SpaceX dominuoja raketų skrydžiuose, o tai suteikia NASA daug pranašumų  — ir grėsmių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bagai 2020-05-23 19:59
Greitintuvas..
iPienius 2020-05-24 09:02
idomiausia, kad kai Nasa pasirinko Spacex ir Boeing nauju kapsuliu sukurimui, tai visi galvojo, kad Spacex nieko nesukurs arba jei sukurs, tai daug veliau nei Boeing. Boeing laike patikimu ir garantuotu partneriu, kuris bus pirmas. bet dabar viskas pasikeite, Boeing ne tik, kad siemet negabens astronautu, bet didele tikimybe, kad ir kitais metais negabens. nenustebciau, jei is viso bus nutraukta Starliner programa.
jull 2020-05-24 10:32
Tikrai taip. Matyt, ne visada mega kompanijos su simto metu patirtim dirba geriau, nei mazos, jaunos ir super ambicingos. Tiesa, gal vertetu palaukt iki sekmingos misijos pabaigos pries juos giriant.
Kirtis 2020-05-25 11:07
NASA jau suprato, kad komerciniai paslaugų teikėjai sugeba geriau optimizuoti resursus ir pasiūlyti paslaugas geresnėmis kainomis. O tam, kad kainos ir toliau liktų konkurencingos, reikalinga... konkurencija . Todėl bus stengiamasi turėti alternatyvų SpaceX, bent jau tam, kad jie nemonopolizuotų rinkos ir nepradėtų diktuoti savo sąlygų. Kitą vertus, su jais konkuruoti darysis kuo toliau, tuo sunkiau - jie pamažu įgauna gerą pagreitį
immortallt 2020-05-25 12:37
Na reikia nepamiršti, kad tokiose srityse ne įmonių šimtametė patirtis daro pažangą, o įgalinimas specialistų su ambicija, idėja ir gebėjimais. Didelėse įmonėse, kurios sustabarėjusios, dažnai tokie specialsitai yra varžomi ir neleidžiama pasireikšti, nes taip suvaldoma rizika, kad kas nepridirbs. Tačiau, kai reikia kažką sukurti - viskas vyksta daug lėčiau. Tuo tarpu jaunoje įmonėje, kuri susivilioja specialistus, jie ir atneša tą reikalingą patirtį ir žinias sukurti nauja, bet sistema jų neriboja. Čia taip tikrai ne tik kosmoso technologijose, o ir paslaugų sektoriuje, ir šiaip visur.
Creatium 2020-05-25 14:49
Kaip bebūtų, bet Boeing yra ir viešai kotiruojama įmonė. SpaceX - privati. Tai irgi daro įtaką, nes SpaceX gali sau leisti daryti daugiau klaidų, turėti daugiau išlaidų ir pan.