Lietuvoje irgi taip reikėtų? Ispanija sudarys atsisakiusių skiepytis nuo Covid-19 sąrašus ir juo pasidalins su kitomis ES šalimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Smile 2021-01-01 18:32
"Ispanijos SAM sudarys atsisakiusių skiepintis nuo covid vakcinos" - kas čia per šedevras?:))) "SkiepINtis NUO covid vakcinos" - stipru:)
bmk1245 2021-01-01 18:39
Sąrašai... Kažkur jau matyta... Kitas žingsnis - perauklėjimo stovyklos...
laukinis_lt 2021-01-01 18:40
Žinoma, Kinija su savo piliečių reitingo sudarymu - blogai. O vat Ispanija, kaip viena iš ES šalių - tai jau gerai.
immortallt 2021-01-01 19:56
Truputį kiti dalykai. ČIa kaip tie, kurie lipa ant ledo, kai pranešimai eina, kad nesaugu ant ledo, ar kai eina maudytis į jūrą, nors rėkia, kad griežtai draudžiama. O tada jau piktinasi, kodėl nepuola jų gelbėti. Taip ir čia, jei atsisakai būdo, kaip išvengti ligos, kokio velnio tave kažkas turi gydyti nuo tos ligos?
assa 2021-01-01 21:25
nu nes jie gi PSD moka( kokius 38 eur jei LT), tai iškart nusipelno karališko, nemokamo gydymo o ir šiaip, čia gi jų teisės, nori skiepyjuos, noriu ne, o gydyti jau privalu
bmk1245 2021-01-01 21:43
)
ZeroFM 2021-01-01 23:31
Parūr*ns teismuose 100%, čia lygiai tas pats kaip rūkyt ir vėžiu susirgt ir jie bandytų atsisakyt gydyt tave.
Hm 2021-01-02 12:12
Ne nuo to pradeda... Kol paskiepys visus norinčius, tai tokiais "greičiais" užtruks ir ne vienerius metus, o jau po tų metų daug kas pasikeis... ir skiepai pasikeis, ir padėtis pasikeis, ir liga pasikeis gal išnyks... Kvaila sudarinėti sąrašus nenorinčių skiepytis, kai nėra galimybių paskiepyti visų norinčių... Bet teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad sąrašus sudarinės tik iš tų kurie užsirašys skiepijimuisi, bet atsisakys arba neateis. O tie kurie lauks eilėje skiepų ar besikeičiančios padėties, nebus registruojami...
bmk1245 2021-01-02 12:40
Skiepijimo greitis priklauso nuo skiepų kiekio (availability) Po galais, dešimtmetis+ anglakalbių forumuose, jau pamiršau kaip teisingai išsireikšti lietuviškai((( Nesu žinovas, bet jei Cov-19 mutuos (kaipo jau naujas štamas UK), kiek efektyvios vakcinos bus prieš Cov-19+, ar Cov-19++, ar Cov-19+++ ir t.t....
punktyras 2021-01-02 14:48
Availability – prieinamumas. Virusai (ir bet kurie besidauginantys organizmai) mutuoja nuolat. Kol kas skiepai efektyvūs. Dabartiniai skiepai – didelis žingsnis skiepų ir kitų ligų gydymo proveržis. Pasikeitus patogenui, naujo varianto sukūrimas truks kelias savaites, o ne kelis metus.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-01-02 15:49
Mhm, o kai pradėsi "skaičiuot", tai galiausiai pamatysi, kad kokie 95% ligų ir negalavimų yra pačio žmogaus atsakomybė: tai kam juos gydyt, jeigu patys "prisidirbo"? Ir apskritai kodėl ką nors daryti kai galima nedaryti prisirenkant "protingų argumentų" apie žalą ir naudą
bmk1245 2021-01-02 21:37
Ačiū už paaškinimus. Beje, kelios savaitės nuo lubų nurašytos ar šiaip įmesta?
