Norite ilgiau gyventi sveiki ir laimingi? 7 svarbiausios taisyklės iš LSU profesoriaus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-05-13 12:09
Užskaitau. Tik dėl bendravimo nelabai, bendrauti reikia, bet ką daryti jei aplinkiniai žmonės domisi visiškai kitom sritim nei tu ir kartais hiper ekstarvertai užknisa su savo pastoviu Š malimu apie nieką. Vidutiniai ekstarvertai labai gerai, su jais eina bendrauti normaliai. Per laiką išsiugdžiau imunitetą prieš hiper ekstravertus, pasiimu telefoną ir naršau/skaitau, arba tiesiog pasakau OK buvo malonu pabendrauti, o dabar turiu neatidėliotinų darbų/reikalų, viso gero. Na aš bendrauju su keliais mano lygio ir pomėgių gerais draugais + ir forumuose malonu pabendrauti su aukštesnio lygio nei pilka masė žmonėmis, o daugiau nėra kur ir su kuo bendrauti, soc media tai laiko švaistymas, kitaip sakant tuštybės mugė. Laiką aš moku švaistyti įdomiau ir prasmingiau.
vanduo4 2020-05-13 18:15
gal jis tiesiog turėjo omenyje jog būdamas uždaras tu nesąmoningai ieškaisi tau priimtinos informacijos, visiškai ignoruodamas kitokias galimybes. O bendraudamas tu pamatai kitų žmonių požiūrį, pajauti nuotaikas ir netgi gauni energijos, kuri kyla iš naujos, netikėtos medžiagos. _ bet svarbus faktorius yra tas, kad tie žmonės tave stimuliuotų, o ne stabdytų.
AAA000 2020-05-14 00:28
siaip tas pabaigoje neformaliai paminetas 8 faktorius yra esminis ir vienintelis o sitie 7 sumineti "faktoriai" yra sekmingos mirties strategija taip sakant numirsi idiotiskai issisiepes, ir tiek genetiskai kiek zinau tera tik vienas veiksmingas budas - tai dirbtinai visai populiacijai veliau gimdyt vaikus. cia turi but daugmaz uzdara pakankamos imties genetiniam maisymuisi visuomene ir tinkama gyvensenos "tradicija". tada ir susikurs tokia statistinio ilgaamziskumo "sala" per kelias kartas. is esmes cia siltnamine darzoviu selekcija... nieko gudro - nes tos "ilgaamziskumo" salos neatsparios pvz infekcijoms ir panasiai. buna masiniai regioniniai ismirimai - kur neatsispindi idiotiskai buhalteriu surenkamai statistikai ilgaamziskumo vertinime. kuria ir paremtas sitas straipsnis. o kitas variantas - greitasis - kur tiktu visiems - aktyviai kistis i genoma moksliniais pagrindais. su tiesiog aiskiai suformuluotu tikslu - ilgint gyvenima stabdant pacius senejimo procesus. apeit tiesiog pati evoliucini mechanizma. nes tokie faktoriai - kaip zmonijos individu kiekis ir salygu globalizacija - tinkamai naudojant - rusiai privalumas. tas matosi is gyvybes vandenynuose - kur dauginasi neribojami beveik aplinkos ar kazkokiu barjeru - tipo kalnai ar valstybes sienos. ir dauguma ilgaamziu butent ten... o cia siulo remtis keliu aptvariniu bezdzioniu tvartelio patirtim - nors jie net nera ilgaamziai - tik krievai ivertinta statistine isimtis... labai skystas straipsnis
VirtualGadget 2020-05-14 12:15
Genetika mano supratimu yra pradinis startinis paketas. Vėliau žmoguje formuojasi viskas priklausomai nuo aplinkos. Oras vanduo maistas temperatūra augantys augalai ir visa kita nulemia amžiaus trukmę. Fizinis aktyvumas vėl gi priklauso nuo mitybos oro ir aplinkos. Jeigu valgom nekokybišką maistą tada reikia daugiau fizinės veiklos. Valgant normalų maistą tos veiklos užtenka minimalios . Sakoma kad moterys gyvena ilgiau nei vyrai. Jei imti kad vyrai dažniau užsiima intensyvesne fizine veikla tai viskas turėtų būti gi priešingai. Statistika vėl gi kaip ją naudosi. Jei imti kokį konkretų JAV regioną greičiausiai ten būtų galima aptikti didesnį ilgaamžių skaičių. Kada paimi visą JAV ir darai statistiką tai visa informacija išsikreipia. Kas dėl politikų Lietuvoje tai daugelis jų yra veikiami socialinės aplinkos. Tai sakymas kad turėjimas bent keturių draugų prailgina gyvenimą vėl gi priklausys kas tie draugai. Jeigu tie draugai daugiau tave veiks neigiamai tai tikrai tau gyvenimo trukmės neprailgins. Jeigu tai bus protingi žmonės kurie galės papasakoti kažką protingesnio nei šis profesorius tai tokiu atveju gyvenimo trukmė gali būti ir ilgesnė. Aišku bet kuriuo atveju vis tiek žmogui reiks socialinių ryšių. Aišku ir tokie žmonės kaip šis profesorius atlieka ir teigiamą vaidmenį gyvenime. Bet atrodo kvailai kai viešai pateikia teorijas ar spėliojimus ne visai tinkamai. Kažką bendrai be jokių konkrečių paaiškinimų.
qriuqriu 2020-05-14 20:12
cia galioja tik sveikiems(be letiniu ligu, bei tvirta psichika), tokie naturaliai nuo mokslu baigimo smalsus visur ir niekad sau tinginiaut neleidzia... o kiek sveiku virs 65m? kazkas del moteru rase, paimkit diabetikus ir pazekit kada vyras prie kokio kiekio cukraus kraujyje is lovos neatsikels o moteriske dar begios krosus