Miltiniai patiekalai nėra toks jau blogis: specialistė paaiškino, kodėl „neturėtume jų bijoti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Balkis 2021-02-17 17:09
Miltai ne tik didelis šlamštas, bet tikėtina ir nuodas. Kategoriškai neteigiu, bet kyla toks klausimas. Kaip žinia javus šiandien purškiam išsijuosę nuo kenkėjų, piktžolių ir viso kito. Bet to dar negana, nekuris ūkininkas susigalvoja nupuršt tokiu nuodu kaip Rundapas. Tokiu būdu nuėmus derlių nereikia jo papildomai džiovinti specialiose džiovyklose. Veži tiesiai į elevatorių, gauni gerus pinigus už mažesnį drėgmės kiekį ir geresnę grudų kokybę. Kiek žinau šis būdas ir šis brudas yra draudžiami, bet kas viską sukontroliuos? NEĮMANOMA. Dabar atakykite, kas grūdus po visų purškimų plauna? Tai va, kad niekas, o mes skaniai su bandelėm viską suvalgom ir laimingi vaikštom. Aišku visi tie nuodai patenka ir į kitus pasėlius, daržoves etc. Bet daržoves bent nuplaut gali. Apskritai miltai iš šiandieninių kvietinių grudų = cukrui savo maistine verte. Miltai iš kviečių, cukrus, konservantai ir hidrinti riebalai kartu su rafinuotais aliejais turėtų seniai būti pripažinti kaip nuodai. Jiems privalomi papildomi mokesčiai ir atskiri skyriai parduotuvės gale.
iPienius 2021-02-17 18:13
nereikia nusisneket. is visu ukiuose naudojamu chemikalu roundapas yra pats nekenksmingiausias, bet yra varoma, kad jis pavojingiausias. bet tu tikriausiai sita viena chemikala zinai. rapsus nokinimui purskia dar stipresniu chemikalu, kuriam reikedavo ir specialiu leidimu, ir asmenines apsaugos priemones turi buti zymiai rimtesnes, nes vos ikvepus maza kieki gali buti bedu. ES vis bando uzdraust, bet niekaip nedrista, nes ji pakeis kitos medziagos ir garantuotai daug pavojingesnes, kuriu taip lengvai neis sukontroliuot. dar yra kontrabanda is Lenkijos, kurios kaip sakiau niekas nesukontroliuos. ir galesi est tuo savo miltus be roundapo, bet su didesniu kitu nuodu kiekiu
Balkis 2021-02-17 18:25
tavo keverzonė esmės nekeičia, o tik patvirtina, kokį gėrį valgom
conjurer 2021-02-18 00:42
Ne, . Ar turi kokių įrodymų kad yra miltų kurie turi tiek pat energijos kaip cukrus?
FtBall 2021-02-18 13:15
"Balti" kvietiniai miltai yra patogu, nes: 1. Smulkaus malimo 2. Turi baltymų 3. Turi glitimo Dėl šių priežasčių, tešla lengvai formuojama, mielinė tešla lengvai kyla, tešla gali ganėtinai daug vandens turėti. Visgi, vos trečdalį miltų pakeitus sveikesniais - kad ir pilno grūdo kvietiniais - miltais, tešla jau sunkiau kyla, kitaip kočiojasi. O jei maišant per pusę, mielinė tešla praktiškai net netįsta, o plyšta.
HardAxe 2021-10-28 10:18
netyčia pratryniau: tyliai94: Kuo platesnė maisto įvairovė, tuo geriau. Blogis nėra nei miltai, nei bulvės. Blogis yra siaurias maisto racionas. Ilgiausiai pasaulyje gyvena žmonės, kurių maisto racionas yra labai platus, dažnai valgo jūros gėrybes ir t.t. Užkandžiauju kartais snickersais, o kartais įvairiais riešutais https://nosugar.lt/ sportuoju ir jaučiuosi puikiai.