„SpaceX“ panaikino beveik dešimtmetį trukusią JAV priklausomybę nuo Rusijos: „Resilience“ erdvėlaivis astronautus sėkmingai išskraidino į TKS (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-11-17 18:14
JAV nieko savarankiško nesusigražiną. Tik pavežėjas ne taip toli kaip buvo iki gegužės mėnesio. NASA nori veikiančio Orion, ir juos planuoja pradėt dar po 4 metų naudot. Bet čia optimistiniai planai, ir vyksta daug bardako su administracijų keitinėjimaisis, todėl manau Orion dar 10 metų nieko nedarys, o po to greičiausiai pasens morališkai.
Kyborg 2020-11-17 19:27
Na kaip nesusigrąžina? Koks skirtumas tai privati JAV kompanija pagamino erdvėlaivį ar NASA pati? Remiantis tokia logika, tuomet JAV ginkluotės srityje yra visiški atsilikėliai, nes priešingai nei Rusijoje, praktiškai visą ginkluotę JAV gamina privačios kompanijos.
conjurer 2020-11-17 19:47
NASA turi kontraktus su boeing, dėl Orion gamybos. Taip pat krūvą subkontraktorių, kurie gamina komponentus raketoms nuo apollo misijų laikų. Tai skaitau tikroms amerikonų raketom, nes visa nuo gamybos iki paleidimo viskas koordinuojama JAV agentūrų. SpaceX neparduoda savo raketų, ar jų dizaino, jie skraidina žmones. Tad analogas būtų tas, kad JAV kariuomenė keliautų pramoginiu kruizeriu į misiją, vietoje pagal kariuomenės dizainą sukurtu laivu, kuris priklauso tai pačiai kariuomenei. Paprastesnis pavyzdys - išmokinai sūnų vairuoti. Tavo mašina garantiniame jau 8 mėnesį, o tave vežiojo iki darbo bendradarbis rusas. Bet tavo sūnus ką tik išsilaikė teises, ir dabar jis pradėjo tave vežioti. Tu nesi priklausomas nuo bendradarbio, bet jei sūnus išvarys tūsintis į kitą miestą, gali tekti vėl prašys kad bendradarbis pavežtų. Čia nėra nepriklausomybė. Čia tiesiog alternatyva, kol tavo mašina yra taisoma.
iPienius 2020-11-17 22:47
vakar kaip tik buvo rusu straipsnis, kad roscosmos atleido kelis simtus darbuotoju, o likusiems algas sumazino 10-20% ta proga. matyt rusams tikrai nekas, jei imasi tokiu veiksmu. nebeliko is ko finansuot savo kosmines programas
conjurer 2020-11-17 23:07
būtų jų sugrįžimas į mėnulį po 40 metų pertraukos. Taigi kosminė programa lyg yra, bet turbūt žmones siuntinės rečiau. Raketom leisti niekada nereikėjo daug žmonių. Tai žino visos valstybės turinčios krūvas ICMB. Gal tiesiog nebereikia rodytis prieš amerikonus, kad daug žmonių rūpinasi tais dviem astronautais.