo sugalvotas skaičius. Nustačius terminą 4 metus, garantuotai atsiras 4m+1mėn amžiaus firma kuri negaus dėl to pinigų. Jei MITA padarys išimtį ir skirs pinigų, tai ką sakyti visiems kitiems startuoliams, kurie dėl panašių priežasčių finansavimo negavo? Mano nuomonė tokia, kad visiems startuoliams taisyklės turi būti taikomos vienodai.
Shinigami 2020-05-12 13:26
Čia akcentuojama į visai ką kita. Ne tai, kad startuoliui neduoda pinigų, bet kad jų kuriamas prietaisas yra gyvybiškai svarbus šiuo metu, bet jie negauna pinigų. Nors nežinau ar jis tikrai taip gyvybiškai svarbus. Jei jis butu gyvybiškai svarbus, tai greičiausiai pacientai patys bėgtu ir pirktu (nes ne atrodo kad labai jau baisiai brangus butu), todėl čia tikrai tik reketas norint pinigų gauti ir tas dovanojimas tik reklama.