9 kasai naudingi produktai - įtraukite juos į savo mitybą, kad išvengtumėte kasos sutrikimų  ()

Kasa organizme atlieka dvi svarbias funkcijas: virškinimo ir hormonų gamybos. Šis organas sintetina fermentus, kurie dalyvauja virškinimo procese, ir išskiria hormonus, reguliuojančius medžiagų apykaitą. Jos gaminamas insulinas yra būtinas angliavandenių virškinimui ir metabolizmui. Taip pat ji išskiria medžiagas, reikalingas baltymų ir riebalų virškinimui. Kai kasa nusilpsta, kyla grėsmė susirgti cukriniu diabetu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brokoliai

Apigeninas, kurio yra šioje kopūstų rūšyje, saugo ir stiprina kasos audinius . Kad išsaugotumėte kuo daugiau naudingų medžiagų, brokolius reikia vartoti žalius arba virtus garuose.

Jogurtas

Šiame rūgštaus pieno produkte yra vertingų probiotikų, stiprinančių imunitetą ir gerinančių visos virškinimo sistemos darbą. Kasai naudingas nesaldus jogurtas be maistinių priedų, aromatinių ir dažančių medžiagų ir skonio stipriklių.

Moliūgas

Moliūgas pasižymi vertinga savybe neutralizuoti druskos rūgštį (HCl), švelnia ir minkšta struktūra, puikiomis skaidulomis. Jame yra karotino, kalio, B grupės vitaminų, magnio, vario, geležies. Ši daržovė yra tiesiog ideali asmenims, sergantiems pankreatitu.

Batatai

 

Šios daržovės net pagal savo formą primena kasą. Jos sulėtina cukraus transportavimą į kraują ir sumažina virškinimo sistemai tenkantį krūvį.

Topinambai

Topinambai arba bulvinės saulėgrąžos pagal savo išvaizdą panašios į imbiero šaknį, o pagal skonį primena saldžią bulvę. Topinambai padeda virškinimo procesui ir gydo kasos uždegimą. Šios šakninės daržovės sultys stabdo diabeto progresavimą ir saugo nuo aterosklerozės.

Mėlynės

Mėlynės labai naudingos sergantiems diabetu. Jų lapų arbata ir uogos mažina cukraus kiekį kraujyje ir gerina kasos funkcijas. Sergant ūmiu pankreatitu, mėlynes reikia vartoti tik virtas.

Grikiai

Grikiuose yra augalinių skaidulų, kurios gerina virškinimą, išvalo žarnyną, tuo pačiu ir visą organizmą. Sergantiems pankreatitu, grikius (tai yra, trintą grikių košę) galima pradėti valgyti tik penktą dieną, kai skausmai būna pasibaigę.

Raudonos vynuogės

Tai puikus antioksidantų šaltinis. Raudonos vynuogės stiprina kraujagysles ir mažina uždegimą.

Saldymedžio šaknis

Šis vaistinis augalas vartojamas nuo įvairių ligų, taip pat ir nuo kasos sutrikimų. Jis pasižymi stipriomis uždegimą slopinančiomis savybėmis.

Kad apsaugotume kasą, reikia vengti nesveikų produktų su daugybe cheminių priedų, rašo portalas „Econet“. Vartokite sveiką maistą ir būsite sveiki!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()