Lyginantiems COVID-19 su gripu – žvilgsnis į statistiką: mirčių rodikliai skiriasi daugybę kartų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-12-04 12:53
Laukiam debiloidiniu nusviestuju nuomoniu ir teiginiu, kurie paneigs sita straipsnio informacija pasitelke savo gyvenimiskaja patirtimi, sveika nuovoka ir FB/Youtube informacija, kaip registruotu tyrimu/statistikos alternatyvia forma.
javgenij 2020-12-04 14:29
Galima sutikti su teiginiais apie viruso naujuma ir organizmo nemokejima su juo dorotis, bet neminima kiek zmoniu yra be simptomu ir serga lengva forma. Mirsta daugiausiai silpna sveikata turintys, seno amziaus zmones. Pagal bendra mirciu statistika sie zmones ar taip ar taip mirsta nuo kazko. Ta rodo Svedijos mirciu statistika, taip pat ir JAV. Lietuvoj bendras metinis mirtingumas irgi nera statisiskai padidejes. Ziuresim ka parodys gruodis. Ziurint i Svedijos bendra mirciu statistika, pavasari yra pikas, bet po keliu menesiu viskas normalizuojasi. Jie niekada nebuvo ivede griezto lockdowno. Bendras metinis mirciu skaicius Svedijoj yra nepakites. Ziurint Lietuvos mirciu statistika bendras menesinis mirciu skaicius lapkriti nera ypatingas. Lietuvos istorijoj gripo sezono metu yra buve ir daugiau miricu per menesi. Ziuresim ka parodys gruodis.
AAA000 2020-12-04 22:59
sita vieta aiskiai meluoja. kur dirbu - siuo metu zidinys puse imones karantine, algu net nera kam skaiciuot tai galiu pasakyt - labiausiai serga (su simptomais) ofisiniai-kontoriniai darbuotojai. nu ten kavuciu gerejai-salcmiriai visokie. nei vienas nenumire - bet vienas yra sunkus. dalis jau prasirgo. ir dalis jau grizo dirbt. fiziskai aktyvus kai kurie ofisiniai net neuzsikrete - neigiami testai. nors tikrai buvo zidiniu aplinkoje - zinau as ten juos kaip nuluptus. o tie kur neofisiniai - tipo juodnugariai visokie - laksto ir platina greiciausiai. pagrinde besimptomiai - keli tik teigiami irgi. tyre beveik visa kolektyva. as manau pavojingiausia pensijiniams ir paliegeliams (nu tokie pas mus nedirba isskyrus ofisinius kelis). va sitiem tai tikrai rizika greiciausiai labai didele mirt. kitiems kazkas panasaus i gripa. gal ir didesne - bet panasu neypac rizikinga. vnz per daug ispusta. dabar stadija, kad jau i seimas virusas paplito. skambineja ten tas centras ir aiskina apie izoliacijas. nu nervina tik visus, gyvena gi daugumoje sakykim 4 zmones bute 2-3 kambariu, vaikai mokylose-darzeliuose. dalis prasirge. ir tipo dar ten "izoliuokis". nu nerealu cia kontrole visiskai prarasta. jau pz. velu. gaudyt reikejo per pirma banga. ir izoliuot... gal ir butu suvalde tada. daba jau sirgs manau masiskai... as manau statistika kad mazdaug 1-2 is 100 (isaiskintu) mirsta yra daugmaz adekvati situacijai. nes pas mus apie 200+ dirba, apie 120 pratyre, ir vienas sunkus. nu tai gal mirs, gal ne. greiciau ne - nes nehospitalizavo net, bet asmeniskai zinau kad sunkus atvejis aisku netirtu dar nemazai irgi. bet paliegeliu irgi nedaug. ir nepanasu kad bus masiskai auku. taip kad maziau sykit, skiepikites nuo kokiu gripu ar TBC ir biski sveikata pasirupinkit, mesos su kausiniais paeskit ir isgyvensit sita medicinos sistemos simtmecio geda
NekenciuReklamos 2020-12-05 14:20
nepagalvojai kad tie vadinamieji paliegeliai dazniausiai dirba uzdarose patalpose ir del to jie "prisirenka" daug daugiau viruso daleliu, nei tie kurie yeina-iseina ir siaip buna uz ofiso ribu? Manau sutiksi, kad yra didelis sirgimo pasalinio poveikio skirtumas tarp to jeigu gauni 10 milijardu covido daleliu vienu atveju ir koky 100 milijonu jo daleliu kitu atveju? Cia butu kaip litras degtines ant galvos VS 100gr and galvos...O kur dar sedimas darbas, vitamino D mazas kiekis ir t.t. Visi sitie dalykai susideda y "kruva" ir zmones serga...o tu juos vadini "paliegeliais"...Blin, gal nesityciok is mirusiuju ir tie kurie tapo suluosinti sito viruso. Pas mane aplinkoje, UK, cia daug kas juokesi metu pradzioje ir vasaros metu, o dabar kai ju aplinkos zmones pradejo sirgti, kazkaip eme ir nutilo, kai kuriems issivyste rimtos komplikacijos, kurios vis dar tesiasi praejus porai menesiu. Zdz, pasauly esi ne vien tik tu, o tavo sarkazmas...Visiskai beskonis ir bukas (sitoje situacijoje).
