Lietuvai pasiekus neregėtą koronaviruso atvejų skaičių, V. Kasiulevičius pasakė, ko laukti toliau - tai dar tikrai ne riba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2020-10-13 11:19
Kas nors supranta kas čia vyksta su tuo virusu? Ar čia visi meluoja susitarią kad virusas nėra toks baisus ar kaip? Nes kuriuos pažystu kurie turėjo virusą ir kiek iš aplinkinių girdėjau tai jis nėra baisus ir lengvai persergamas. Bet su juo visos vyriausybės tvarkosi taip lyg tai būtų baisiau už marą? Visiškai jokios logikos nėra. Anglijoje mano amžiaus grupės (15m-44m) mirtingumas yra 0,01% ir tai daugma mirčių dėl to jog turėjo kitų ligų.. Tai nebūtų paprasčiau leisti visiems laisvai gyventi, tiems kam iki 60m? leisti visiems persirgti kuo greičiau ir viskas, ir būtų apsaugoti visi senukai ir neįgalieji.
AAA000 2020-10-13 11:44
ryskiai nelabai genijus tas Kasiulevicius jam ne susirgimus ir uzsikretimus svarbu mazint, o testavimo atlikima priderint taip, kad procentas graziai atrodytu. artetu prie kazkokio lempinio "rekomendacinio" nuskaiciau spaudoj, kad jau mirineja nuo pakartotinio uzsikretimo. vadinas imunitetas, jei ir yra - per trumpas - gal tik pusmetis tesusidarys... vakcina tampa beprasme, nes nebus efektyvios kontroles ir masiskai suvakcinavus... nu ir ilipo i konkretu suda pasaulis tikesimes pasimokys ir prades normaliau medicina vystyt... per daug ten sarlatanu prisiveise ir bujoja...
HardAxe 2020-10-13 12:11
na tada reikėtų suvaryti tuos 15-44m asmenis į karantino zoną, kad kitų neapkrėstų. Paskleisti virusą ir laukti kol persirgs. Surinksim 10`000 lietuvių, galim kokioj rūkloj gal įkurti mėnesiui. 0.01% mirs jeigu gaus visą reikalingą pagalbą, bet 3% reikės hospitalizuoti intensyvioj terapijoj (čia tarp tavo amžiaus grupės) (na tai tik 300lovų paruoštų intensyviai terapijai + palaikymo komanda). Dar koks 10-15% šiaip atguls ligoninės patalan. Tai 1500galvų. Paprastumo dėlei paliksim viską patiem spręsti, tik maistą vešim kol persigs. Tai mirtingumas pakils iki kokių 1-2% dėl sveikatos priežiūros trūkumo, 10% turės stiprių likutinių komplikacijų, bet kas man darbo. Tie 10`000 izoliuotųjų patys užsikas 100 lavonų, persigę prasitestuos ir galės grįžti į visuomenę visaverčiam neribojamam gyvenimui. Tinka toks planas? Gali būti, kad vakcina veiks ilgiau. Gali būti, kad reikės vakcinuotis dažnai. Nebūtų pirmas kartas. Pvz encifalito skiepas. Visi gyvūnai kasmet skiepyjami nuo maro/pasiutligės, bet gal neetiškas pavizdys. Gripo skiepas irgi galioja pusmetį, bet dėl kitų priežasčių. Ir dar dažnai neveikia. Jei atras skiepą, galiojantį 6mėn, tai bent laikinai viskas grįš į vietas, pasiskiepijus galėsi važiuot į tailandą ir t.t. O tada gal ir vaistų atras, visai lafa bus. Po kažkiek laiko skiepysis tik rizikos grupė.
