6 mitai apie islamą, kurie nustebins daugelį - apie tai mažai kas žino

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2021-01-07 14:52
pabusiu gal advokatas truputi, nes matau, kad viena puse per daug puolama. Galima pradet, kad pries daug amziu butent islamas buvo tolerantiskesne relgija, nieko keisto, nes tuo metu paciu arabu kultura buvo aukstesnio lygio. Vienam mieste sugyvendavo visos trys pagrindines religijos. Tai manau agresyvumas tikrai koreliuoja su visuomenes issilavinimu ar tamsumu. Kitas aspektas, kad islamo salys pastaraji puse amziaus buvo kitu valstybiu( krikscionisku, staciatikisku) kovos laukas. Manau, kai zudavo tukstanciai nekaltu musulmonu, tai visokiems imamams, nebuvo sunku manipuliuoti tamsiaja visuomenes dalimi ir skelbti dzihadus, nes realiai ir buvo del ko. Aisku vakarieciai "dare tvarka" islamo salyse ne religiniu pagrindu, bet tai mazai ka keicia. Afrikoj labiau pjaudavosi ne religiniu, bet etniniu pagrindu, tad cia labai abejoju ar galima kaltinti islama. visgi krikscionybe afrikoj yra mazuma, tai teigynys kodel krikscionys nekelia bangu, prilygtu teiginiui, kodel zydai nekele bangu pries vokiecius. nekencireklamos tavo teigynis, kad agresyvus zmones renkasi islama vopse lempinis. Lyg galima laisvai rinktis. Indoktrinizacija yra visose religijose. O jei rimciau tai tose paciose tamsiose afrikos salyse islamas labiau paplito, nes tamsiajai ir stipresniai visuomenes pusej labiau patiko patrialchaliskos islamo idejos ir matyt zadamos 72 nekaltos mergeles rojuje.
UTF16 2021-01-07 15:48
Yra tų skurdžių šalių. Teroristų iš Indijos ar pietinių Afrikos šalių tikrai būna, bet kad jie rengtų masines žudynes induizmo ar krikščionybės vardan – man asmeniškai negirdėtas dalykas. Apie tai, kad mažesnis skurdas = islamo teroristų nėra, tai 2001 m. rugsėjo 11 d. atakų, kurias sukėlė išeiviai iš Saudo Arabijos (turinčios vieną aukščiausių BVP vienam gyventojui regione), aukos su tavim turbūt nelabai sutiktų.
immortallt 2021-01-07 16:29
Taip, Saudo Arabija turtinga, bet tie, kurie įvykdė teroristinį aktą ar turtingi? Kiek aš supratau, tai dalis asmenų ten paskutiniai ubagai, taip, juos prafinansuoja tie patys turtingi šeichai, kurie siekia kitų tikslų, kaip pvz. pakelti naftos kainą, plėsti įtakos zoną, atkeršyti ir pan., bet religija tėra įrankis, o neturtingais lengvai manipuliuojama. Aišku, galiu ir klysti, bet susidarė įspūdis, kad visi teroristai būna iš skurdžių šeimų, ir jei patys dar tapo raštingi, bet jie jau buvo praplautomis smegenim vaikystėje ir išmokslino juos su tikslu integruotis ir būt teroristu. Gal ir klystu, tiesiog man susidarė toks įspūdis. Kalbant apie krikščionybę, didžioji dalis yra katalikai, kurie yra centralizuoti. O centras - Vatikanas. Kadangi didžioji dalis įplaukų ateina iš išsivysčiusių šalių, atitinkamas ir vertybes puoselėja - taiką, pagarbą kitiems ir pan.. Ir tų pačių kunigų, kad ir Afrikos šalyse, dažnai pamaišo iš kitų šalių ir jei pradėtų ten skatinti agresiją ar pan., Vatikanas greit nuimtų. Islamas yra labiau decentralizuotas. Kalbant apie Azijos šalis kur jau nuo seno vienoje vietoje yra kelios religijos, o kartais net viena šventykla kelių religijų, tolerancija jau iš senų laikų formuota, kita kultūra, kitos aplinkybės. Pvz. tas pats Balis, irgi pilna ten tų musulmonų, terorizmo aktas buvo praėjusį dešimtmetį, gal 2019 m., bet ten buvo ne vietiniai islamistai, kurių tikslas sukiršinti buvo skirtingų religijų atstovus. Egipte realiai irgi, ne vienas išpuolis buvo, bet dažniausiai tai būna ne vietiniai, o iš kitos šalies atvykę islamistai, kurie kartais taikosi į kitus islamistus. Konkrečiai, čia Sharm El Sheikh buvo, kai susprogdino iš mečetės išeinant žmonėms automobilį berods, nepamenu jau. Taip kad nėra viskas taip parasta, ir ne, dauguma musulmonų nėra nei agresyvūs, nei teroristai. Lietuviai tikrai daug agresyvesni, nei dauguma musulmonų. Musulmonas supykęs palialiakins liežuviu daug ir tiek, o didelė dalis lietuvių į snukį duos/bandys duoti.
