Aplinkosaugininkų tyrimas: „Neste“ atsakinga už didelio masto atogrąžų miškų sunaikinimą (Papildyta oficialiu „Neste“ komentaru)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-12-09 12:06
Oi, vėl rapsų kartelis atsibudo. Nepergyvenkit - jei labai reikės užsės ir rapsais buvusias džiungles, vargu ar tai kažkaip geriau bus nei palmės. Čia pati idėja skiesti kurą kenkia, o ne palmės.
Shinigami 2020-12-09 12:25
Iš pradžių rėkia, kaip reikia mažinti iškastinio kuro naudojimą, keičiant jį atsinaujinančių kuru, o kai korporacijos pereina prie atsinaujinančio kuro jas pradeda kaltinti gamtos niokojimu. Atsakomybės už savo pačių sprendimus nenori prisiimti. Nesvarbų koki aliejų naudosi, tam aliejui pagaminti reiks didelių derlingų žemės plotų, o kad tuos plotus gauti reikės plynai iškirsti didelius plotus miškų (ar tai palmių miškai, ar tai ąžuolynai ir t.t.). Nes aliejaus iš oro nepaimsi.
Monochamus 2020-12-09 12:41
, bet paėmus kokią žalą padaro aplinkai, tai gal jau geriau naftos produktais kurenama šiluminė elektrinė... O trečia biodegalus "prastuminėja" toli gražu ne gamtosaugininkai, o verslas. Ir tuo "rėkimu kaip reikia mažinti iškastinio kuro naudojimą" biodegalų gamintojai tiesiog ciniškai daro reklamą ir išnaudoja žmones, nes biodegalai degdami taip pat išskiria co2. Žinoma, propagandą gerą užsuko: pavadinimas "bio*" bei užlipintos žalias etiketes nesidomintiems vartotojams gal ir atrodo mielai, tačiau daugelis gamtininkų raunasi plaukus išgirdę tokias iniciatyvas... Biodegalai yra daug didesnis blogis už paprastus iš naftos daromus degalus.
conjurer 2020-12-09 14:27
Aš tai nemėgstu maisto su palmių aliejumi, nes yra firma "palmolive", kuri gamina muilą. Kai pamatau sudėtyje PA, pasąmoningai galvoju, kad firma taupydama sudėjo muilo ingridientus. Dar pastebėjau, kad vokietijoje sunku surasti produktų su PA, o pas mus pilna. Na bent čipsai po truputį jo atsisako. O kalbant rimtai, tai palmės ar rapsai per hektarą gali sugeneruoti daugiausiai biokuro? Nes kol tai ne maistas, man nėra skirtumo kieno aliejus, įdomiau kurio daugiau galima išgauti.
iPienius 2020-12-09 17:09
google radau, jog palmes is to pacio ploto gali uzauginti apie 3 kartus daugiau aliejaus nei rapsai. skortumas, jog rapsai gali augti beveik bet kur pasaulyje, o palmes tik siltuose krastuose. kitas dalykas yra tas, kad palmes auginamos zemesnio issivystymo lygio salyse, todel ten ir darbo jega pigesne. tai dar viena is priezasciu, kodel palmiu aliejus yra pigus. pats palmiu aliejus nera labai tinkamas maistui naudoti, nes turi bloguju riebalu, kurie didina cholesteroli ir t.t. kaitinant isskiria daugiau kancerogeniniu medzaigu.
Robkinas 2020-12-09 18:52
Taip, bet palmių aliejus yra atsparesnis temperatūrai, todėl gali ištverti daugiau kepimo ciklų. Dėl to jis ir populiaresnis maisto pramonėje
Talkatif 2020-12-10 08:37
Populiarus, nes pigus. Kol pirkėjo skonio receptoriai pragerti ir prarūkyti, tai jokių problemų kept burną apveliančius sucharikus.