Geros žinios Australijoje: kovą su koronavirusu perdavus į mokslininkų rankas – beveik visiška situacijos kontrolė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

_alvydas_ 2020-11-08 11:29
Pas juos gal ir pačioj kultūroj yra daugiau pozityvo. Palyginus vien filmus su USA pykšt pokšt šlamštu.
Siguas 2020-11-08 20:37
Kiek tai kainavo? Kiek firmų, žmonių bakrutavo, kiek biudžetas neteko pajamų? Kiek reikėjo skolintis? Ar buvo kaip ir visur karantininėse šalyse sužlugdyta sveikatos apsauga? Viena pasakius reikia pasakyti ir neigiamus karantino dalykus. Kaip paveikė žmonių psichiką ir t.t. Ar nebus taip kad mato tik vieną pusę pergalę prieš virusą, o kad mirtingumas nuo nesuteiktos med. pagalbos išaugo? Na gerai laimėjo pergalę. Džiaugiasi, geria šampaną ir... atsidaro pasauliui ir kas tada? Vėl iš pradžių? Mes bent imunitetą jau turėsime, o jie?
immortallt 2020-11-08 21:06
Tai kad pagalbą suteikė, verslas vyko, tik judėjimas apribotas. Ar skaitei bent straipsnį? Vien tik praskiminus man straipsnį pusę atsakymų jame radau į klausimus, kuriuos pateiki. Tau klausimas atgal, o kokią žalą ekonomikai ir kiek bankrutavusių verslų, su tokius myžčiojimu kaip Europoje bus viso?
DarkNRG 2020-11-09 00:37
3 menesius sedejo karantine, visiskai nuo gyvenimo atsijunge. Dabar 3 menesius apsimes, kad gyvena normaliai, o tada vel virusas sugris. ir vel is naujo..
Hm 2020-11-09 10:33
Na Australija, kaip ir visos kitos virusą suvaldžiusios šalys - žemynas-sala, salos, pusiasaliai, ten ir tas karantinas turi prasmę. O ir gyventojų tankumas labai nedidelis... Bet man vis tiek įdomus kitas klausimas - kodėl Švedijoje nieko tragiško neatsitiko? Atsakymus jau žinau mintinai... Kodėl Baltarusijoje jokio sveikatos apsaugos "kolapso"???? Baltarusija bene vienintelė šalis pasaulyje kuri visiškai nesilaikė jokių PSO siūlomų saugumo reikalavimų. Jei jau taip - tai kur ten pas juos perpildytos ligoninės, lavonai gatvėse??? Po pensininkų maršų, pensininkai jau turėjo išmirti ... Pasibaigus šiems metams galėsime palyginti mirtingumo statistiką. Bus matyt... Pvz. Švedijoje kol kas bendras mirtingumas labai panašus kaip ir kas met, aišku dar metai nesibaigė, bet ir tokio susirgimų skaičiaus šuolio kaip Lietuvoje nėra...
immortallt 2020-11-09 11:29
Švedija šiaip nėra geriausia bazė, pasiimk prancūzus ar italus. Ten ir su priemonėmis yra blogai. Australija na taip... sala... Kaip ir Š.Amerika iš esmės yra sala. Na dar Europa gali sakyti, kad na kontinėntinė dalis čia jau, nes susijungia tiek su Azija, tiek ir su Afrika per žemę, bet kiek tai svarbu? Sutinku, gyventojų tankis svarbus faktorius. Bet dar svarbiau judėjimo ribojimas ir išgaudymas atvejų. Sergančių realus valdymas, o tai dabar pas mus net jei sugaudo kas serga, tai jo kontaktus kol sugaudo, jei iš viso gaudo, praeina savaitė, kartais trys. O patys sergantys tik paliekami ant garbės žodžio nesisocializuotis. Kai kurie sergantys tada sugeba ir lėktuvais paskraidyti, su persėdimu, pro klubus prasinešti kelis per naktį, ar į darbą eiti. Pvz., grįžti į Lietuvą iš Lenkijos mašina (na prieš porą savaičių), tai kiaurai pravažiuoji, tik kabo užrašas užsiregistruoti kažkur tais. Kaip manote, kokias dalis registruojasi? Net į Lenkiją įvažiuojant stabdo ir registruoja.
Hm 2020-11-09 11:42
[quote="immortallt"Švedija....[/quote] Gal tada porą žodžių ir apie Baltarusiją?
immortallt 2020-11-09 12:48
Baltarusijos duomenimis tikite ir pasitikite? Jei klausyti Baltarusijos oficialios pozicijos, tai jokių neramumų Baltarusijoje, o Batka išrinktas liaudies.