NekenciuReklamos 2021-01-07 16:48
tu nesupranti vieno esminio fakto apie pacia religija ir sita tema. As neminiu ir neturiu omenyje mazu vaiku ar moteru kuriems religija yra primetama. As turiu omeny subrendusius vyrus, kurie ir yra griaunamoji jega is islamo puses. As puikiai suprantu, kad jaunam musulmonui anksciau ar veliau iskyla egzistenciniai klausimai, vadovautis ar ne Islamo taisyklemis ir t.t. Lygiai taip pat kaip ir mums krikscionims iskyla anksciau ar veliau lygiai tokie patys egzistenciniai klausimai. Tik musu atveju, krikscionybe nepersekioja netikinciuju ar ateistu, kai pasirenki nebetiketi dievu, kai tuo tarpu su musulmonais yra visiskai priesingai. Ir sakydamas kad Islamas yra pasirenkamas, as manau kad neklystu, nes tarkime Jihad atvejais, JIE renkasi savo mirty/buti persekiojami ARBA zudyti kitus. Pvz, as kaip krikscionis NIEKADOS nezudyciau kito zmogaus, kad nebuciau baznycios persekiojamas ar kad manes nenuzudytu, nes man svetimo gyvybe yra lygiai taip pat svarbi. Ir siaip, ar kada nors girdejote kad koks krikscionis saukdamas Jezaus varda susisprogdintu? Stai paziurek video apie EXmusulmonus, ir kokias kancias jie turi isgyventi diena is dienos: https://www.youtube.com/watch?v=_VQTZ6zZSMg Tad, KODEL islamas yra toks agresyvus? Kas tai stimuliuoja?
NekenciuReklamos 2021-01-07 16:56
istrauka is pries tai mano buvusio posto: "stai vienas faktas: "...43% said they supported "the introduction of Sharia Law" and just 22% were opposed. 16% of British Muslims "strongly support" the "introduction of aspects of Sharia law into Britain"..." o dabar paskaiciuokim. 2011 UK gyveno 2,516,000 musulmonu, 0.16 * 2,516,000 = 402 560 kurie, jeigu ne ystatymai, galetu NEmusulmonui tiesiog nukirsti galva bet kur ir bet kada...Ir cia tik UK..." Kas yra Sharia Law - tiesiog prisimink ISIS.
UTF16 2021-01-07 17:20
Nereikia atsiminti, čia yra neblogas sąrašas: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_I ... st_attacks Jokia kita religija tokio neturi.
