Mokslininkai perspėja: čiaudulys yra tarsi „mažytės atominės bombos“ sprogimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2020-12-31 16:43
Atstumo laikymasis yra dėl to kad nebūtų fizinio kontakto. Nelabai kas turi 2 metrų ilgio rankas. Nuo lašelinio apsaugo kaukės.
bmk1245 2021-01-02 00:39
Kaukės apsaugo iki tam tikro lygio. Rėkiantys kaukėti su bala žino kada skalbtomis savadarbėmis "kaukėmis" yra užkrato nešiotojai.
conjurer 2021-01-02 01:50
Pagal prognozes iki balandžio mėnesio kaukių nešiojimas lemtų 600 mažiau mirčių. Ir manau reikia susitaikyti, kad mirčių kiekis padidės iki 3-4 tūkstančių. Net susimasčiau truputį. Nu gerai, tarkim yra politikas, kuris mano kad gerantocidas yra geras būdas valstybei sutaupyti pinigų. Daugiau mirčių, mažiau pensijų. Taigi jis skatina visus nenešiot kaukių, ir paskatina savo pažįstamus "bullshito influencerius" varyti tą pačia propagandą. Na gal JAV tai veikia, bet kaip dėl lietuvos? Net jei tai būtų 4000 mirusių pensininkų per metus, ar daug biudžeto susitaupo? Iš viso turime apie 600 tūkstančiu pensininkų, ir 4 tūkstančiai net nėra 1%. Ar dėl to kad miršta toks mažas procentas pensininkų, verta žaisti ant to kad daug kas išgyvenęs covid19 turės ilgalaikių komplikacijų, ir gal net nebus darbingas? Ar tai nelabiau kirstų ekonomikai ilgalaikėje perspektyvoje, dėl to kad tokiem reikės daugiau sodros pinigų jų gydymui, o dalis darbo vietas paliks dėl tam tikros formos invalidumo? Žodžiu negaliu niekaip paaiškinti šitos situacijos, kur kažkas nori nužudyt pora pensininkų, bet nemato galutinio rezultato. Ar žmonija tiesiog ir yra tokia durna, kaip atrodo?
bmk1245 2021-01-02 11:09
Nesu nusistatęs prieš kaukes, bet kai matau visa gerkle rėkiančius kaukėtus (su DIY kaukėmis), siutas ima... Vienžo, saugokitės, kolegos, ir gerų 21-jų!
kionig 2021-01-02 15:55
O aš nematau prasmės už 0,05 € kaukes mokėti, kurios vaistinėse buvo parduodamos už 1 €. Ir neva išmesti po pusę dienos nešiojimo. Man labai pikta, kai buvo sukurta masinė psichozė, galvojant kad vien tik kaukių dėvėjimas išspręs viruso sklidimą! O be to, kaip mūsų neišpasakytai valdžiai buvo ir yra įprasta viską reguliuoti gąsdinimu bausmėmis ir baudomis. O taip, baudos ir gąsdinimas tikrai padės išspręsti viruso problemas. P. S. Ir pabaigai: https://www.tiktok.com/@adamw/video/691 ... _webapp=v1 Būkite sveiki!
bmk1245 2021-01-02 20:26
Švedų pavyzdys abejotinas. Ir c'mon, tiktokerius metam į trasą?! Rimtai?! PS kaukes galima dezinfekuuoti, nereiks pirkti naujų.
Evil Goku 2021-01-02 20:52
O kas padėtų? Kaip siūlytum elgtis, kad žmonės laikytųsi socialinio atstumo ir kitų būtinų priemonių, kurios sumažintų viruso plitimą? Ar siūlysi gyventi su sugriuvusia sveikatos sistema? O gal geriau gyventi totaliame lockdaune, kurio laikytusi tik sąžiningi piliečiai ir verslai?
bmk1245 2021-01-02 20:55
Off topic https://www.youtube.com/watch?v=MwdYpMS8s28 siūlau pažiūrėt.
bmk1245 2021-01-02 21:01
Gal pradėkim elgtis kaip žmonės? Argi nesame homo sapiens?
