Pasisekė ar gerai pasistengėme? COVID-19 pandemija Lietuvą paveikė mažiau nei kitas Europos valstybes

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2020-05-26 11:58
Bendra tendencija Europoje yra tokia, kad labiausiai paveiktos tos, kurios yra labiausiai atviros, turi, pvz., didžiausią turistų srautą. Čia yra toks atvejis, kai yra naudinga būti mažam ir mažai kam įdomiam.
kestutisz 2020-05-26 12:18
Tik sėkmė, daugiau nieko. Žmonių juokinimas (gąsdinimas?) kasdien per tv tai tik netikėtai dovanų nukritusi rinkimų platforma, o ne kažkokios "pastangos".
kukulis4 2020-05-26 14:32
Tokie teiginiai paremti tik tavo paties asmenine nuomone. O kas buna jei i visa tai ziuri pro pirstus labai gerai iliustruoja musu kaimynu is rytu pavyzdziai LTU (grubiai) serga 0.05% populiacijos, Baltarusijoje 0.4%, ir velnias zino ar reportinami skaiciai yra bent jau arti teisybes. Lietuva reagavo laiku, tinkamai ir adekvaciai. O del to, kad dabartine valdzia bandys sita visa situacija isnaudot rinkimu labui, tai sutinku. Bet mes juk (tikiuosi) nelipsim ant greblio dukart, ir nerinksim valstieciu antrai kadencijai seime. Per prezidento rinkimus Svarkeli juk taip graziai eliminavom.
immortallt 2020-05-26 14:53
Lietuva reagavo pavėlai: -sienos uždarytos kai jau turėjome tūkstančius, jei ne dešimtis tūkstančių žmonių, iš regionų kur COVID stipriai išplitęs, įvažiavusių be jokių kontrolės mechanizmų (nei surinkti kontaktai, nei paimti mėginiai, nei uždaryti į karantiną, kol bus testų rezultatai) -priemones ligoninės gavo stipriai pavėluotai, nors buvo skelbiama, kad visko turi. Pasirodo, nieko neturėjo, ne perkeltine prasme nieko, o tiesiogine. -adekvačiai - vėlgi, kai pradelsė pirmą žingsnį, iš dalies gal ir adekvačiai, bet ekonomikos gelbėjimo veiksmai vis dar dabar nevyksta. Ekonomikoje kas negerai: -skelbia kad padeda verslui, bet daugiau nei pusė sąrašuose esančių verslų nukentėjo neženkliai, o dar du kartus tiek, koks sąrašas nukentėjo stipriai vien dėl įvestų priemonių. Tos įmonės ne tik kad negauna subsidijų, bet ir lengvatinių paskolų. -būdamas bedarbis gauni daugiau, nei sėdėdamas prastovose - tai sėdi prastovose. -karantiną sušvelnino, darželius atidarė, mokyklas ne. -išmoka pensininkams - visus už tai prabalsavusius turėjo suimti už korupciją dideliu mastu. -realaus ekonomikos gelbėjimo plano nėra, yra tik rinkiminės kampanijos planas. Realiai atskirų ministerijų žmonės ir agentūrų ką iš savo pusės daro, tai tik tiek. Pvz., vietoje to, kad išmokėtų pensininkams išmokas (kurie neprarado nė cento pajamų), tie pinigai galėtų būti skirti pvz. atsinaujinančios energijos plėtrai. Taip būtų sukurta daug darbo vietų, daugiau pinigų liktų šalies ekonomikoje ir būtų ilgalaikė nauda. -verslas yra dedamas į šuns dienas mūsų pačių vyriausybės diena iš dienos, darbuotojai tyčia priešinami su darbdaviais ir iš viso piešiamas toks žmonių suvokimas, kad jei verslininkai išnyktų, visiems būtų geriau be jų. Tik va kad nebeliktų darbo vietų ir iš ko mokesčių surinkti, tai pamiršta. -verslui gavą pagalbą užsiundymas visų įmanomų institucijų irgi gražiai prisidės prie šešėlio augimo. Niekas nebesitikės valdžios paramos, bet ir kokius 10-20 metų mokėti mokesčius noro nebus, nes jei esant krizei ištiesiama pagalbos ranka yra tik pretekstas kratyti, tai niekas nenorės nieko bendro su tuo turėti.
kukulis4 2020-05-26 16:00
Tavo poziuri as suprantu, ir galiu sutikti su dauguma to, ka isdestei. Savo komentare, teigdamas, kad Lietuva sureagavo gerai, apie valdzios indeli as, tiesa sakant galvojau mazai. Mano nuomone, valdzios nuopelnas yra tik tas, kad salyginai anksti susgribo, ir ivede pakankamai griezta karanatina. O toliau jau nuopelnas tu, kas i tai reagavo adekvaciai - medikai, del to, kad neturedami pakankamu priemoniu vistiek atliko savo darba, verslui uz tai, kad uzpilde ta gap'a visokiu apsaugos priemoniu, pakol valdzia isuko savo aparata, visuomenininkams ir pavieniams zmonems uz tai kad prisidejo kaip kas gali ( as pats, ir dar keli simtai zmoniu pora menesiu spausdinom ir konstravom veido skydus, kuriuos net tie patys valdzios atstovai naudojo, nes jei buvo geresni uz tuos uzpirktinius), pagaliau daugumai Lietuvos piliciu, nes adekvaciai reagavo, ir saugojo vieni kitus. Apie dabartines valdzios ir verslo santyki as aplamai neturiu ka pasakyt - cia jokiu santykiu nera.
immortallt 2020-05-26 16:37
Papildyti turiu tik kad: nu kaip, santykiai yra, panašiai kaip sovietų sąjungoje, pagauni "verslininkaujantį", tai sušaudai.
DarkNRG 2020-05-26 22:12
Na su paranoja ir panika tai visai nesusitvarke. Vietoj to, kad ramiai kaip svedai tvarkytusi, leituviai kaip beprociai nese is parduotuviu grikius ir koncervus. Net ir dabar dar vaiksto su kaukem, nors jau oficialiai sakoma, kad gatvese ju nereikia. Net ir WHO rekomenduoja kaukiu nenesiot gatvej.