Nuo kokio amžiaus saugu rūkyti marihuaną rekreaciniais tikslais? Kanados mokslininkai atsakymą jau žino  (12)

Ateityje vis daugiau šalių legalizuos kanapių vartojimą rekreaciniais tikslais. Šį procesą sveikina daugybė entuziastų, nemaža dalis jų - labai jauni žmonės. Tačiau greičiausiai kanapių produktų vartojimui, kaip ir alkoholiui bei tabakui, bus taikomi amžiaus apribojimai. Kanados mokslininkai paskelbė, nuo kokio amžiaus būtų galima leisti vartoti kanapes rekreaciniais tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanapių vartojimas dėl medicininių priežasčių didesnių klausimų nekelia - jei gydytojas rekomenduoja medicininę marihuaną, tai amžiaus klausimas tarsi išskrenda pro langą. Tačiau kanapių vartojimas rekreaciniais tikslais yra kiek kitoks. Jaunų žmonių smegenis reikėtų apsaugoti nuo svaiginančių medžiagų, bet koks amžiaus ribojimas būtų teisingas?

Mokslininkai iš Niufaundlando universiteto Kanadoje mano, kad vartoti kanapes rekreaciniais tikslais galima leisti ne jaunesniems nei 19 metų amžiaus žmonėms. Kanadoje kanapės jau yra legalios. Prieš šio įstatymo priėmimą buvo svarstoma 21-25 metų riba. Tačiau politikai pamanė, kad geresnė riba yra 18-19 metų (skirtingose provincijose galioja skirtingi įstatymai).

Mokslininkai nusprendė, kad geriausias rodiklis sprendžiant nuo kokio amžiaus saugu pradėti vartoti kanapes, yra tolesnė gyvenimo eiga. Tai yra, ar anksti kanapes pradėję vartoti žmonės meta mokslus, negali užmegzti ilgalaikių santykių, išlaikyti sveikatos ir darbo. Jie išanalizavo kelias duomenų bazes, apėmusias 20 tūkstančių žmonių ir pastebėjo, kad tikriausiai protingiausia leisti vartoti marihuaną rekreaciniais tikslais nuo 19 metų amžiaus.

Tie žmonės, kurie kanapes pradeda rūkyti būdami 19-20, vėliau rečiau vartoja tabaką, nei tie, kurie į kanapes panyra būdami 18 ar jaunesni. Tie, kurie kanapes pradeda rūkyti būdami 21-24 metų amžiaus, 16 % dažniau užbaigia aukštąją mokyklą nei tie, kurie pradeda rūkyti nesulaukę nei 18. Panašūs rodikliai stebimi ir kitose kategorijose, įskaitant ir protinę sveikatą. Todėl mokslininkai mano, kad kanapių vartojimas turėtų būti legalus nuo 19 metų amžiaus, bet ne anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(35)
(11)
(24)

Komentarai (12)