„Pirmų metų rezidentė“ apie tai, kas darosi Lietuvos ligoninėse: bandau praustis, šveistis, nusitrinti visas šlykštynes, visus įžeidimus ir pažeminimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2020-12-14 17:19
Gyvybių gelbėjimas, viena iš psichologiškai sunkiausių sričių. Einant prie vakarų standartų, turėtų drauge dirbti psichologai. Teko matyti ir šaltų perdegusių medikų ir tokių, kurie tikisi, kad kas bus įdėta į kišenę. Nesmagu ir pacientams, norisi, kad reikalai pajudėtų į aukštesnį lygį. Pagal mano supratimą, dirbant tokį darbą, reikia sau atsakyti ar yra noras gelbėti kitus. Jei taip, teks šokti į šaltas bangas, kartais traukti kitus, prieš jų valią. Pagarba už tai, kad yra tokių žmonių. Vienas ačiū turėtų atpirkti 10 keiksmų, nes taip jau yra pas mus.
conjurer 2020-12-14 17:31
Dar po kelių metų turbūt atsiras daugiau cinizmo, bus lengviau iškentėti. Tik va įdomu, ta hipoksinė būklė ar čia yra priežastis ar pasekmė? Nes jei tai deguonies atsisakymo pasekmė, tam kam tokį žmogų laikyt? Nenori deguonies su pagalba, tai bandyk pats jo gauti pakankamai. Jei tai priežastis, tai gal padėtų koks morfinas, juos nuraminti? Labai keista, kad atsitiktinių rusijos trolių sukurtos FB grupės turi didesnį autoritetą nei medicinos profesionalai. Tai + mokyklų atidarymas rugsėjį ir sukūrė visą šitą esamą betvarkę.
menten 2020-12-14 18:35
Priežastis. Tokie hipoksiški, dar ypač jei padidėjęs CO2 dažnai būna dezorientuoti, sutrikusios sąmonės, patiria haliucinacijas. Jei ten labai aktyviai juda, paprasčiausia tiesiog pririšti prie lovos arba skirti raminamųjų (BZD), jei ypač reikia. Morfinas vargiai padėtų, greičiau pakenktų, nes slopina smegenų kamieną (ten esančius kvėpavimo centrus). Iš esmės neetiška būtų tokius žmones paleisti, nes jie norėtų gauti gydymą, jei būtų šviesaus proto, bet dėl ligos jų sąmonė aptemusi.
evaldosia 2020-12-14 18:58
įtariu kad kvėpavimo mišinys yra ypatingai sausas,dėl to išdžiūsta kliento nosies gleivinė ir pradeda jam skaudėti. kadangi nevisiškai sąmoningas,tai ir pradeda kliedėti.na sau dėl visa ko norėjau įsigyti suspausto deguonies balioną , techninį ,suvirinimo aparatui,bet supratau kad nėra dėl ko panikuoti.
who 2020-12-14 19:14
Yra nuomonių, kad prie covid ne ką padeda deguonis. Kai žmona gimdė (dar nebuvo covid), klinikose negavo deguonies, o anesteziologas buvo kažkur prapuolęs, o galiausiai atėjęs bajerius skaldė, kai žmona vos laikėsi. Cinizmas ar reikėjo į kišenę įdėti? Na bet galiausiai padarė darbą profesionaliai.
immortallt 2020-12-14 19:21
conjurer, kodėl manai, kad atsitiktiniai troliai pakūrę, o ne Rusijos jėgos struktūros? Deguonis COVID pacientams padeda iki tam tikros ribos. Jei šiek tiek pažeisti plaučiai, tai padės palengvinant kvėpavimą, bet jei stipriai jau bus pažeisti - nebepadės, nes nebėra kam įsisavinti deguonies. Omeny deguonis tik lengvina gijimą, bet nėra vaistas. Panašiai kaip su kaukėmis, kaukės yra ne apsaugoti nešiojantį individą, o apsaugoti aplinkinius. Jei visi nešioja, individas irgi yra apsaugotas.
DarkNRG 2020-12-14 21:18
Deguonies truksta ligoninese? Ar jus bl juokaujat? 8 menesius valstybe turejo pasiruost antrai bangai, tai net tiek nesugebejo pasirupint..
conjurer 2020-12-14 21:23
Nes tai išplito kaip religija. Laužas užkurtas, ir dega savaime, rusijos jėgos struktūroms tereikia įmesti kelias malkas, karts nuo karto. Pastebėjau, kas nepatenkinti dabartine situacija labai noriai perima visą tą bullshit'ą.
dariusss 2020-12-15 01:42
bardakas ir anksciau gydymo istaigose buvo.. kazkam buvo gerai kaip buvo, tai dabar nenuostabu kad turi tai ka turi.. labai tikiuosi, kad tas covidas gydymo istaigoms yra geras spyris i uzpakali ir privers perziureti visa tvarka nuo pamatu.. Nors Verygai tikrai ne del visu padarytu darbu pritariu, taciau gerbiu del to, nes jis bande bent kazka keisti..