DarkNRG 2020-12-05 15:20
Uztenka tokios statistikos kaip Covid isgyvenimo rodiklis - 99.7?% ir vidutinis mirstanciu amzius - 80 metu, kad suprast, jog cia psichoze vyksta.
AAA000 2020-12-05 16:49
nevisai psichoze. tikrai rimtesne uz gripa situacija. as tik manau vakcinos paliegeliams irgi mazai kuo pades. jos pades lengviau prasirgt manau tiem, kurie ir taip nemirtu. pacia krize greiciausiai paspartins iki patines siruacijos. o rimtiems paliegeliams bus greiciau pagreitintas numirimas ra prasme jei masiskai persirgs visis - nebera naudos is vakcinu... jos savo tikslo neatliko. bus kaip su gripu. as manau tik nuo pavojingu versiju stamu verta kurt vakcinas. kita veikla beprasmiska net ir cia. nes manau geresnis variantas kad issiplatintu nepavojingi - mezesnes komplikacijas sukeliantys viruso stamai. jau pralosta cia medicinos kova. butent sitas atvejis su covid. nu ten kokia australija su zelandija ir kinija gal dar liko kur nekapituliavo - bet europoje ir amerikoje jau viskas.
AAA000 2020-12-05 17:38
as sito ir neginciju - kituose postuose pats sita ideja ir stumiau tik procesa as kitaip isivaizduoju. kitu masteliu. visu pirma tikrai ne milijardai manau ikvepime dalyvauja kazkur iki keliu tukstanciu tik aktyvus vienetai. ir "virusinis uzkretimas" buna istisinis pastovus procesas. ta prasme didzioji dalis tu atveju buna nesekmingi savaime, o prasprusta pro imunine sistema vienetai-desimtys sukeleju. ir va visas "idomumas" prasideda kai atsiranda aktyvus viruso dauginimasis. jei paliegelis - tiesiog dauginimosi procesas greitesnis. greiciau dauginasi nei speja neutralizuot organizmo ginybine sistema. nes nepaaiskinsi kitaip globalios statistikos, visu tu apzvalgu - segmentiniu analiziu, ar net savo pacio pastebejimu, kas vyksta su asmeniskai pazistamais. jei man bent trys duomenu saltiniai generuoja panasias tendencijas -as manau kad cia jau panasu i tiesa. per pirma banga tokiu duomenu isvis nebuvo. vien mas media tik is esmes, ar kazkur "toli". o dabar aplinkoje jau pilna coroniniu. as jau galiu paskambint net tiesiogiai maziausiai desimciai ir paklaust kaip ten sedi su corona nes jie patvirtinti oficialiai. vieno isvis visa seima serga. plius jau pazistu pasveikusiu. o situ daugeja eksponentiskai... situacija cia zaibiskai keiciasi. man pvz idomu, o kaip elgris - jei jau prasirges pvz tokiems bauda racionalu det - jei be kaukes eis? kodel apie tai nediskutuojama? tu nejauti atsilikes nuo situacijos - tau juk dar baisu cia kazkas ir tu rasineji lyg cia kazkur ateityje dar kazkaip vyks - tipo kol tavo "gimines palies" ir pan pas mane yra jau ir prasirgusiu giminiu - bet daugiau kur patys itarineja ir nezino - bijot ar jau nebe(is UK pagrinde - nes ten su tyrimais kazkokia pieva ). as dar nesityriau beja irgi - bet darboviete kaip ir panasu sius, kai susiformuos mano padaliny probleminis "komplektas"
NekenciuReklamos 2020-12-05 20:02