NekenciuReklamos 2020-10-13 13:28
Around 10% of mild coronavirus (COVID-19) cases who were not admitted to hospital have reported symptoms lasting more than 4 weeks. A number of hospitalised cases reported continuing symptoms for 8 or more weeks following discharge. Persistent health problems reported following acute COVID-19 disease include: respiratory symptoms and conditions such as chronic cough, shortness of breath, lung inflammation and fibrosis, and pulmonary vascular disease cardiovascular symptoms and disease such as chest tightness, acute myocarditis and heart failure protracted loss or change of smell and taste mental health problems including depression, anxiety and cognitive difficulties inflammatory disorders such as myalgia, multisystem inflammatory syndrome, Guillain-Barre syndrome, or neuralgic amyotrophy gastrointestinal disturbance with diarrhoea continuing headaches fatigue, weakness and sleeplessness liver and kidney dysfunction clotting disorders and thrombosis lymphadenopathy skin rashes https://www.gov.uk/government/publicati ... th-effects 1ma: sitas "sudas" - NE gripas, jo zalos kunui profilis toks platus, kad as jau verciau pasisaugosiu, iki kol bus surinkta daugiau duomenu. 2tra: yra bent keletas to viruso stamu, tad, persirges vienu, gali realiai tapti invalidu ARBA mirti nuo kitos "versijos". 3cia: NE VIENAI valstybei, ar ten kokiam One World Order bullshit, nera paranku laikyti darbo jega, t.y. mus, namuose.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-10-13 14:18
Apie kokius čia suvaržymus šneki? Na buvo pavasarį sporto klubą uždarę, tai ėjom į mišką sportuot. Kaukė nėra laisvės suvaržymas, tai tik apsauginė priemonė. Kaip kad statybininkai vaikšto su šalmais ir per daug nesiskundžia... Pasitūsinimo vietos uždarytos? Sakyčiau į naudą, bent jau ta dalis, kuri liečia žmonių moralę ir intelektą Na o jei ten galvoj vis dar panika ir depresija, kad nebežinai kaip gyventi, tai tiesiog "daily bullshit" reik nustot skaityt/žiūrėt. T.y. jei kasdien skaitysi, kaip Brazilijoj gaujų karuose kapojamos galvos, kaip Indijoj žaginamos ir žudomos moterys, tai greitai pradėsi mąstyti, kad lygiai taip pat nesaugu ir tavo paties kieme. Matai smegenys tiek į realybę, tiek į fantaziją reaguoja gana panašiai: jeigu įsivaizduosi kaip tavo visa šeima suserga ir yra paguldoma į ligoninę, tai šypsena nuo tavo veido dings. Nors realybėje tavo šeimos gyvenimas klostosi įprastai.... Tai lygiai taip pat su tom visom žiniasklaidos antraštėm: kuo daugiau to negatyvumo skaitai, tuo labiau emociškai į tai reaguoji.
Laurynas19 2020-10-13 14:37
Na tu pieši čia patį blogiausią scenarijų. Tas 0,01% yra pagal dabartinius duomenis + su visais ligotais žmonėmis. Taigi pesimistiškiausiais duomenimis iš 10000 žmonių lavonų būtų: 1. (vienas) Yra spekuliacijų jog šiuo metu visų užsikrėtusių skaičius gali būti net 50kartų didesnis nei viso pratestuotų patvirtintų atvejų, kadangi virusas dažniausiai praeina be komplikacijų ir daugybė žmonių vengia testuotis. Tai realia imant tik 10 000 savanorių kurie greičiausiai neturėtų jokių papildomų ligų pvz diabeto ir imant tą 50kartų daugiau infekuotų, tai optimistiškiausias procentas būtų apie 0,002% - Kas yra 0,2 žmogaus. Beje panašu jog virusas neplinta žaibiškai. Jis netoks užkrečiamas kaip galvota iki šiol. Protestai USA, baltarusijoj, perpildyti papludimiai palangoje, 1mln žmonių protestas Berline, 100K + žmonių protestas Londone parodė kad jis neplinta taip greitai. Taip pat aš pats praleidau visą dieną su infekuotu žmogumi ofise ir neužsikrėčiau, taip pat kitas žmogus praleido su infekuotu visą dieną mažiau nei metro atstumu naudodami tą patį pc ir pelę. Testas buvo neigiamas. Realiai tai po 6mėnesių viruso, mes jau turim pakankamai duomenų kad būtų galima simuliaciją atlikti. Kiek intesyvios priežiūros palatų yra Lietuvoje + plitimo greitis + kiek žmonių lietuvoje + amžiaus grupės + sveikatos problemos etc. Na man tik atrodo, jog tikrai galima protingiau visą tai suvaldyti.. Pasigendu matematikos bei logikos visame šiame reikale.
