Kinija planuoja dideles orų modifikacijas - tokio masto orų kontrolės pasaulis dar nematė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-12-08 23:06
cia kolkas smulkios ir lokalios intervencijos i vietinius orus. bet bus idomu, kai palydovais prades kaitint kokius nors ledynus ir virint vandenynus
conjurer 2020-12-09 14:50
Manai kad kelių tonų palydovas žemės orbitoje gali daugiau įkaitinti ledynus nei saulė? Kuo jis būtų varomas, antimaterijos reaktorium?
SaMaras 2020-12-09 16:20
Na tai vistiek būtų lokalus reikalas, bet mano manymu efektyviausia būtų kažkoks dyyyyydelis fokusuojantis veidrodis iš folijos ir kažkokio karkaso.. bet tada toks reikalas turėtų būti kaip mėnulis naktiniame danguje..
conjurer 2020-12-09 16:43
Va čia yra įdomiausia dalis. Pvz pietinė siena su indija yra himalajų kalnynas, per kurį debesys sunkiai perskrenda, ir ten vogti lietų turbūt būtų neįmanoma. Pažėjus į ortofoto matosi gelsvas tibetas, ir žalia indija, nes visas lietus lieka indijos pusėje, ir jo ten iškrenta nesveikai daug. Gal kalbama apie tas konfliktines vietoves, kašmirą, ir visus aplinkinius *stanus? Ten ne tokia aukšta kalnų siena.
AAA000 2020-12-09 19:39
as ziuriu nesupranti tu principu - viska atvirksciai destai... palydovai neturi but sunkus ir galingi. svarbiau yra suprast gamtini procesa ir paveik jo silpniausia vieta. kaip ir daroma su tos pudros barstymu. ir atomines bombos nieko ten nepadarys tiems ledynams, kelias skyles istirpdytu laikinai. ir viskas. o va kalnus butu galima nusprogdint atominem bombom ir pakeist oru rezima. uztektu kad jis pasikeistu labai nezymiai daug svarbiau kad pokytis butu pastovus ir stabilus isliekamasis. atstatyt nebeitu kinai ta supranta. skaiciau apie ju kelius. rusai pvz nesugebejo sibiro padent transporto keliais . o kinu technologijos veikia himalajuose. jie jas subtiliau taiko. mentalitetas kitoks. o dabar prie mentaliteto ir resurso turi. rusai turi resurso - bet mentalitetas durnas manau kinai jau ten puoseleja gigantiskus planus pasimt rusijos sibirine dali. etapais jie nesikoncentruoja i lygi, o i kieki. net moksle. stampuoja magistrus milijonais, spaudami kad kokybe silpnoka uzvartys kiekiu. vienintelis ju priesas - indusai+pakistanas. kokybiniu priesu jie nebebijo - tipo kokiu amerikieciu .
conjurer 2020-12-10 00:48
Kaip manau, kaip iš palydovo galima paveikti lietų? Iš jo pudros nepamėtysi, jis niekada nepranoks saulės bet kokia elektromagnetine radiacija.
Manobataibuvo2 2020-12-10 05:21
Seniai yra HAARP, nereikia nei palydovų