sub 2020-12-15 08:35
Nereikia rusijos trolių, yra vietinės faunos, kurie aktyviai FB eina prieš kaukes, karantiną ir skiepus, o juos seką šimtai ir tūkstančiai žmonių.
sub 2020-12-15 08:42
Ką ji bandė keisti? Kalbant apie covid, tai jis paliko naujai valdžiai visišką chaosą ir greičiausiai specialiai. Vietoj to, kad jau pradžioj rudens būtų paskelbęs karantiną, vis tempė iki rinkimų, o po rinkimų kas gavosi, kad susirgimų skaičius per dieną padidėjo nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių. Tai nelabai suprantu kurioje vietoje jis bent kažką bandė keist. Jis nebent pavasarį situaciją suvaldė normaliai, o vasara kaip vasara, o po to visiška betvarkė ir jokių veiksmų.
immortallt 2020-12-15 09:57
Veryga kažką bandė keisti... Na taip, bandė grąžinti sistemą 15 metų atgal. Sumažino priėjimą prie vaistų, medicinos. Tikrai daug pasiekė Ruoštis turėjo 8 mėnesius, per tą laiką gerai pailsėjo. Žadėjo, kad rengiami planai, pasirodo ne tik planų, bet ir biudžetų nėra. Turėjo švietimą bent nuo 5 klasės padaryti nuotolinį, paleisti nuotolinio mokymo programas. Sveikatos apsaugoje centrinė valdžia turėjo išplėsti ligonines stipriai. Dabar Vilniuje Litexpo planas buvo daryti avarinę ligoninę. Litexpo gavo iš valstybės milijoną kitą, o savivaldybei kai kreipėsi užsiprašė vos ne po pusę milijono už mėnesį. Tai kam tada parama mokėta jiems? Pavasarį šiaip situaciją suvaldė šūdinai. Jei vasario pradžioje būtų įvedę įvažiavimų apribojimus, nebuvo jokio reikalo viską uždaryti. O kai pramiegojo realiai gaisrą, tada teko viską čia ir dabar uždaryti, nes buvo niekas neaišku. Tada du mėnesius nebuvo nei priemonių, nei normalaus kiekių testų. Savivaldybės rodė daugiau iniciatyvos kuriant sprendimus, organizuojant priemones ir pan., nei kad centrinė valdžia, nors pastarajai priklausė, tai daryti, pastaroji turėjo ir biudžetą. Bet net uždarymas nebūtų padėjęs, neturint priemonių, pirmosios bangos metu. Iš esmės Verygai labai pasisekė, kad tik vos keli asmenys parsivežė COVID-19. Pasisekė, kad ir didelė dalis visuomenės labai bijojo. Bet dabar jau nebebijo. Baimės neužtenka. Sėkmės faktoriaus ir nebėra. O šiaip, pas mus antroji banga prasčiau suvaldyta nei Švedijoje jos nevaldant. Tai jei nieko nedarant yra geriau, nei darant, išvada, kad tyčia buvo kuriama krizė arba visiškas kompetencijos nebuvimas ir mėtant kauliukus nepasisekė.
Kirtiklis 2020-12-15 11:17
+ pavasarį A.Tapino veikla ir atkaklumas stipriai prisidėjo, be kitaip būtų buvę dar liudniau.
skimas969 2020-12-15 11:28
Verygos valdymas. Įsakymas nemazinti kitų paslaugų ir pasiruošti covidui. Kaip atvesti deguonį, jei palatoje ligoniai, o jų išmesti negalima, o ir finansavimo nėra, ką jau kalbėti kad konkursai trunka mažiausiai pusę metų, jei be teismų. O kai prasidėjo antra banga, jau vėlu. O rezidentei patariu daugiau žiūrėti savęs, truputį atsiriboti - nes nuvažiuos stogas. O nagliems pacientams iš kart pakisti popierius su atsisakymu, nesutikimu gydytis - ir lauk iš palatos....
