Tai pakeis mūsų pasaulį: pradedamas surinkti didžiausias pasaulyje branduolinės sintezės reaktorius - „išskirtinai švarios energijos įvaldymas mūsų planetai taps stebuklu“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2020-07-31 23:13
Apie atominę energetiką turbūt irgi panašų šūdą šnekėjo...
qrad 2020-08-01 02:04
O kas blogai su atomine energetika?
NekenciuReklamos 2020-08-01 03:46
jeigu daynewss ten rimtai, tai speju jis vis dar su arkliu jodineja y darba.
VirtualGadget 2020-08-02 21:26
Tai čia kalba ir eina apie branduolinį reaktorių tik pritaikant papildomą aušinimą. Žodžiu siekiama padaryti jį efektyvesnį. Bet ir avarijos atveju jis galėtų būti kur kas pavojingesnis. Tai pasaulis gali būti pakeistas ir nauju krateriu Prancūzijoje
AAA000 2020-08-02 22:20
tokio reaktoriaus isvis nera dar paleista nei vieno. cia SINTEZES reaktorius. dar didelis klausimas ar jis irgi veiks reaktoriaus rezimu tie kur yra branduoliniai veikiantys - ten branduoliu skilimo reaktoriai. sita SKILIMO (suirimo) reakcija vyksta savaime. mazais masteliais. o SINTEZES reakcijos dar nesugebeta paleist. kad ji butu istisine. ir mazais masteliais. pastoviai ten stringa kas nors o tada modernizuoja dar kokiu 10-20 metu... 500MW uz 20 milijardu € cia lasas energetikoje... vien Lietuvai tokiu reiketu kokiu 4-7 vnt tiesiog bus eilinis bandymas... dar gali but, kad isvis uzrauks visa sita energetikos saka simtmeciams, jei normaliai nepasileis... nes sanaudos pastatymo jau darosi nesamoningos. atsinaujinanti tuo tarpu pleciama net ne gigawatiniais, o jau terawatiniais suoliais... kas metai jegainiu padideja apie 4-5 terawatais. sitas reaktorius sudarytu kazkur apie 0,001%. jei pasileistu... o cia dar klausimas - ar veiks... ---------- is esmes zemes pavirsiuje sitas reaktorius net nereikalingas. bet jo reiketu jei norima plestis i kosmosa. o nuskridus toliau nuo saules darosi biski saltoka. atsinaujinanti ten irgi nebeveikia... ---------- asmeniskai as manau kad 99,9% kad neveiks. nes kosmose tiesiog nera tokiu mazu objektu, kur sintezes reakcija butu savaimine, nors emuliacines salygos panasios. cia ta pati gravitacijos problema. kol nesuprantam gravitacijos - nesuprantam ir sintezes. kad ten koks nors einsteininkelis ir panasus loxeliai buhalteriskai apipavidalino sisteminius mokslo duomenis - cia neivyko mokslo suolis. tiesiog pasikeite tik duomenu analizes principas jis tapo kompaktiskesnis. bet neivyko pacio fizikinio principo esmes isaiskinimas. va sita mazai kas suvokia. kvailiams ir eiliniai buhalteriai - nusipelne mokslininkai
Evil Goku 2020-08-02 23:20
Ne, čia kalbama apie termobranduolinį sintezės reaktorių.
vanduo4 2020-08-03 05:11
- Įvykus avarijai, skilimas pats savaime nutrūksta; - Pagal reaktoriaus konstrukciją, netgi plazmos išsiliejimas yra neįmanomas, nors ir tai tebūtų tik lokali žala - įrangos sugadinimas. - Beje pati plazma gaminama iš vandenilio, kuris pats savaime nėra radioaktyvus. - Tad apie kokį pavojų tu kalbi? Koks dar krateris?
NekenciuReklamos 2020-08-03 16:52
pataisymas - fusion reaktoriai (bet kokio tipo) generuoja neutronus ir kitas elementarias daleles kurios turi didziuly energetiny potenciala, tad jos ten eina kiaurai bet koky fiziny barjera. Yra apsaugos priemones, kad mazintu ju poveiky, bet jos nera pramoninio lygio....Kol kas. Kaip istorija deliojasi begant metams, galima pasiskaityti wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_ ... ear_fusion Kritines avarijos metu fusion reaktorius turetu yspudingai sprogti (sprogimo jega priklauso nuo to kiek liks plazmos reaktoriuje avarijos metu). Bet kokiu atveju radiacija butu lokalizuota (metalai labai megsta transformuotis y radioaktyvias formas), be masisko zemiu uzterstumo. Kai tuo tarpu branduoliu skilimo reaktoriaus avarijos metu gaunam = Cernobylis, Fukushima (paminejau tik tuos oficialius atvejus, kurie baigesi didziuliais teritoriju uzterstumais) Ir tai nepriklauso, ar ten reaktorius buvo gyvas ar ne, nes kai tik yra "apnuoginama" reaktoriaus serdis, ten prasideda amzius besitesiancios problemos.
NekenciuReklamos 2020-08-03 16:57
O kokios galios buvo pirmasis branduolinis reaktorius?
AAA000 2020-08-03 18:35
kolba laboratorijoj milivatu eiles as manau turi faktiskai visi fizikos kryptis destantys univerai po stendini toki mini reaktoriuka.
NekenciuReklamos 2020-08-03 19:13
tai nesusije su tuom ko as taves klausiu. Laikmetis ir tu laiku technologijos lyginant su tuom kaip begant metams tai istobulejo, stai kur yra esme. Tad, tai ka turim dabar, bus daug geriau ateityje Yskaitant ir tavo paminetas vejo ir saules jegaines. Tik stai, fusion reaktoriai turi daug didesnes perspektyvas, tad, nepaisant tavo ciniskos nuomones, sita technologija anksciau ar veliau bus istobulinta.
vanduo4 2020-08-03 21:04
Gal pirma išsiaiškinkim kas tai yra fusion core, o kas branduolių skilimo reaktorius, nes neaišku apie ką kalbam. Ar tik ne abejuose skyla branduoliai?
NekenciuReklamos 2020-08-03 23:30
fusion core (liaudiskai rasau, kad butu suprantamesniau) - yra branduoliu jungimo reaktorius, dar kitaip termabranduolines reakcijos reaktorius. Situose jungiami atomu branduoliai, kokios medziagos naudojamos (vandenilis, helis, deuteris ar tritis ar dar ten kas) priklauso nuo reaktoriaus tipo. branduoliu skilimo reaktorius - tai visos siuolaikines atomines jegaines, juose atomu branduoliai TIK "skaldomi". p.s. angliskai tai skamba kaip: FUSION - termabranduoline reakcija, kai tuo tarpu FISSION - tai branduoliu skilimo reakcija. Jos panasiai rasosi ir tariasi, tad svarbu nesumaisyti.