Hm 2020-11-09 13:25
Aš ne apie tai, o apie tai - kas būtų, jei niekas nieko nebūtų daręs? Tai Baltarusija ir yra pvz. - kas atsitiktų, bent jau mūsų platumose, jei valstybiniu lygiu nebūtų kreipiamas dėmesys į covid19. O gi nieko tragiško... Baltarusiška statistika nelabai pasitikiu, o ir testavimų skaičius pas juos mažesnis, bet kadangi pas mane automobilius remontuojasi Girtekos vairuotojai iš Baltarusijos, tai aš jų ir paklausiau - kaip čia taip, jūs nieko nedarėte, nesisaugojote, o dabar padėtis net geresnė nei Lietuvoje? Pusiau juokais jie ir atsakė - kai pas mus jau 30 metų bardakas ir toje pačioje sveikatos sistemoje, tai silpniausi jau seniai numirę, o kas išliko tai jų ir covid19 nepaims . Bet jei rimčiau, tai poliklinikose ir ligoninėse rekomenduojamos kaukės ir kitos apsaugos priemonės, bet jei nesinaudosi, tai ir į polikliniką nepateksi. Dabar ir Baltarusijoje saugosi, bet jiems pasisekė, kad jie nesisaugojo kai buvo palankesnis laikotarpis pavasaris, vasara, persirgo kritinis kiekis žmonių, tai dabar yra įgytas kažkoks visuomenės atsparumas ir panašu, kad Baltarusija nuo covid19 neišmirs, greičiau išsidaužys. Su Švedija irgi kažkas panašaus, pataikė laiką, kada nereikėjo griežtinti karantino ir todėl pas juos susirgimų kreivė taip staigiai nekyla, vienu žodžiu "paplokščia". O dar vienas faktorius, tai įgimtas šiaurietiškas atsparumas tokiems susirgimams...
kestutisz 2020-11-09 13:43
Ką reiškia "pataikė"? Toks ir planas buvo - persirgti kuo daugiau toje metų pusėje kur ir šiaip peršalimo ligomis sergama lengviau, o ne atidėti rudeniui. Tik berods gyventojai nepakankamai gera planą vykdė, persirgo per mažai :)
Hmz 2020-11-09 13:56
Lietuva: 76 mirčių milijonui gyventojų Vokietija: 137 Švedija: 595 Jo, nieko tragiško.
Hm 2020-11-09 14:04
Na jei žmonės būtų nemirtingi ir "staiga" numirtų, tai jau būtų kažkas tokio, o kai bendras mirtingumo fonas nekinta, tai kur ta tragedija? Švedijoje nuo covid19 numirė tiek, bet bendrai mirtingumas tai įprastas...
HardAxe 2020-11-09 15:55
kodėl švedijoj įprastas fonas 10 kartų didesnis negu lietuvoj?
jull 2020-11-09 16:26
Vokieciu kompanija, BioNTech kartu Pfizer, siandien paviesino pradinius savo vakcinos phase 3 klinikinio tyrimo rezultatus, 90% efektyvumas (daug geresnis nei reikalaujama). Sako, kad Lapkricio gale galetu but rinkoj. Gal baigsis pagaliau sita nesamone. BioNTech pranesimas cia: Plius visa uzsienio media dziugauja.
Hm 2020-11-09 16:41
Visų pirmą TIK mirtingumas nuo covid19 7,8 karto didesnis, o "bendras mirtingumo fonas" kaip jau kelis kartus paminėjau, nuo to nekinta... Koks kam skirtumas nuo ko numirė senas žmogus kuriam jau ir taip atėjo laikas numirti??? Kaip pvz. anksčiau senų žmonių mirties liudijime kurie mirdavo nuo senatvės ir nusilpusio gyvybingumo dažniausiai užrašydavo - mirties priežastis plačių pneumonija, širdies nepakankamumas..., dabar dar įrašuose atsirado ir covid19... Aš ką noriu pasakyti, kad covid19 per daug mistifikuotas kaip išskirtinis susirgimas, "super mirtinas ir su ilgalaikėmis pasekmėmis sveikatai". Jei jau taip būtų, tai covid19 infekciją įsisukusį į globos namus turėtų ten visus senelius ir su negalia numarinti, bet ne, net ir tie kurie jau nebesugeba savimi pasirūpinti didesne dalimi išgyvena...
immortallt 2020-11-09 17:05
Tai nereikės rimtesnių medical trials?
menten 2020-11-09 17:08
3 fazė paskutinė, 4 vykdoma jau esant preparatui rinkoje. Dabar rezultatus turės patvirtinti FDA ir EMA
immortallt 2020-11-09 17:24
Kietai, tikrai nesitikėjau, kad taip greitai susisuks, bet matyt pandeminė situacija atidaro daug durų ir paspartina daug procesų. Džiugu. O pagaminti, jei jau sugalvojo kaip, problemų manau nekils, sutars kontraktinę gamybą su konkurentais greitai, arba valstybės įsikiš, kad sutartų. Dabar bus kita dilema - antivaxeriai, ir šiaip spaudimo išgąsdinti žmonės, kurie po mėnesio ar dviejų patys pasiskiepytų.
Evil Goku 2020-11-09 17:35
Pas Švedus pavasarį ir vasarą buvo gan griežti reikalavimai ir rekomendacijos (kurių dauguma klausė). Kas mėgino "persirkti"buvo britai, bet anksti pamatė kad su tokiu planu šikna gaunasi.
jull 2020-11-09 17:38
Matau menten tau atsake. Tiesa, ju phase 3 dar nebaigtas, bet jie greiciausiai pasiskaiciavo, 50% efektyvumo reikalavima perkops betkokiu atveju. Vnz., pirma vakcina rinkai yra. Kiek suprantu, bent FDA, jei viskas tvarkoj, gali patvirtint ja naudojimui greituoju budu, EMA greiciausiai uztruktu ilgiau.