Ar galėtų Devintoji planeta būti pirmine juodąja bedugne?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-08-26 21:54
Yra daugiau dalykų rodančių kad tai nėra juodoji bedugnė.
AAA000 2020-08-26 23:30
o tai negi neina per gravitaciniu neatitikimu nukrypimus apskaiciuot tiesiog orbitu modeli ir tiketinas vietas pasaliniu sunkiu objektu? juk ir taip 8 planetos yra su kruva palydovu. ir galima labai tiksliai sekt ju padeti - ypac tolimiausiu. ir iki begalybes vis tikslint ir tikslint gravitacini bendra modeli. tada manau galima tiesiog issiskaiciuot bet ka. plutona juk taip ir atrado. o jis labai mazytis. metodo esme tiesiog istisinis zinomu sunkiu objektu orbitu stebejimas. ir nuolatinis tikslinimas - jei is modelio iskrenta nors ir tukstantosiomis procento dalimis. cia manau tikrai greitesnis kelias nei sukinet beprasmiskai teleskopus.
Laplaya 2020-08-27 09:56
Panašiai ir ieškoma, tik ne pagal palydovų nuokrypio anomalijas, o pagal iš Oorto debesies išsviestų kometoidų trajektorijas. Aš pats gan tvirtai tikėjau planetos egzistavimu, nes įrodymų buvo tikrai daug: būtent - išsviestų iš debesies orbitos leido daryti prielaidą, kad egzistuoja sunkus dangaus kūnas su smarkiai ištempta eliptine orbita aplink Saulę. Bet įdomus dalykas - kuo daugiau bandyta tikslinti skaičiavimus, stebint vis naujus kometoidus - tuo labiau mažėja planetos tikimybė. Esmė tokia, kad didinant imti pradeda lysti faktai, kad kometoidai išmušami ne tik tokiomis trajektorijomis, kaip tikimasi, bet ir kitokiomis, kurių papildoma planeta paaiškinti negali. Todėl visa teorija pradeda dužti į šipulius - gali būti, kad smulkius dangaus kūnus iš Oorto išstumia visai kitos jėgos.
UltimaTimatum 2020-08-27 10:27
Paklausiu kaip nefizikas Tai kuom tokia juodoji skylė sulaiko šviesą ? Juk ne 4 Žemės masių gravitacija ?
Niemand 2020-08-27 10:35
Gravitacijos "stiprumas" priklauso ne tik nuo masės, bet ir nuo atstumo iki tos masės. Jei žemę suspausti iki slyvos dydžio, gravitacija prie jos paviršiaus "sulaikys" šviesą.
AAA000 2020-08-27 16:09
cia kur aprasei - atvirkstinis budas. as klausiu kodel neskaiciuoja tiesiogiai. nes poveikis priklauso nuo atstumo ir didumo. o didziausius objektus mes kaip ir zinom. ir tikslint reikia butent didziausiu trajektorija ir ieskot neatitikimu. o ne kaip dabar ima kazkokia suknista kometele-akmeneli - su niekiniu poveikiu. ir is jos orbitos bando ekstrapoliuot kazkoki dideli objekta. cia yra nesamone - nes jau ne tik dydis ir poveikis, bet ir trajektorijos kryptis svarbu. is vieno parametro neimanoma nustatyt (pakankamu tikslumu stebejimams) dvieju kintanciu parametru. o su didziasiais kunais mes ziniom maziausiai du parametrus neabejotinai. ir cia yra garantuotas rezultatas - net jei didelis objektas toli. tereikia tik tiksluma kelt. o tas technologiskai imanoma - tiesiog tobulinant jau esamus prietaisus. tas atvirkstinis budas labiau tinka tik kai objektas jau atrastas. galima per ji patikslint visokias prielaidas. toks vaizdas, kad megsta per daug kazkas hipotezes Plutona atrado tiosioginiu budu, o ne atvirkstiniu. o jau 100+ metu stebejimu prietaisai tikslejo ir tobulejo nuo to atradimo.
Dannas3 2020-08-28 15:32
Turbut todel, kad hipotetines planetos gravitacinis poveikis vidinems planetoms butu nykstamai mazas. Paziurek kokie planetu atstumai iki saules ir koks spejamas planetos 9.