Mokslininkai siūlo naujovišką termobranduolinės sintezės reakcijų kontroliavimo būdą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-08-09 18:29
Kaip norėčiau suprasti esmę. Dabar jaučiuosi taip kaip per fantastinius filmus aiškina visokius vėjus rimtu veidu. Itariu kad google transleiteris nelabai gerai išvertė. Jei kasnors supratot pasigirkit.
SaMaras 2020-08-09 22:10
Manau, kad viskas su tamsta tvarkoje. Na didžiausia skylė, kad normaliai neišaiškinta apie pačią problemą, o pateiktas tik pats sprendimas (tikriausiai tos vietos labiausiai translate ir neišvertė)
Giedriax 2020-08-10 02:57
Na o aš šio straipsnio deja taip ir nebaigiau skaityti. Jei ši nauja technologija bus kažkuo naudinga ir pasiteisins ateityje - sulauksime paprastesnių ir lengviau suprantamų straipsnių apie tai. Jei nepasiteisins - nieko nepraradau neperskaitęs straipsnio iki galo.
punktyras 2020-08-10 08:03
Tarsime, kad pats termobranduolinės sintezės procesas yra aiškus – plazmą kaitinam, spaudžiam, ji reaguoja, energijos išsiskiria daugiau, nei įdėjome, profit. Tačiau plazmai tiekiant energiją (kaitinant) radijo dažniais nuolatiniu režimu, susidariusiose magnetinėse salose, kur reakcija ir turėtų vykti, vyksta pulsacija ir plazma energiją difuzijos būdu iššvaisto, atvėsta. Norint tokią pulsaciją sutvardyti, reikia daugiau energijos – bet kartu sustiprėja pulsacija ir energijos nuostoliai – užburtas ratas. O štai energiją tiekiant ne nuolatiniu srautu, o impulsais, to pavyksta išvengti.
Arunas1948 2020-08-10 09:24
Kaip susidare materija, prie didelio spaudimo ir milijonines temperaturos maziausios daleles susiunge i materija, atvirkstinis veiksmas prie milijonines temperaturos bet kokia materija vel virsta maziausiomis dalelemis, atpalaiduodama energija materijos sudarymui. Problema isgauti milijonine temperatura, po to ja tiksliai valdyti yra mokslininku galvos skausmas.
KnowHow 2020-08-11 17:59
Prisidedu prie skeptikų. Straipsnis mokslinis, ir aš sunkiai įsivaizduoju, kad šitame portale yra daugiau nei keli jį suprantantys žmonės
SaMaras 2020-08-11 20:38
Na ten nėra toks kosmosas aprašytas, ir tokie straipsniai tikrai vertingi (tikrai maloniau skaityti nei kokius gearbestus) tik truputėlį pagailėta šitam tekstui meilės iki galutinio apdirbimo..