kionig 2021-01-02 22:57
Na bet visus uždaryti pusmečiui ar metams irgi nėra išeitis. Žmonės yra socialiai padarai, ir jie bet kuriuo atveju stengsis socializuotis, o tuo labiau ypač po ilgo uždarymo. Kaip jau matėme kažkokių proto bokštų ribojimus prekybcentrių aikštelėse, kai pusę aikštės yra uždaryta bbž dėl ko, o žmonės dar labiau susigrūda! Tai labai padėjo? Kaip tik padidino rizika, nes pasak to proto bokštų turėjo būti laikomasi atstumo. O kada ta sveikatos sistema nebuvo sugriuvusi? Ar anskčiau? Ar dabar? Atsiprašant tas pats b*s tik kitoj saujoj. Perkami testai už labai brangią kainą - tipinis Lietuvos atvejis ir t. t. ir pnš. Totalus karantinas, visiškas uždarymas parodė kitą savo pusę - padidėjo smurtas artimoje aplinkoje. Irgi neišeitis uždaryti visus, nes tai pirmas kartas kaip tai įvyko ir nelabai kam pirmieji įspėjimai rūpėjo - kai sergantys gydytojai grižę iš šiltųjų kraštų patys nešė virusą. Kitas dalykas - ateinant pas gydytoją arba dar kur kitur - matuojant temperatūrą pieno riebumą rodančiais kinietiškais termometrais? Irgi neišeitis. Laikytis atstumo? Kaip? Neįmanoma parduotuvėje laikytis atstumo, vis tiek praeisi pats, ar pro tave praeis per pusę metro. Nors virusas kuo puikiausiai plinta oro lašeliniu būdu. Taip kad tas atstumas daugiau nei perteklinė priemonė. O ką daryti? Nėra daug variantų, be karantino ir vakcinos. Kinijoje Wuhane jau žmonės keliauja, eina į restoranus. Bet ten matyt ir buvo sumestas visas dėmesys dėl židinių nustatymo ir atsekamumo. O neskaitant kad kinai turėjo SARS 2003 metais, bet jie vis tiek turėjo irgi savo sveikatos sistemą peržiūrėti iš pagrindų, ką konkreičiai darė - sunku rasti, nes kalbama abstrakčiai. Jeigu pasirinkome karantiną, tai jį įvedame palaipsniui, o ne pystelėjam tikėdamiesi - jog ims staiga ir išsigąs virusas mūsų gyvenimo stabdymo. Jeigu nustatom sąlygas tai nustatome taip - kad visiems būtų vienodai, o ne mažuosius prekybininkus smaugiam - didžiuosius paliekam, žmones uždarom į keturių sienų narvus, bet taip sukūriam kitas problemas. O neatrodo, kad mes žmones galėtume lengviau kontroliuoti, jeigu mes neskleistume baimės, masinės psichozės? O jeigu mes kažką izoliuojame t. y. židinį miestą, miestelį, miesteliukščį ar kaimeliūkštį - tai tada mes jums atsiunčiame tikrąją visokeriopą humanitarinę pagalbą, o ne paliekame likimo valiai - išgyvenkit kaip norit, mes jum per pusmetį padrabstysime kaip nors po 200 € ant mokesčių!
conjurer 2021-01-03 00:10
Kad tą masinę psichozę skleidžia patys žmonės, su savo pseudomoksliniais pasireiškimais socialiniuose tinkluose. Televizija tik pateikia statistiką, ir didžiausias problemas. Tai nežinau kas labiau tą masinę psichozę skleidžia. Dėl daug ko sutinku, pinigai keliauja kreivai, tepa rankas kurių nereikia. Youtuberiai sugeba duoti daugiau naudos nei politikai. Ir blogiausia tai kad kinai dabar demonstruoja kad jų diktatūrinė santvarka daug geriau veikia tokio tipo situacijose.
Evil Goku 2021-01-03 00:26
Mano klausimas buvo kaip be bausmių ir baudų užtikrinti kad žmonės laikytųsi naujų reikalavimų čia ir dabar. Savo šituo komentaru absoliučiai nieko neparašei, netgi galima tai pavadinti tryda. Totalaus karantino ir visiško uždarymo Lietuvoje nebuvo. Totalus karantinas buvo Kinijoje, o visiškas uždarymas Wuhane, pasiskaityk kokios priemonės ten buvo taikomos, tai vargu ar būtu įmanoma įgyvendinti vakarų pasaulyje. Ir tas visiškas uždarymas vyko gan ilgai, o po to griežta kontrolė. Naujoji Zelandija irgi griežtu karantinu (tačiau nepalyginamai švelnesniu nei Kinijoj) ir kontrole "išsigydė" covidą. Jei nori sužiūrėti kas yra sugriuvusi sveikatos apsauga, pasižiūrėk kovo mėnesio šiaurės Italijos mirčių statistiką.
bmk1245 2021-01-03 09:32
Klausimas, kas geriau: kaukė sodriai suvilgyta dezinfektantu, ir palikta džiūt kelias dienas, ar savadarbė kaukė skalbta su kitais spalvotais drabužiais 40 °C temperatūroje?
bmk1245 2021-01-03 09:36
Reik įvest komendanto valandą... Naktimis virusai miega...
kionig 2021-01-03 10:56
Tai ir kalba, kad greičiausiai dėl autoritarinio režimo jiems pavyko. Nors kinai sudėjo visas pastangas į testavimą, židinių izoliavimą ir atsekimą ir tik esktra atveju nepatvirtinos vakcinos naudojimą.
bmk1245 2021-01-03 11:17
)))
Evil Goku 2021-01-03 17:07
Tik noriu atkreipti dėmesį, kad pradėjus sparčiai blogėti situacijai, Italija įvedė vienus griežčiausių (turbūt pačius griežčiausius) ribojimų Europoje.
conjurer 2021-01-03 17:10
Kažkaip bijau kad dar labiau kirs per apyvarpą, t.y. ekonomiką, visos šito viruso sukeltos komplikacijos. Ilgalaikėje perspektyvoje, turėsime daugiau invalidų, mažiau darbuotojų, ir vis mažesnis procentas žmonių uždirbs pinigus visiems likusiems. Ne tiek daug ir reikėjo daryti, tiesiog neleisti žmonėms keliauti vasarą, kai beveik visi atvejai buvo įvežtiniai, ir nesuleisti krūvos vaikų į vieną purviną gardą rudenį. Nemanau kad tai butų išmušę labai didelę skyle biudžete. Nei mes turizmo šalis esam (apsieisim vienus metus be lenkų burbančių "wilno našė"), nei ten tie vaikai labai nori eiti į mokyklą.