HardAxe 2021-01-07 17:30
turim ir mes: https://en.wikipedia.org/wiki/Crusades Jei rimčiau tai turbūt keli skirtingi dalykai įtakoja tokią situaciją. Islamas gal pats iš savęs nėra blogas, bet jis labai geras įrankis smegenims plauti. Beveik visos kitos smegenų plovimo sektos/religijos naudojamos pinigų ar galios melžimui. Iš vakarų pusės į rytus taip pat juda daug smurto, tik mūsų smurtas dažniausiai paremtas vertybių gynimu ir veikia organizuotame lygmenyje. Tikslas aišku geras, bet bet kuris karas pridaro žaisdų ir atsiranda norinčių duoti atgal. Valstybiniu lygmeniu tai neįmanoma (kuri islamo valstyb sugebėtų kovoti su vakarais ilgiau nei savaitę?). Tai šitie teroristai yra savotiški partizanai, kovojantys su vakarais. Na jie gėjų nepripažįsta, o čia ateina koks vakarietis, nuverčia jų prezidentą, nužudo jo brolį kovoj ir sako dabar jūs turėsit juos pripažinti. Jam tai nepatinka. Taip ir išeina, kad islamas plaudamas smegenis kovoja su vakarais, visi kiti plauna smegenis labiau dėl asmeninės naudos. O mūsų civilizacijoj senosios religijos tapo tik tikėjimo, ne valdžios reikalu. Aš asmeniškai manau, kad jokia religija negali pasakyti dogmos yra įkaltos į akmenį ir nekeičiamos. Pasaulis tobulėja ir tai yra didžiausia įmanoma nesąmonė. Mohomedas užsidėjo būtent tokį copy-right "aš esu paskutinis pranašas". Tai turėtų islamą numarinti kaip stagnuojančią religiją moderniam pasauliui. Reikia tik sulaukti modernaus pasaulio islamiškam krašte Taigi pateisinti, ar, tiksliau, suprasti jų veiksmus - įmanoma. Na reik jiem subręsti, kaip subrendo Europa nuo kryžiaus žygių. Bet tai nereiškia, kad mum reik ramiai sėdėt ir žiūrėt kas darosi. Už islamo nesąmonės blogiau yra tik vakarietiškas neveiklumas. Švedijoj kažkur mečetė gavo leidimą rėkauti per garsiakalbius kviečiant maldai. Kai aš pasipiktinau, sako gi jūs varpais irgi skambinant. Mano suvokimu kai ateini į svetimą žemę - gerbi vietines tradicijas. Aš į jų šventyklas einu apsirengęs, galėtų ir jie gražiai svetimam krašte elgtis. O jeigu jau kalba apie tradicijas - geriausiu atveju tegu stato savo minaretus ir rėkauja žmonės užlikę, kaip senų senovėj. Apstatyti šventyklą garsiakalbiais ir leisti mp3 failus - anokia čia tradicija
UTF16 2021-01-07 17:42
O kur čia esam „mes“? Juk „mes“, lietuviai, patys buvom krikščionybės aukos... Ar iš to seka, mes esam tiek agresorius, tiek auka? Mes čia kalbėjom apie šių laikų terorizmą, o ne apie visus tikinčiųjų nusikaltimus per žmonijos istoriją apskritai. Tai būtų labai plati tema ir kiekvienai religijai kažką būtų galima prikišti.
HardAxe 2021-01-07 17:45
papildžiau viršutinį postą. Na.. mes esam tuos pačius kryžiuočius sumušę. Sunku žmogui pasakyt, kad vakar aš tave prilupau, bet šiandien būkim protingi Tiesa buvom gal kiek mažiau už dabartinius islamistus išsilavinę. Bet kai jie pasieks mūsų lygį, tikiuosi baigsis nesąmonės. Kas yra blogai (kaip jau rašiau), kad mes tas nesąmones gana smarkiai toleruojam. Kad ir kas teisus mum reikėtų izoliuotis nuo šitų šalių ne prasčiau nei nuo Š Korėjos. Bet gi tos šalys turi naftos....
UTF16 2021-01-07 18:03
Taip, jie kovoja su Vakarais ir jų idėjomis, tokiomis kaip teisingumas, lygybė, pagarba žmogui, atjauta silpnesniam, nuomonių įvairovė, teisė į nediskriminavimą, mokslo pažanga ir visais kitais iškrypimais. Tai net ne sarkazmas, jie visa tai laiko iškrypėlišku požiūriu.
Dannas3 2021-01-07 18:20
Na taip parasiau is galvos, nepatikrines informacijos, net nustebau, kad afrika labiau krikscioniska nei musulmoniska, tikrai galvojau kitaip. Kas mini kryziaus zygius kaip pavyzdi, kad ir mes nekitokie, tai gal jau nezinau ar verta primesti tokius senus ivykius. Manau geresnis argumentas, butu prisiminti musulmonu genocida balkanuose 20 amziaus pacioj pabaigoj. Tai dabar didelis klausimas, kas ko labiau iszude yra per tarkim pastaruosius 50 metu. Pasigooglinau ieskodamaz kiek mire per ta genocida, ismeto straipsniu kad tas karts nuo karto vyksta jau 150 metu.