Laurynas19 2020-10-13 14:49
Aš pilnai sutinku su tavo nuomone. Man asmeniškai visas karantinas tik į naudą ir aš labai tuo patenkintas. Vienintelis dalykas man nepatinka tai, kad tai pats didžiausias ,netikėčiausias dalykas visame pasaulyje per paskutinius kone 60metų kai viskas griežtai uždaroma, paveikti milijardai žmonių, įskaitant visus įtakingus, turtingus žmones, futbolo rungtynės atšaukiamos ir tt ir pan. žmonės mąsiškai praranda darbo vietas ir tt. ir trūksta logikos bei matematikos daugumoje sprendimų. Arba gal tik aš jų nematau ?? Dabar atrodo jog aš asmeniškai esu praleidęs daugiau laiko simuliuodmas NBA rungtynes su kelių metų išsamiom statistikom, php scriptais, scrapais ir tt. nei žmonės praleižai analizuodami šitą virusą ir jo suvaldymą
HardAxe 2020-10-13 17:15
Nu aš truputį sutirštinau bet tu truputį atskiedei vienas iš 10k miršta, jeigu visi gauna reikiamą pagalbą ir gydymą. Turbūt koks 10-50 pasekmes (greitesnį dusulį) jaus likusį gyvenimą, bet išgyvens. Jei nebus pakankamos medicininės priežiūros baigsis truputį blogiau. bet ne tiek blogai. Bėda, kad norint padaryt tokią koronos košę reikėtų ne likusius izoliuoti, o tuos savanorius izoliuoti. Be to gydytojai neapsiims dėl jų nemokamai dirbti viršvalandžių, likusi visuomenės dalis nesutiks finansuoti to projekto. Tai būtų savanorių reikalas. Sakot kam tie 60+ asmenys reikalingi? O kieno pinigais paruošti šiandieniniai gydytojai, kieno pinigais pastatytos ligoninių sienos? Gal nesielkim kaip pasakose, kur močiutė nebereikalinga, tai vežam ant rogučių į mišką.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-10-13 17:45
, veikiausiai dėl to, kad turi aistrą tam, ką darai. Anie irgi turi aistrų, pvz. pinigams, seksui, galiai ir valdžiai, o kai kurie ir savo darbui. Žmogus evoliucionuoja per nesėkmes ir stresą. Japoniją purtė žemės drebėjimai, tai šie išmoko pasistatyti namus taip, kad žemės drebėjimai jų nenugriautų. Išmoksime suvaldyti šito viruso grėsmę dabar, tai ateityje susitvarkysime su kur kas pavojingesniais virusais nepatirdami katastrofinių jų padarinių. Tad jeigu atskaitos taškas būtų ne asmeninis aš, o visa žmonija kaip civilizacija, tai su šituo virusu mums labai pasisekė - gavome progą pasimokyti kaip reikėtų elgtis. Gal pamokos išmoktos šiandien, po 20 metų mums padės išsaugoti visą civilizaciją.
Kyborg 2020-10-13 20:08
Ir tai sako žmogus gan rimtai vertinantis prielaidą, kad jau prasirgo ketvirtadalis žmonijos?
iPienius 2020-10-13 20:36
dabar labai populiari savoka yra besimptomis ligonis. tai jei zmogus nejaucia jokiu simptonu, tai is kur gali zinoti ar uzsikretes ar ne? taip pat nera aisku, kada uzsikrete pirmieji zmones. gal pries metus, o net pries kelis ir seniai sirgo, bet niekas nekreipe per daug demesio, nes simptomai kaip gripo. gripo virusai net ir su vakcina niekur nedingo. greiciausiai bus ir su situo virusu taip. dabartines priemones yra akivaizdiai neveiksmingos, nes uzsikretu daugeja. ir bus taip, kol persirgs dauguma zmoniu. vis tik manau, kad svedija nuejo teisingu keliu. gal mire daugiau zmoniu nuo viruso, bet kitur mirs zmones, nesulauke medicinines pagalbos del kitu ligu. ypatingai sergantys veziu yra iskart nurasomi ir beveik nebesulaukia proceduru. panasiai yra ir su kitomis ligomis. dabar ligoninese tokia tvarka, kad padaro covido testa ir tik ta sulauki gydymo. bet gali but, kad ir nesulauksi, jei esi uzsikretes arba numirsi iki kol sulauksi rezultato.