who 2020-12-15 11:45
Netiesa, kad švedai nieko nedaro. Jie apriboja rizikos grupes, skiria dėmesį, kad sveikatos paslaugos liktų prieinamos. Antroji banga ir pas mus panašiai valdyta. Tk kai prispyrė reikalas, dabar skelbia griežtą karantiną. Bet kuriai partijai toks žingsnis kirs per reitingus, o visi vaikosi populizmo bangų. Skandinavų natūra kitokia, jie ir prieš covid laikydavosi asmeninės distancijos. Ir ekonominiai pajėgumai kiti, kad užtikrinti paslaugų tęstinumą. Nesigilinau, kiek pas mus skyrė fondų, bet pinigų turi būti, juk skolinosi milijardus.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-15 11:56
Didžiąja dauguma situacija susivaldė pati, o ne buvo suvaldyta. Lygiai tas pats vyksta ir dabar - situacijos suvaldymo sėkmė priklauso ne nuo valdžios priemonių, o nuo gyventojų sąmoningumo. O jei kalbam apie sąmoningumą, tai tauta tėra avinų banda. Štai keletas pavyzdžių iš mano asmeninės patirties: 1. Vienam asmeniui pradeda skaudėti gerklę, bet jis to nesureikšmina - gal peršalo. Tai dar ir į svečius nuvaro penktadienį paminėti. Kitą dieną gerklę skauda visiems, dar po kelių dienų sukyla temperatūra, o po savaitės dingsta skonis ir uoslė. 2. Skaudanti gerklė ir temperatūra ne rodiklis - reikia pasirūpinti dovanomis, tad asmuo trankosi po parduotuves. 3. Karantinas ne draudimas - rezgiami planai kaip reikės per šventes nuvykti pas tėvus į kitą miestą apsikeisti dovanėlėmis. 4. Asmenys, turėję kontaktą su tais, kuriems diagnozuotas COVID, toliau sėkmingai keliauja į darbą, lankosi parduotuvėse. 5. Mama (ne mano), pasijutusi blogai, nusprendžia keliauti iš draugo namų pas savo vaikus - turbūt ja čia geriau pasirūpins. Po keletos dienų ir vaikai pasijunta blogai. 6. Mano mama, kuri labai nuoširdžiai izoliuojasi vardan savo saugumo, vieną dieną man sako: jeigu jūs būtumėte maži vaikai, o aš jauna mama ir susirgčiau tuo COVID, turbūt eičiau į darbą niekam nieko nesakydama, nes gi reikia pasirūpinti vaikais (uždirbti pinigus). Na gerai, kad jau išaugom, ir taip atmestinai elgtis jai nebereikia Tai čia tik keletas pavyzdžių. Manau ir daugelio jūsų aplinkoje netrūksta tokių. Na ir kaip valdžia su tokiais gali susitvarkyti, kai daugumai ant to COVID nusišikt? Visi tie dabartiniai sprendimai tėra tik pasicackinimai. Nori garantuoto rezultato - karinė padėtis su draudimu išeiti iš gyvenamosios vietos. Turi būti pasirūpinta maisto tiekimu ir med. pagalba. Visa kita nesvarbu: ar tau kompiuteris sugedo ir reikia naujos detalės, ar koks medis nutraukė elektros laidus ir likai sėdėti tamsoje - velniop visa tai! Šalta namuose? Šilčiau apsirenk! Žodžiu mėnesis "akmens amžiaus". Kas liečia pačios rezidentės patirtį, tai tų karčių dienų kiekviename darbe netrūksta. Mokykloje už gerus rezultatus mokytojai pagirdavo, klasė paplodavo. O darbe už tai gauni algą ir krūvą priekaištų - toks tas atlygis. O širdėlių ir "laikų" socialiniuose tinkluose pasirankioti gali
sub 2020-12-15 12:06
Netikiu kad naujiems valdantiesiems konservatoriams+liberalams turėtų kirsti per reitingus. Manau visi normalūs tai supranta. Nors žinai, kai buvo Kubilius aną kart valdžioje ir darė ką reikėjo po socdemų nesmonių, tai tik kvailiai po to 8 metus tauškė, kad Kubilius praskolino Leituvą ir t.t., nors jis padarė viską kad sutvarkyti prastą situaciją. Dabar vėl visi kvailiai rėks kokie konservatoriai ir liberalai blogi, nors vėl jiems palikta šūdų krūva ir vėl reikės nepopulairių bet protingų spręndimų, kad tai sutvarkyti. Kas dėl Skandinavų, tai Estus taip pat galime jiems priskirti, jie ir taip sėslesni, nebūna didelėm grupėm, nevarinėja kiek vieną savaitgalį į centro ir senamiesčio barus, o geriau savaitgaliui išvaro į gamtą ar sodybą.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-15 12:07
Beje pats asmeniškai kovai su covid į savo arsenalą užsisakiau ir vieną rinkinuką. Nors tai ir nėra patvirtinti vaistai, bet "homeopatija" man visada buvo arčiau širdies nei kokia tai tabletė https://www.facebook.com/lynxkanapes/po ... 8045351999
sub 2020-12-15 12:10
Tai kad nesusitvarkė. Jei nuo kelių šimtų apsikrėtusių padaugėjo iki kelių tūkstančių, tai nelabai suprantu kurioje vietoje čia kažkas susitvarkė?
who 2020-12-15 12:11
O valdžia tik stebi ir džiaugiasi, kad nereiks kovoti su anti covid'eriais? Pavėluota reakcija, pagal mane, dėl valstiečių ir konservų susiėdimo. Kadangi pastarieji visada stūmė kad valstiečiai baudėjai, tai šitie dabar sako - o jūs bauskit patys.