Astronomijos bendruomenę iki pamatų galinti supurtyti naujiena: naujas tyrimas, rodo, kad tamsioji materija... neegzistuoja

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2021-01-25 17:37
Jetau Marija, kas per sensacija. Supurtys iki pat ." Čia rimtai skaitosi astronomijos "pamatai"? Tie, kas kūrė šią antraštę kažin bandė nors iš šono pasižiūrėti ant kiek tokia antraštė durnai atrodo?
Dannas3 2021-01-26 09:51
Tai ne hipoteze, o gan stipri teorija. Lygtais pirmas kartais, kai mokslininkai pirma isskaiciuoja, o poto patvirtina ekspermentiskai. Kiek laiko prireike gravitacinem bangoms patvirtinti? 100 metu? Realiai tas pats ir su black holes. Sis straipsnis nieko vertas, nes net uzuomenos nera, kas galetu paneigti tamsiosios materijos teorija. Visos kitos hipotezes toli grazu nera tokios stiprios ir gana lengvai paneigiamos. Zinoma, mokslas toks dalykas, kad atsiradus naujiems irodymams viskas gali pakrypt 180 laipsniu kampu, bet siuo atveju as nebuciau toks pesimistiskas, kad vadinciau tamsiaja materija, mokslininku nusibezdejimu.
vanduo4 2021-01-27 20:20
- Juodosios energijos ir juodosios materijos kilmė yra būtent neatitikimai skaičiavimuose pagal jau žinomas teorijas ar faktus; - Anksčiau tokiems neatitikimams kompensuoti įvesdavo kokį Manau tai tik toeorinis/koeficientas, nes mokslas vis dar negali paaiškinti kodėl masė krenta/juda link kažkokio tai traukos/centro.