AAA000 2020-10-13 21:18
----------- planas puikus. idealus. as ir panasiai daryciau is tokio plano realizavimo sanaudu galima isskaiciuot sumas, kurias galima moket uz vakcina ar vaistus. bet jei vakcina bus pigiau, tai ekonomiskai racionaliau ja tiesiog nusipirkt ir suskiepyt. bet jei brangiau - tada tuos vakcinos uzsakovus - kalejimam. nes pereikvojo. pvz svedas tas aiskina, kad geriau "naturaliai" imunizuot. tik kai zurnalistai idiotai - jie jo kazkodel neklausia - kaip jis ta isskaiciavo man but idomu suzinot to svedo ivertinimo metodologija... ---------- vakcina neveiks ilgiau. sitai jau manau irodyta praktiniais uzsikretimo ir mirciu rezultatais. ir panasu kad bus net trumpesnio galiojimo net uz gripo vakcinas gripo vakcinos veiksmingos, problema kitame. pastoviai nepataiko su reikiamu gripo tipu ten kisa 5 vakcinu kokteili, o gripo variaciju simtai... panasiai kaip ir su sloga pvz... ir cia butent is medicinos atstovu pasiteisinimai skamba labai vaikiskai... valcinavimas su gripu is esmes neveikia. su sloga nedaroma valcina - nes suprantama kad beprasmiska. o covid panasu kazkur per viduri...
NekenciuReklamos 2020-10-13 21:23
https://www.nature.com/articles/s41375-020-0871-4 perskaityk straipsny ir issakyk savo nuomone, ar mes is tikro TIKSLIAI zinome, kodel virusas veikia skirtingas pasaulio regionines grupes skirtingai? Ar tai negerai sutrinkta statistika? Melas? Ar kiti dar nezinomi faktoriai, pvz. genetika, vakcinavimas?
NekenciuReklamos 2020-10-13 21:39
Yra tokia liudna realybe, kad tinkamai pasiruosti pandemijai, tai kainuoja daugybe pinigu. Pvz. UK su savo NHS. Apsaugos priemones buvo pasenusios o likusiu neuztenkamai, tada BJ & CO pirko kitas, rezultate atvyko neatitinkancios sertifikatu, t.y. tinkamai neveikiancios, nes tiesiog negavo, nes kitoms salims irgi ju reikejo. Valdzia renkama 4 metams, tokios pandemijos kaip ncov19 kyla kas 50 ir daugiau metu (pasakokit ka norit, bet tokio lygio panikos nebuvo nuo ispanisko gripo laiku VISAME Pasaulyje), mazesnio lygio, lokalizuotos epidemijos kyla dazniau, bet tai neturi dideles ytakos. Tad, jeigu tu butum Trumpas ar Boris Johnson, ar kokios P.Amerikos valstybes lyderis, ar tau butu svarbu organizuoti tarnyba ir uzsipirkineti medziagu ar islaikyti industrija, kuri padetu nugaleti GALIMA pandemija? Ar butu svarbiau kovoti ir islaikyti kaip valstybes vadovo politines teises? Viskas atsiremia y SAVANAUDISKUMA, kaip jau tai daug kartu minejau, kai kuriems cia dalyvaujantiems forumo dalyviams...Yra zmonija ir esu AS. Stai koks yra poziuris.
AAA000 2020-10-13 21:50
trumpas gi pats uzsikrete tai prifarsiravo manau ten ji vaistu, kaip fermoj kokioj.