Staska 2021-01-07 19:28
,, pamirsai viena fakta - Afrikoje gyvena apie 600 000 000 krikscioniu. Buk geras, surask man faktu, straipsniu, kur tie afrikos krikscionys renge analogiskus islamo teroristu daromus nusikaltimus pries zmonija AR tuos pacius afrikos musulmonus." Taip Afrika yra Afrika ir siuo metu Nigerijoje yra likuciai like tos pacios placiai nuskambejusios Boko Haram. Siuo metu pavojingiausios teroristines organizacijos yra radikalios islamo atsakos, bet viduramziais tokia buvo krikscionybe. Vis tik kiek paciu religiju pagrindas pradinis yra agresyvus tai neparodo. Is esmes krikscioniu biblija, ar islamo koranas, ne tiek jau skiriasi, manau (korano pacio skaityti neteko, tik apie ji bendrai). Toj pacioj wiki galima rasti info or apie teroristines krikscioniskas grupuotes: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Christian_terrorism
bahuriux 2021-01-07 19:46
Aš žinau tokią utopinę išeitį. Europoj reikia įstatymais uždarausti betkokias sektas, religijas ir betkokias to apraiškas viešumoj. Būtu rojus žemėj tik be religijų.
UTF16 2021-01-07 19:57
Atgal į Tarybų Sąjungą? Aš kažkaip kitaip rojų įsivaizduoju.
NekenciuReklamos 2021-01-07 20:13
kai kurie zmones su tuom nesutinka ir tai parodo ju augantys skaiciai visame pasaulyje, perzvelk grafikus quora forume: https://www.quora.com/Im-an-atheist-Am-I-a-minority kai bus pasiektas kritinis zmoniu kiekis - pasikeis ir istatymai.
UTF16 2021-01-07 20:26
Tu sakai, kad žmonės pamažu išprotėja ir pradeda užsiiminėti idėjų kontrole? Buvo ir vis dar yra šalių, kur yra uždraustos viena, kelios ar net visos religijos. Tai yra ekonomiškai ir kultūriškai atsilikusios šalys, iš kurių bėga visi, kas tik gali.
NekenciuReklamos 2021-01-07 20:30
Milosevic veike kaip ir visi kiti diktatoriai yskaitant Hitlery, stai istrauka ka rodydavo Serbu televizija: "The television did his speaking for him. The emphasis was on creating the other, dehumanising the enemy by whom Serbia was surrounded. The Croats were genocidal fascists; the Muslims of Bosnia were Islamic fundamentalists; the Albanians of Kosovo were rapists and terrorists; the Slovenes were secessionist, German-worshiping lackeys; the Germans and Austrians were bent on destroying Yugoslavia to erect a fourth reich. Then there were American imperialists, Turkish nostalgics for the Ottoman days and Iranians ambitious for Islamic terrorism in the Balkans." https://www.theguardian.com/news/2006/m ... .warcrimes stai kodel visus tipus, kaip Trumpis, Putinas, Erdoganas ir kitus tokius pacius as laikau kaip absoliutu stabdy visuomenes evoliucijoje, jie...juos prilyginciau veziui, virusiniam uzkratui... Bet cia jau tema gautusi apie konkrecias asmenybes manipuliuojancias aplinka ir laikotarpiu. Bet sneka yra apie islamo religija - kaip visuma.
HardAxe 2021-01-08 11:25
Jeigu europa uždraustų islamą ir iš europos bėgtų stipriai islamą išpažįstantys... kaži ar būtų didelis nuostolis? čia vėl tas pats. Ir mes ten buvom, klydom, supratom, nebedarom. Visi tamsuoliai taip darė. Kiek bažnyčia yra sudeginusi modernių mastytojų ir mokslininkų? Bet kas dėl to kaltas? Religija, ar tie, kurie tą religiją valdė prikišinėjo savo asmenines dogmas ir nuomuonę? Nuo to, kad pas mus XXIa ir jie turi telefonus nereiškia, kad jų šalis tapo tiek civilizuota ir išsilavinusi. O kaip tai išspręsti aš nežinau. Būtų lengvas atsakymas, tubūt būtų sutvarkyta.Išsilavinę žmonės statistiškai mažiau tiki, gal tas su laiku padės. Iš kitos pusės radikalus islamas gerai plauna smegenis, sugeba iš normalių europiečių padaryti savižudžius. Įtariu, kad "normalus" įslamas juos labiau palaiko nei stengiasi sulaikyti, tai kažkokią kolektyvinę kaltę/represijas taikyti religijos pagrindu šiuo atveju nėra neteisinga?
NekenciuReklamos 2021-01-08 18:35
Jews are better educated than any other major religious group in the world, with an average of 13.4 years of schooling and a majority going on to higher education, a study has found. At the other end of the educational scale, Hindus and Muslims have the fewest years of formal schooling, with an average of 5.6 years.13 Dec 2016