Evil Goku 2021-01-02 21:46
Bent jau mRNR vakcinos pasirinko tokį baltymą, kuriam mutavus, pats virusas pasidarytu mažiau pavojinga, t.y. jei vakcina taptų nebeefektyvi, tai greičiausiai tas virusas mutuotu į nekenksmingą virusą.
immortallt 2021-01-02 22:55
Nutukimas - kiek sunkiau sprendžiamas nei COVID. Jei būtų vakcina nuo nutukimo - tada ok, dėl nutukimo ligų nekompensuojame. Matai, skiepijami pagal grupes, ir jei tavo grupę jau skiepija, ir tau konkrečiai pasiūlo skiepytis, bet tu atsisakai, tokiu atveju į nesiskiepijančių sąrašą ir traukia. Ir taip, dabar tempai per lėti, tačiau tempai spartės. Artimiausią savaitę patvirtins dar bent vienos, jei ne 2-3 kitų įmonių vakcinas. TIkėkimes, gal kokį vasarį-kovą jau turėsime 5 vakcinas. Tokiu atveju būtų galima tikėtis per savaitę gauti 80k vakcinų, kas reiškia 60% populiacijos paskiepyti galėsime iki metų galo.
AAA000 2021-01-02 23:55
psd niekas nemoka. ji valstybe PAIMA prievartiniu budu. ivede konservai sita praktika. ten labai puikiai aiskino apie prievoles ir ju busimas naudas, ir kaip paverst niekuo neprasizengusius piliecius valstybes skolininkais simonyte pamenu ilgus interviu dave ir suviliojo sitom nesamonem trecdali LR glusu net panasu tu is ju tarpo irgi - jei tau sita sistema atrodo puiki. del gydymo - kol nebuvo sito prievartinio PSD mokescio - tu butum teisus del privalomo gydymo o dabar ji privalo suteikt bet kokiu atveju, nes sita prievole is valstybes tapo privertinai vykdytina. taip sakant dabar jau ta NAUDA atgaut privaloma. jei valstybe to neteikia visiems, o daro isimtis - vadinas musu valstybe FAKTISKAI suzlugus jau, nes atvirai propaguoja rasizma ir pilietines visuomenes suskaidyma i kazkokias kastas ir kas ja tada sugriove - klausimelis - ogi konservai kur dabar gavo vadzia ir jau tryda varo krumuose matosi kaip "reguliuoja" covid19 situacija... kaltu ieskojimas ir rekimas kad kazkas puola pradejo nebeveikt - nes daba jau savus reikia oziais daryt o tokie kaip tu gyvena butaforinej demokratinej valstybej ir kaip struciai ignoruoja realybe... kas del skiepu - skiepai ir yra butent tas budas, kuri nemokamai turi duot vastybe - vos tik jis atsirado ir jei yra iperkamas. apmokant is PSD lesu. nes iperkamas. ir eis sveikatos sistemai tiesiogiai. kainas visi jau daugmaz zino vakcinu - tai cia PSD padengtu desimtis kartu sanaudas skiepijimo ir pirkimo. o va kazkokie lempiniai sarasai - cia jau pertekline funkcija - sitai turetu but finansuojama is kitu saltiniu. pvz is tu nenorinciu skiepytis, per kazkoki rizikos fonda ir pan. nu nenori - tai nenori. nematau cia problemos. cia tiesiogiai sveikatos sistemos negriauna - kad ju butinumas butu prioritete kazkokiam. pirma reikia surinkt pasiskiepijusiu visuomenes dauguma. kol nera paskiepyta virs 50% visuomenes - sarasai isvis neturi but sudaromi - nes cia demokratijos tiesioginis pazeidimas - nes sarasai tokio tipo butu taikoma pries dauguma be ju sutikimo. o jei nenorintys skiepytis suformuos dauguma (po skiepu pasiulymo daugumai) - tai tokiu sarasu ivedinetojai aplamai manau turi but i kalejima sukisti uz debilines iniciatyvas pries demokratija aplamai ko jus cia ziurit kas Ispanijoj dedasi - jie ten gi irgi troliai neblogi - regionus smaugia demokratinem priemonem ir pan. ten konservuotu glusu irgi sociai. nors gal cia jum konservatizmo paranojines priklausomybes narkomanine reakcija kazkokia? tipo bendraminciu ideologija ispanijoje net... tada suprantu
bmk1245 2021-01-03 09:45
Varge, AAA000 diarėja tęsiasi...