NekenciuReklamos 2020-10-13 22:05
sita "kiaulinuka" be visu kitu vaistu dar uzssere ir dexamethasone hormoniniu preparatu kurio vienas is salutiniu pozymiu yra nuotaiku ytakojimas. Pilna vaistu sarasa galima, rast cia: https://www.boston25news.com/news/trend ... FXABMJCUM/ Bet siaip, nemanau, kad jam dave kazkokiu super soldier tipo vaistu is star trek lygio ligonines (cia ironizuoju), jam tiesiog tai nenaudinga. Beje, mums mirtingiesiems - vitaminas D ir cinkas pigu ir prieinama.
DarkNRG 2020-10-14 01:17
Patebejau, kad zmones dabar skirstomi pagrinde i 2 grupes: Tie kas yra ziniasklaidu prigasdinti ir nori begt ir spleptis nuo viruso po kaukem ir karantinais, ir tie kas nori toliau bandyt gyvent su siuo virusu kiek imanoma kokybyskesni gyvenima, suvokdami, kad jis greitu laiku niekur nedings. Svedija antra varianta pasirinko valstybiniu mastu.
Laurynas19 2020-10-14 11:07
Perskaičiau. Va būtent, kad nežinome, todėl ir pasigendu rimtesnių studijų. Šitas tavo pateiktas straipsnis eina teisinga linkme, bet neužtenka tik paimti vieną faktorių ir nurašyti jam visų nuopelnų dėl mažesnio mirtingumo rytų vokietijoje. Galbūt rytų Vokiečiai yra lieknesni? daugiau gyvena užmiestyje? Gal apskritai sveikesni? gal kažkokie vaistai populiaresni ten? gal visuomenė jaunesnė ten? Ką noriu pasakyti, kad faktorių yra daug ir reikia daug ką nagrinėti. Kaip ir aš NBA rungtynes nagrinėjau kai bandžiau atspėti kiek komanda surinks taškų. Neužtenka tik pažiūrėti paskutinias 10 varžybų ir išvesti vidurkį. Reikia žiurėti kiekvieną žaidėją atskirai, kiek žaidžia minučių, kiek surenka taškų, ar varžybos vyks namuose ar išvykoje, kiek dienų poilsio turėjo, kas priešininkas, kas traumuotas ir tt ir pan. O čia mes kalbame apie pasaulinę PANDEMIJĄ ! Kas yra svarbiau nei moksleivio matematikos egzaminas ar naujas super manevringas nedūžtantis dronas ar TOPSPORT algoritmai brėžiant statymo liniją ar nauja MINECRAFT ar GTA žaidimų versija ar Nauja super baterija naujame TESLA automobilio modelyje ar pažangiausias gamybos robotas ar naujausia raketa ar superkomupetris su AI galintis įveikti žmogų betkuriame kompiuteriniame žaidime ar giliausias bei patvariausias tunelis ar įspudingas pakabinamas tiltas ar aukščiausias pasaulio dangoraižis ar 5 kart didesnis nei Titanikas kruizinis laivas. Tai yra svarbiau nei visi išvardinti dalykai prie kurių dirbo įspūdingi protai, taigi pasigendu tokio įdėto darbo pasaulinei PANDEMIJAI suvaldyti bei pateiktos geriausios išsamiausios simuliacijos bei analizės. Na bet gal čia tik man atrodo jog ši pandemija yra svarbiau.
Laurynas19 2020-10-14 11:32
, bet dar yra nepasveikusių (infekuotų) žmonių kinijoje. Dabar yra 2020/04/15 visame pasaulyje užsikrėtimų daugiau nei 100 k. Vacina nebus pagaminta dar bent 1metus. Yra besimptomių užsikrėtimo atvejų. Klausimas: ar po 5 mėnesių bus bent vienas sergantis žmogus kuris galės platinti virusą jei Lietuva užsidarys pilnam karantinui 3 mėnesiams? " Juk čia atsakyma buvos akivaizdus. Bet net čia technologijos.lt buvo tokių kur sakė, tu nežinai kaip bus
Laurynas19 2020-10-14 13:45
Va mano žinutės Balandžio mėnesyje. ir panašu, kad jokio plano nebuvo tada, nėra ir dabar.