Visame pasaulyje nėra antros tokios moters: atliko žygdarbį su vieninteliu tokiu pasaulyje povandeniniu laivu, kurio sienos - 9 centimetrų storio titano lydinys (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vkv 2020-06-17 11:59
Gal apskritai pirmas toks žmogus?
HardAxe 2020-06-17 12:53
šiuo atveju koks čia žygdarbis? Žygdarbis buvo sukonstruoti tokį laivą, bet atsisėsti pasiplaukioti aš tame nematau problemos. Gal aš kažką praleidau, bet man narai, neriantys gyliau 100m, atrodo daug labiau herojiški.
Sunstep 2020-06-18 08:19
Tai sakai drąsos visai nereikia, ir jokių nelaimių tenai negali atsitikti? Ar pats leistumeis, jei tau pasiūlytų?
HardAxe 2020-06-18 11:39
Leisčiausi. Na kiek įmanoma įsivertinčiau laivo patikimumą jei kas pasiūlytų, bet tikėtina leisčiausi. Klausimas ar tai būtų kažkoks nepakartojamas įspūdis mano gyvenime? Turbūt ne. Nardymas indoneizjoj turbūt paliktų ryškesnį atsiminimą. O toj skylėj bus tamsu, žiūrėsi per mažą langelį į prožektorium apšviestą jauką ir, galbūt, pamatysi kokį niekam nematytą keistą sutvėrimą, kuris nebus nei labai gražus, nei spalvotas. Tai būtų vau kokiam zoologui, bet aš nesu matęs kokio 99% atogražų gyvūnijos, kurie daug gražesni. https://www.youtube.com/watch?v=iHHXtNPd8vY Ką aš norėjau pasakyti, kad tam <turbūt> nereikia jokių išskirtinių protinių žinių ar fizinių gabumų. Visa ekspedicijos sėkmė jau nuspręsta likus savaitėms iki nusileidimo į vandenį. Šio nusileidimo herojai yra inžinieriai sukonstravę laivą. Realiai tas pats, kaip skrydis į orbita su SpaceX raketa. Astronautai yra tik krovinys iki to momento, kol pasiekiama TKS. Tik skrydis yra didesnės perkrovos. Lipdamas į kalną gali užsimušti ir čia bus tavo klaida. Nerdamas su balionais į techninį gylį gali lengvai padaryti klaidą, kuri kainuos tau gyvybę. Nerdamas gilyn šituo laivu tiesiog laikysies numatytų protokolų. Netikiu, kad yra rimtų vietoje priimamų sprendimų. Aišku tokiose veiklose šit happens, bet tas galioja visiem ekstremalesniem užsiėmima. O tu neplauktum gavęs bilietą? Manau tiem žmonėm, kurie norėtų paskraidyti naikintuvu, tandemine skraidykle ar būti pakelti į kosmosą toks nėrimas patiktų.