Masiškai internete plintantis vaizdas privers nusišypsoti – perskėlus agatą viduje laukė netikėta ir daugiau kaip 10 000 JAV dolerių verta staigmena (Foto, Video)  ()

Niekada negali žinoti, ką rasi kai perskelsi į geodą panašią uolieną, vadinamą agatu, tačiau naujas egzempliorius stebina dar labiau nei įprastai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agatas, rastas Soledade, Brazilijos pietuose, yra labai panašus į mėlyną, kvailokų akių „Sezamo gatvės" vaikų serialo veikėją Sausainių Monstrą (Cookie Monster).

Po to, kai jo savininkas Kalifornijos mineralų kolekcionierius Mike'as Bowersas paskelbė apie agatą „Facebook“ socialiniame tinkle, agato atvaizdas tapo nepaprastai populiarus, pasirodęs laikraščiuose nuo Australijos ir Izraelio iki JAV.

„Aš nesupratau, kad Sausainių Monstras yra taip gerai žinomas ir yra pasaulio kultūros paveldo dalis!" pasakojo Bowersas.

Nuo tada su juo susisiekė aktorius, vaidinantis Sausainių Monstrą Sezamo gatvėje, sakė mineralų kolekcionierius. Į naujieną taip pat sureagavo oficiali Sausainių Monstro „Twitter“ paskyra.

 

Agatas pas Bowersą atkeliavo lapkritį iš brazilų gemologo Lucaso Fassari, kuris jį įsigijo kartu su agatų partija rasta Soledade vietovėje, Brazilijoje.

Agatai yra kvarco forma, silicio dioksido kristalinė forma, susiformavusi vulkaninių uolienų ertmėse. Ertmes formuoja dujų burbuliukai karštoje lavoje.

Laikui bėgant, kai lava atvėsta, pro ertmes prasiskverbia vanduo, prisotintas silicio dioksido. Vandeniui garuojant, silicio dioksidas lieka ant ertmės sienelių, kuris sukuria spalvingus kristalų sluoksnius. Spalvas sukelia silicio dioksido cheminės priemaišos ir kristalų intarpai.

Kai kurie agatai visiškai užpildo savo vulkanines tuštumas, tačiau daugelis viduje palieka mažas erdves, išklotas žvilgančiais, į vidų nukreiptais kvarco kristalais. Sausainių Monstro agato atveju šios tuštumos tiesiog atrodo kaip mėlynojo veikėjo akių pora ir entuziastingai išsišiepusi burna.

 

 

Dar viena unikali Sausainių Monstro agato savybė yra ta, kad veidas pasirodo iš abiejų nupjauto mineralo pusių, pridūrė Bowersas. Paprastai tuštumos nėra išdėstytos taip tvarkingai, kad būtų sukurtas veidrodinis vaizdas.

Bowersas teigia, kad jis ketina pasilikti akmenį. Pasak jo, jis galų gale gali atsidurti muziejuje ar aukštos klasės kolekcininko rankose.

Manoma, kad Sausainių Monstro agatas gali būti vertas daugiau kaip 10 000 JAV dolerių.

Sausainių Monstro agato video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(4)
(15)

Komentarai ()