PSO įspėja, kad koronaviruso galimai neįveiksime niekada

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-05-19 10:02
Negi pagaliau daėjo, kad vakcina tai dar ne viskas? Į tą patį gripą tegu daugiau pažiūri (su kuriuo labai jau nemėgsta lyginti) - kiek gi nuo jo skiepijasi?
conjurer 2020-05-19 15:03
Kai bus vakcina, kas nenorės galės nesiskiepyti. Ot problema. Kas norės pasiskiepys, ir tada jei susirgsi covid, jau bus tavo reikalas. Jei numirsi, irgi pats atsakingas, nes nepriėmei pagalbos. Dabar kol neturim vakcinos, pavojus yra tiems, kas nori save prisižiūrėti, o kai pavojus liks tik antivakseriams, visi galėsim juos ignoruoti ir pilnai atidaryti ekonomiką ir sienas. Be to dabar antivakseriai aktyviai pasiskelbia kas jie yra (kaip veganai), todėl yra gana aišku su kuo gyvenime daugiau neverta susitikti.
who 2020-05-19 16:32
O kaip dėl viruso mutavimo? Kai peršoko iš šikšnosparnio, per gan trumpą laiką pakeitė net 10% genomo. Kas garantuos kad kitą sezoną nereikės naujos vakcinos?
conjurer 2020-05-19 18:42
Jo, bet tu įkalbėk žmones nuo to saugotis. Kai tik atsiras vakcina, visi pamirš apie covid-19. Net jei reikės kelis mėnesius laukt skiepo, mes galvosim kad galutinai įveikėm ligą, ir pašalinsim visus karantinus. Taip jau vyksta net vakcinai neatsiradus. Dėl kitos mutacijos žmonija per daug niekada nesirūpino ir nesirūpins. Kai ji bus tada ji bus, bet dabar tai ateities žmonijos problema, o ne mūsų.
who 2020-05-20 06:30
Buvo kalbų kad šis virusas greitai mutuoja ir bus kaip antrasis gripas, kiekvieną sezoną vis kita atmaina. Jei vis tik ne, tada įdomu kaip virusui susidarė tokios palankios sąlygos per trumpą laiką pakeisti nemažą dalį savo genomo. Nebent apsijungė du skirtingi virusai, tada klausimas ar reta tikimybė tokiam veiksmui įvykti.
conjurer 2020-05-20 11:45
Niekuo šitas virusas nėra ypatingas. Ir taip tikimybė reta. Bet kai atkreipi dėmesį į tai kad vienas užsikrėtęs žmogus prigamina milijonus virusų, ir turim milijonus užsikrėtusių, staiga ta reta tikimybė netampa tokia reta. Pvz jei nusiperki vieną teleloto bilietą, tikimybė laimėt bus 1/1000000. Jei nusiperki 10000, tai tikimybė kad bent vienas bilietas laimės belieka 1/100. Kiekvienas naujų virusų "gimimas" turės minimalių mutacijų, bet labai retos bus tos kurios padės jam plisti. Tai nuolat vyksta su gripu, taigi šitas virusas nėra niekuo ypatingas, tiesiog jis turi galimybę nusipirkti milijonus loterijos bilietų. Problema ta kad apsaugos nuo viruso priemonės nėra kultūriškai ir ekonomiškai priimtinos. Vieni sako "parodyk man tą virusą, aš jį suvalgysiu", kiti sako kad daugiau žmonių mirs nuo vienatvės, nei nuo viruso. Nešioti kaukių dauguma nenori, ir dar kursto kitus jų nenešioti grįsdami kad tai yra zero sum game (prezervatyvai tada irgi). Dabarties žmonija tikrai nesiruošia antrai bangai, ir nebijo dėl mutacijos. Prie to aišku prisideda ir visi valstybiniai troliai, kuria pamatė galimybę pamažinti kitų valstybių populiacijas, ir tuo pačiu specialistų kiekį, ir skatina dalykus kurie kaip tik didina susirgimo mąstus. Biologinio ginklo niekam nereikia paleisti, užtenka kontroliuoti esamą virusą, kaip biologinį ginklą. Taip pat kai kurios valstybės net neapsimeta kad joms rūpi žmonių gyvybė, ir aktyviai bando išpešti iš viruso naudos (pensininkų kiekio pamažinimas), ir dėl to kaltę verčia bet kam kitam. Pirštais nerodysiu, visi prieiname prie informacijos iš kitos atlanto pusės. Taigi kol bent 10% pasaulio savo noru neigs ir platins šį virusą, niekas nesikeis. Rimtesnė forma bus ateities žmonių problema. Dabar to negalime sustabdyti. Kita vertus didelis mirtingumas mažina plitimą, taigi kuo mirtinesnė forma tuo lėčiau ji plis. Ir jei dar išlaikysime uždaras sienas kuriam laikui, tai gali būti tik pavienių valstybių problema.
kestutisz 2020-05-20 12:30
Platina ne tik neigiantys. Virusai ne mažiau plinta dėl tų hyperaktyvių, kur visa galva neria nuo vienų kraštutinumų iki kitų - nuo renginių/kelionių iki pritarimo karantinui (bet ir tai sėdėti gi veiklos neįdomu tai tuoj puola "padėti" kitiems - jei ne platinti virusus nešiojant produktus kitiem, tai nors paskundžiant ką). Kai tuo tarpu burbantis senolis, kur gal neišeina iš savo sodybos ir "piktybiškai" nesidedantis kaukės net neturi galimybės kažką ten užkrėsti tampa atpirkimo ožiu - "kur žiūri policija! per tokius ir plinta virusai!" (tikrai ne per mano kiaurą* kaukę) * tiesiog iliustracijai, legit kaukė pagal įstatymo raidę https://i.imgur.com/5Dj45Jh.jpg
sub 2020-05-22 11:25
Patikėk nemažai skiepijasi nuo gripo ir kiekvienais metais prieš gripo bangą.
sub 2020-05-22 11:51
Dėl antivakserių pritariu. Man tai jie = plokčiažemininkams.
Evil Goku 2020-05-22 13:27
Kalbėjo nebent bobutės ir savamoksliai egzpertai. Gan senai aišku, kad covid-19 mutuoja palyginus lėtai. Be to, mutacija gauna tik vienas virusas, o ne visi iškart. Ir tam konkrečiam virusui turi gerai sektis, kad jo klonai išplistu.