vanduo4 2021-01-03 16:35
Čia jau yra prievarta kitų žmonių atžvilgiu. Egzistuoja daugybė argumentų kodėl nereikia skiepytis ir jeigu tai bus ignoruojama - kažkadais baigsis masinėmis riaušėmis. Lygiai kaip sakymas jog skiepai negali sukelti Autizmo nors pasaulyje daugybė atvejų, kai po skiepijimo vaikas išgyvena labai stiprius akivaizdžiai matomus elgesio pokyčius, o vėliau jam nustatomas autizmas. Deja paprasti žmonės to įrodyti negali, nes neturi priemonių, o ekspertai to nenori vengdami atsakomybės. Geriausia ką jie padarė, tai panaikino kaikurias keleto skiepų vienu metu kombinacijas, tikriausiai visgi slaptai pripažindami jog keli skiepai vienu metu - per didelis krūvis jaunai imuninei sistemai; Taip kad teorija jog skiepai yra gerai jau išsisėmė, nes vis daugiau duomenų jog skiepai gali ne tik padėti, bet ir pakenkti. Išvada: žmonių pasipriešinimo ignoruoti negalima, nes tai baigsis riaušėmis. Teoriškai skiepai yra gerai, bet praktiškai reikia daug daugiau aiškumo.
VirtualGadget 2021-01-03 19:32
Sakykim kad Ispanija darys tokius sąrašus. Kaip gi tie sąrašai turės atrodyti. Bus tarkim įrašyta Džosė Horacijus nesiskiepijo. Atsiųs tokį sąraše į Lietuvą. Ką su tokiu sąrašu veiks Lietuva ? Tas Džozė Horacijus tarkim gyvenime nebuvo išvykęs iš Ispanijos yra 60 metų ir greičiausiai ir neplanuoja niekur važiuoti. Kam Lietuvai ar kokiai kitai ES valstybei reikalingas toks sąrašas ? Taipogi gali išlysti ir nemalonus poveikis toks kaip sukčiavimas. Statistiškai bus viena , o realybėj visai kas kita. Kokia tada prasmė tų sąrašų ir priverstinio skiepijimo. Ispanai sako truputį karštakošiai tai visaip gali vertinti. O kaip reikia vertinti Lietuvių žurnalistus tokias nesąmones rašinėjančius ?
Evil Goku 2021-01-03 19:50
Jis atrodys kaip sąrašas, kuriame surašyti atsisakę skiepytis ir nepaskiepyti žmonės. Vienas šio sąrašo sudarymo tikslų - paskatinti žmones skiepytis. Šis sąrašas tikriausiai niekad nebus panaudotas, tačiau jei kada jo prireiktu - Ispanija jį turės ir galės panaudoti. Pavyzdžiui atsiras viruso atmaina kuris daug pavojingesnis, bet "tiks" antigenai nuo covid-19; arba atsiras kokia nors imuninė liga ir bus galima pažiūrėti ar vakcinos kai turėjo įtakos.
immortallt 2021-01-03 20:23
vanduo4, kiek žmonių per metus suserga pasaulyje autizmu? O kiek per metus numirė nuo COVID-19. Šita tai viena iš mažiau mirtinų ligų, nuo kurių skiepijamasi. Tai net jei autizmą sukeltų skiepai ir tik skiepai (išaugimas autizmo būtų matomas 20a pradžioje, ne 21a.), tai mirčių sumažėtų daug labiau, nei autizmo avejų skaičius išaugtų. Bet kiekvienas bent kiek mąstantis žino, kad tas tyrimas buvo su purvu sumaišytas, ir išsižadėjo net patys autoriai. O vat kad oro tarša kol moteris laukiasi, turi itin didelę įtaką autizmui - tai rodo gerokai rimtesnis tyrimas, bet niekam nerūpi. Kiek gyvybių išgelbėjo oro tarša? Kam toks sąrašas? Tam kad Džosė Horacijus susirgęs COVID-19 ir kai reikėtų medicininės priežiūros ar COVID-19 sukeltų padarinių gydymui nevyktų į Lietuvą.