Kinija „įgyja tikrą galią kosmose“ – sėkmingai paleido paskutinius palydovus ir trečios kartos Beidou navigacijos sistema gali būti geresnė ir už GPS, ir už GALILEO (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2020-06-24 16:28
Jav GPS sistema civiliams yra tycia mazesnio tikslumo nei karine. taip pat yra ir kitokiu apribojimu tarkim neveikia dideliu greiciu keliaujantiems objektams, tam kad tarkim tokia valstybe kaip siaures koreja negaletu naudoti kariniams tikslams.
bahuriux 2020-06-24 18:02
Yra dar vienas erzinantis apribojimas max galimos perkrovos iki 4G. Tai rimti skraidantys civiliniai/sportiniai aparatai gali neveikti tiksliai jei juose yra skrydžio kontroleriai/autopilotai, kai viršiji tą ribą.
jull 2020-06-25 07:09
Tik 50 metu praejo nuo funkcionalios palydovines navigacijos atsiradimo, stai pasaulio super galybe kinija jau ir turi savo:) Jei kas nors neveikia prie tokiu salygu, tai tavo imtuvas. Signalas is palydovo principe yra viso labo pranesinejimas kiek dabar palydove yra valandu, kokia orbita ir korekcijos. Viskas. Jokio atgalinio rysio nera, taigi ir uzdraust nieko neimanoma. Yra atkoduojami signalai - yra pozicija. Nepriklausomai nei nuo G nei nuo greicio. Skirtumas tarp civilines ir karines versijos - karine GPS gauna papildoma kito daznio sifruota signala, kuri apdorojant kartu su civiliniu gausim didesnio tikslumo duomenis. Tiesa, nzn kodel visiems atrodo kad GPS yra ypatingai svarbus karyboj. Ypatingai svarbus butu Lietuvos ir Latvijos konflikte. US ir Kinijos jokio GPS nebutu. "Dideliem daiktam" jo is vis nx nereikia ir niekada nereikejo, ten navigacijai yra sistemos kuriu neimanoma jamint, dazniausiai naudojancios optika ir optinius orientyrus, nuo zvaigzdziu iki zemes reljefo. GPS karyboj yra mazdaug kaip kavos aparatas namie, patogu, bet jei nebutu, tai be kavos irgi neliktum. Korejos atveju, jie butu buki jei naudotu GPS karinem reikmem. Ir tai, kad tau tiesiog atjungs GPS nera blogiausias variantas:) Viena antzemines stoties korekcija pastebejus gresme ir tavo GPS imtuvas jau rodo, kad raketa, kuri turejo, tarkim, nusinest puse Japonijos, turi leistis tavo teritorijoj:)
AAA000 2020-06-25 12:23
as manau nebutinai imtuvas. per letas gali but apdorojimo daznis. arba net ir kombinacija. negaudo gerai ir neskaiciuoja pakankamai sparciai. nespeja skaiciuot trajektorijos. nes ten ne istisine trajektorija, o atkarpine. jei truksta detalumo - tai ir grybauja. jei apdorojimo daznis pakankamas ir nejuda, gali mazdaug centimetro tikslumu matuot. bet judesyje ilgeja atkarpos ir trajektorijos tikslumas iskart prasteja. jei negaudytu signalo - tai isvis skristu neaisku kur
eXpo 2020-06-25 19:28
99,9% zmoniu tie gps tikslumai nerupi, surast reikiama adresa ar siaip vieta ta 5 ar 10 metru paklaida niekam nerupi ir netrugdo. Jei ir kyla problemu tai tik nebent del zemelapiu trukumu. Tokiu kuriem rupi 4g apkrova ar didelis greitis (man veike ir skrendant 800km/h greiciu , kuris jau cia greiciau lasktot : ) )beveik nera.
bahuriux 2020-06-25 21:42
https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Po ... vilian_use
jull 2020-06-26 01:06
Taip, jei pirksi gps receiver'i jame gali but apribojimai, bet visas tai tebus tavo device. T.y tai tavo imtuvo apribojimas, ne gps. Jei darysi savo, tai apribojimu tikriausiai neprisidesi:)
bahuriux 2020-07-02 00:47
Nusipirkau GPS imtuvą skirtą skrydžio kontroleriui ir jis turi tuos erzinančius apribojimus 4G ir 18 km max aukštis, keista kad greitis virš 1/2 pirmo kosminio greičio paliktas be apribojimų, arba čia bus klaida įsivėlusi, sakyčiau realiai bus 515,3m/s. Virš 4G man gali būti kartais reikalinga, nes kaikurie skraidantys rc modeliai pasiekia ir iki 120G perkrovas ir netoli 1 mach ribos greitis pvz dynamic soaring sklandytuvai, na aš kolkas neskraidau su didesnėm nei 10G perkrovom ir aukščiau nei neša mano RX 2,5km, realiai 1 km toliau nematyčiau.