Stebinantys rezultatai: „Starlink“ beta versijos interneto greitis pralenkė daugumą interneto teikėjų JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-11-09 17:38
Ne, aš tą ir sakiau. Routeriai kurie daug trafiko gali prasiųsti, dažniausiai tai daro naudodami platesnius kanalus (20mhz vs 40mhz vs 80mhz ...), arba naudodami daugiau kanalų, arba kombinuodami abu. Daugiau kanalų pasieki su daugiau antenų, bet platesnį kanalą galima padaryti programiškai. WiFi4 (802.11n berods) pasiekė maksimalias ribas, o tolimesni standartai buvo kanalų apjunginėjimai ir platinimai. Taigi jo, gerai sukonfigūruotas lėtas tinklas, naudos dažnio juostą optimaliau nei maksimalaus greičio wifi6, kai yra daug žmonių. Todėl ir namatau prasmės užgrūsti wireless torrentais, nes daug dalykų, kaip bevielės pelės, xbox pulteliai, ir daug kito šlamšto naudoja tą patį 2.4 Ghz dažnį. Pereit tik į 5Ghz ne visada praktiška, ypač kai nuo WiFi5 yra kombinuojami 2,4Ghz ir 5Ghz dažniai. Ir ne visi įrenginiai gali veikti tik su 54Ghz. Musklinkas irgi susidurs su tomis pačiomis problemomis. Aiškų jų pliusas yra 18+Ghz dažniai, kurie dėl bangos trumpumo fiziškai gali perteikti daugiau duomenų nei ilgesnės bangos, kaip 5Ghz. Bet jei visi pradės siųstis naują mandalorian seriją, beveik tuo pačiu metu, gali būti kad greitis nukris iki 1,5 Mbps. Tuo 150Mbps turbūt galėsi džiaugtis kai sėdėsi toje vietoje, kur tikrai nėra kitų alternatyvų internetui.
AAA000 2020-11-09 23:18
srautas sutinku kad dides. bet problema tame, kad didejant palydovu skaiciui tarpiniu mazgu tik dides. ir pingas iskart prastes. isskaidyt srauta nepakanka. jis tepades sutalpint didesnius vartotoju kiekius. butent pradinej stadijoj pingas ir yra geriausias. didesnio nebeisspaus...
AAA000 2020-11-09 23:34

X-log 2020-11-10 03:11
1 palydovo padengiamas "plotas" dabar ~1000km diametro apskiritimas, veliau zadama sumazinti iki 400-500km. Vieno palydovo pralaidumas - ~20Gbps. Kaip sakant - nisinis produktas, kuris 99.9% papuliacijos bus neaktualus (Jeigu 0.1% Lietuvos gyventoju persestu ant starlink, jiems nebutu galima uztikrinti net 10mbps rysio). Kitas dalykas - upload, kas ziurint i testu rezultatus svyruoja pagrinde 10-20mpbs ribose ir neaisku kaip kris augant vartotoju skaiciui.
conjurer 2020-11-10 14:31
Turbūt net tiek nepereis. Beveik visa lietuva padengta 4G ryšiu, tik vat mano kaime tele2 veikia geriau už bitę. Tokiu atveju pigiau yra išsibandyti visų tiekėjų korteles, nei investuoti į musklink aparatūrą. Tačiau tiek kas varo stovyklauti į kitas šalis, gali juos pamėgti. "Roaminant" toliau už ES ribų, mobilūs duomenys gali kainuoti daug, o musklink'as pastoviai lups ta pačia sumą.
HardAxe 2020-11-10 14:50
įdomu tas pats planas/kaina galioja world-wide ar tik namų zonoj?
immortallt 2020-11-10 14:58
Dar pvz. laivyboje aktualu, spėčiau gal ir lėktuvams. Laivyboje nes daug kur toliau nuo kranto neveikia (Baltijos jūroje sako jau beveik visur pagauna mobilų ryšį), bet lėktuvai skrenda virš GSM bokštų, net kai būna virš žemės, todėl mobilaus ryšio nepagauna. Lėktuvai techniškai galėtų naudotis palydoviniu internetu. Rašau techniškai, nes keleiviniuose neleidžiama. O ką jau kalbėti apie pvz. visą Afriką, kur poreikis internetui jau atsiranda, ir finansinės galimybės, bet ten laidinės technologijos labai per brangios. Todėl ir vystosi pas juos micro-grid su saulės elektrinėmis ir vėjo elektrinėmis, kurios veikia nepastoviai, ir GSM bokštai. Bet ir tie nesiekia visko. Visokiose salose ar pan., atitiesti šviesolaidį nulis šansų. Taip kad poreikis yra, tik nereikia galvoti, kad jų vartotojai bus tie, kuriems namų šviesolaidį pasikeisti reikia į palydovinį. Ar kad visur su internetu taip gerai, kaip Lietuvoje. Net toje pačioje Vokietijoje su internetu ne ofisuose su internetu ne kažką. Nors meluoju, net ir ofisuose, kuriems internetas svarbus, su juo irgi ne kažką.
conjurer 2020-11-10 16:11
Ir kas juokingiausia, frankfurte prie meino yra, vieni iš svarbiausių europos, "peer'ingo" taškai.