man tiesiog susidare yspudis, is tavo lengva nuotaika suformuoto teksto, kad arba taves corona nepaliete asmeniskai arba tu tiesiog apskritai netiki ja ir jos poveikiu. Is cia ir mano netiesioginiai kaltinimai...Tiesiog, kur as gyvenu ir kuriuos pazystu skaudziai tai paliete ir man tai visiskai nejuokinga jokioje formoje. O del testu Anglijoje, nemaisyti su Velsu arba Skotija, tai dabartine testavimu situacija labai paprasta, internetu patvirtini laika ir vietove, nuvaziuoji, per 15min pasidarai testa ir 24val - 3d. laikotarpyje (rezultatus dazniausiai pranesa per tas 24val) lauki rezultatu. Idomu kodel tavo gimines skundesi? Is politiku puses, kaip jie bando kontroliuoti ta visa situacija, tai sutinku, visiskas cirkas, gerai, kad patys britai samoningi, labai retai pamatysi individa be kaukiu ar nenaudojant antibakterinio parduotuvese/degalinese. Beje, kaip taisykle, jeigu nenesioja kaukiu, tai 70% buna rytu europa. Bet is kitos puses, as gyvenu, ten kur absoliuti dauguma baltaodziai britai, Londone situacija, kiek pasakojo, visiskai kitokia.
AAA000 2020-12-06 01:47
prie ko cia kazkoks tikejimas? as netikintis racionalistas jau nuo mazametystes as su corona tiesiogiai susiduriu. jau kai pirma banga buvo tiesiogiai susiduriau su pasekmem. reikia gi reikalavimus realizuot darbe visokius - nes uzdarys. komentavau zmoniu elgesi, kai jie susiduria - nes jiem pirmas kartas ar nauja. butent dabar. nu pirminis susidurimas tiesiogiai. as tik stebiuosi, kad kazkaip nepasigaunu vis. ----- del giminiu - siauriniam Londone siam momentui kur dazniausiai bendrauju. nors gyveno ir rajonuose pas "baltus britus" kaip tu sakai, ir kituose miestuose, bet pries pandemija . trumpai - jie ten bande testuotis visokiais kanalais, ir neaptarnavo itarineja kad persirgo. vaikai is mokyklos parnese. nu norejo nusiramint save. liepe mazdaug sedet namie ir neknist proto nu tipo kai man aiskino apie britu "mandagumo kulturas" ir mane mokino jau virs 10 metu kaip reikia "but kulturingu", tai tokius kardinaliai priesingus pareiskimus "is beveik britu" apie britus daba buvo gana idomu isgirst
NekenciuReklamos 2020-12-06 03:13
aha, labai idomu, as gyvenu "Kent county", jeigu tu padarysi copy paste tarp kabuciu tavo gimines supras. Ir kaip minejau, Londone situacija visiskai kitokia, kazkas panasaus kaip "28 days after" filme Esme, kodel as apskritai paminiu savo apytikre gyv. vieta, t.y. del testavimo. Jeigu UK susisiks del testavimo kazkurioje vietoje, neabejotinai susisiks ir visos likusios smulkios EU valstybes...Visa kita, UK stipriai pasikeite per paskutinius menesius, yvertinus testavimo punktus. O del vakcinos ir UK pareiskimo, kad ja yteisino butent del to kad ivyko Brexit... Tai jy (matt hancock) pataise (https://www.channel4.com/news/factcheck ... horisation)irgi gali copy paste padaryt kad suprastu Tad, kaip minejau dabar gaunasi max 36val ir gauni rezultatus per el.pasta. Greit ir efektyvu. Gali testuotis kad ir kas savaite.
immortallt 2020-12-06 14:08
Tie, kurie neigia COVID poveikį labai drąsūs ir mano, kad miršta tik paliegę. Pirmiausia, miršta ir su stipria imunine sistema, aktyviai sportuojantys, propaguojantys sveiką mitybą (ne veganizmą), nerūkantys, negeriantys ir neturintys gretutinių ligų. Tiesa, tokių yra mažoji dalis. Ir teiginys, kad "vis tiek mirs" tinka ir kūdikiams. Kam tada medicina iš viso? Problema su pandemijomis yra ta, kad jei užsikiša ligoninės, tada pradeda masiškai mirti ne tik nuo pandemijos ligos, bet ir nuo paprastų ligų, kurios įprastoje situacijoje nesunkiai pagydomos. Ir šiaip, Lietuvoje įprastai per savaitę miršta 700 žmonių. Prieš savaitę mirdavo 1000 žmonių. Apie 100 susiję su COVID, 200 susiję su suprastėjusia sveikatos priežiūra. Ir jei kažkam atrodo, kad 60 jau mirtis tik ir telaukia, tai leiskite priminti, kad jei per durną galvą ar genetines ligas nemiršti iki 65 metų, tai vidutiniškai gyvenama iki 80-85 metų. Mano dėdė būdamas 93 metų pateko į avariją (ne jis kaltas) ir persilaikė teises (gyvena Amerikoje nuo jaunystės) bei toliau vairuoja. Taip pat aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, prižiūri kartais pronūkius. Tai dabar sakai, jei jam būtų 60 metų dabar, ir mirtų nuo COVID, tai viskas čia normalu? Dzin žmogaus trečdalis gyvenimo.
AAA000 2020-12-06 16:23
tu gi ofisinis. is paliegieliu elektorato tarpo - tai aisku kad tau rizika didesne proletaru sluoksniai tikrai atsparesni plius tu kai aiskini kad sportuoja - sportas sportui nelygu. profesionalus sportas - labai daug rusiu - nualina organizma. taip pat yra siaip silpni nuo gimimo, ir sportuoja, kad normaliai fiziskai gyvent, kad galetu lygintis su normalios sveikatos nesportuojanciais. tai tokiem irgi rizika aiskiai didesne. nors jie teoriskai - nepaliegeliai (pagal buhaterines charateristikas atitinka visuomenes sveikatos vidutini tonusa). nes jie del savo sveikatos problemu sportuoja. tai va tokie aisku kad irgi didesnes rizikos grupe. o tie kur realiai siekia ilgesnio igyvenimo, yra sveiki ir papildomai sportuoja - tokiu yra nu gal iki 10% populiacijos kai turiu minty "nepaliegelius" - bazine populiacijos dali - tai turejau minty nesportuojancius, sveikus ir adekvacius (be zalingu iprociu). va sitiem sansu mirt praktiskai ner kur imoneje isaiskino testavimu - butent tokius - visi besimptmiai o yra is tu sveiku ir sportuojanciu - nu nesusirgo. kitas ofisinis kur nesusirgo - neigiamas testas - jaunas. va tie keli ir liko dirbt. pasigavo principe senesnieji ofisiniai - bet jau baigia prakukuot tas laiko normas - tuoj vel pasileis pilnai imone. dabar kai kuriu darbu nevykdo aisku mano psiaudo "tyrimo" imtis maza - bet nemanau kad klystu globaliai. o tu analizuoji pagal vienetinius gimines atvejus. plius dar pritempineji pastoviai kazka. ------ pvz tie visi globos namai visokie - jie neturi nei normaliai personalo, nei normaliai resursu - nei noro kazka daryt - nes algos mazos - isnaudojimas didelis (konservu nuopelnai ). va ten suserga/meta darba nepakeiciamieji ir suzlunga viskas. pelno siekiancios imones visai kitoje padetyje, ten galima kilot darbuotojus kaip nori. formuot pamainas ir pan. jei daug zmoniu - tai isvis lengva. vnz normaliai ekonomikai cia nebus didele krize. tik maziems visokiems. ir kur sudaimoneles uz minimuma (konservu nuopelnai irgi. nes dirbtinai stabde minimumo kelimus )