Pietų Korėja už 43 mlrd. dolerių statys tokį jūrinių vėjo jėgainių parką, kokio pasaulis dar nematė: dabartinis rekordininkas atrodys, kaip mažas parkelis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

skimas969 2021-02-27 19:44
Įdomūs būtų palyginimas su Astravo AE, galingumas/kaina. 43mljrd/8,2gw vs 10mljrd/0.24gw. tiesa vėjo efektyvuma tenka mažinti 3-4 kartus. Tai efektyvumo prasme vėjo 5 kartus pigesnė, o ir utilizavimo išlaidos mažesnės.
AAA000 2021-02-27 21:48
nieko tu nesupranti lietuviskoj buhalterijoj. pasikonsultuok pas imortal. pas mus negalima statyt vejo jegainiu - nes slapti kariuomenes stebejimo radarai tada nebeveikia. paskui konservai praziopsos rusu puolima uztat AE yra pigiau... ypac jei is hitachi nurasyta.
AAA000 2021-02-28 12:19
didziosios vejo jegaines sukasi istisai. virs 100-120m aukscio kur. patenka i nuolatinio vejo srautus. kurie yra stabilus - VISADA pucia. pasauly yra tik dvi nevejuotos zonos - asigaliuose pagrinde - ypac pietu - kur nepajudinamas anticiklonas. o siauriniam - siektiek migruojantis toks. visur kitur vejas PASTOVUS. o jei ir nusistovi ilgalaikis anticiklonas - su silpnui veju - tada kompensuoja SAULE. abu tipai atsinaujincios vienas kita puikiai papildo. saule turi vieninteli minusa - naktinej ciklo daly NEGAMINA. taigi reikia apie 12 valandu balansavimo - kad padengt tokia galima naktine elektros trukumo pauze. Kruonio HAE ir yra toks irenginys. paros ciklo. kita problema - sildymas. cia jau metinis saules ciklas. 4 menesiai - jos labai mazi kiekiai. bet cia vejas irgi kompensuoja neblogai - ziemomis jis stipresnis. bet sildyme reikia keliu savaiciu - iki 2 menesiu energijos akumuliavimo. sildyme tai gana paprasta. jei situ principu prisilaikyt - galima pasistaryt visiskai pilnai ekologiska salies energetika. ir su pilnu energetiniu poreikiu patenkinimu + eksportu. nu ir pasilikt rezerve kelias biokuro jegaines - neutralaus eko pedsako, ekstra atvejams ir siukslem utilizuot... va tokia turetu but Lietuvos energetikos kryptis. vietoj to monopoli stiprina ir pardavineja visus vartotojus per tarpininkus. kaip uzdara rinka. o vietiniams neleidziama net vystyt... JUS visus konservai parduoda - kaip PREKE ir dar uz sita jusu salies masto apvogima, kad tuo uzsiima - mokescius is jusu nusiima
AAA000 2021-02-28 14:38
tam ir yra hidroelektrines, silumos akumuliaciniai baseinai ir Kruonio tipo energijos kaupyklos. idealu niekada nebuna - nes energijos saltinis - ATSINAUJINANTIS. bet tai nereiskia, kad jis vienodai visada atsinaujina. pagal grafika. hidroelektrines irgi gali uzstrigt, jei daugiamete sausra ir upe nudzius nors tai labai stabilus atsinaujinantis energijos saltinis. ir turi pozeminius vandens horizontus - vos ne simtmeciu-tukstantmeciu ciklo. pvz kai norejo grezt tas dujas Lietuvoje, tai faktiskai ieskojo keliu desimtmeciu resurso ir butu sunaikine pozeminio andens tukstantmeciu resurso klodus... taip sakant del keliu metu biski buhalteriskai geresnio gyvenimo norejo susit tukstanmecius ateities geroves... ir sito sudo reklamai dar isleido kiek pinigu konservai... ------ tam ivertint yra specializuotos profesijos, moksliniai tyrimai ir specialistu ivertinimai. o kai pradeda viskokie prezidentai-politikeliai, rinkti bezdzioniu daugumos principu - keliu metu kadencijai - sprest klausimus - kuriu ciklas simtmeciai - nu tai ir turim situacija Techase kas tau cia blogai? cia taip turejo but - ir nutiko. cia rinkeju kvailumas to norejo - ir gavo su elektromobiliu akumais bus dar sudiniau elektros tinklus is esmes reikia kelt kabeliu padengimo patikimuma, keist paskirstymo topologija - jei ir transporta norima pakabint ant elektros. kuro ekonomika visur daro rezervines atsargas - o elektra yra MOMENTINIO vartojimo preke. ir pas mus riboja (nonopolizuoja) gamyba, riboja elektros tinklu tiesima ir modeli elektros tiekimo valdymo taiko kaip kuro ekonomikoje... pagal ta pacia buhalterija... technologijos skiriasi is esmes - o buhalterija ta pati nu tai ir gaunasi sudinas rezultatas... ko tu cia tikiesi? pats gal net balsavai uz tai...
Fatalix 2021-02-28 14:48
Gal baikit nesąmones skleist. Galvojau, kad čia renkasi daugiau skaitantys bet... Tiesiog greit pagooglinus: Renewable energy accounts for only 23% of Texas power output. Five times more natural gas than wind power had been lost. Frozen natural gas lines and instruments were found to be the main cause.
Kyborg 2021-02-28 17:15
Astravo galia 2,4 GW, o ne 0,24 GW.
Xdmin 2021-03-01 09:35
Kad 3 kartus i metus uzkursi generatoriu neuztersi aplinkos. Juk kasdien uzsikuri automobili ir nematai tame problemos, ar ne? Teksasas norejo buti nepriklausomas nuo kitu valstiju, dabar suzinojo kokia ta nepriklausomybes kaina.
immortallt 2021-03-01 10:41
Vėjo jėgainių utilizavimas generuojama teigiamą grąžą, išardymas kainuoja mažiau nei už metalo laužą gaunamos pajamos. Astravo AE tikros kainos nežinosime. Astravo AE neatitinka visų šiuolaikių saugumo reikalavimų, todėl yra pigesnė, nei turėtų būti. Astravo AE ir netiesiogiai stipriai subsidijuojama. Arduain, tik visiškai neišmanantis elektros sistemos tokias nesąmonės gali rašyti. Sistemoje vyksta planavimas, įskaitant orų prognozė. Vėjo pagamintos energijos prognozė parą prieš paklaida tokio dydžio parkui jūroje apie 6-8%. Tada yra balansavimo imbalansavimo, pirminio, antrinio ir tretinio rezervo pajėgumai. Ir šiaip, atominės elektrinės irgi ne visada veikia. Japonijoje iki avarijos veikdavo apie 80-85% laiko. Apie Teksasą iš viso nusikalbėjai. Ne vėjo jėgainės ten pagrinde sustojo, o užšalo dujų vamzdynai, aušinimo sistemos atominėse, dujų ir anglių jėgainėse, kurios pagamina 80% elektros. Negana to, ėjo šaibom tinklas dėl to, kad vartotojai naudojo elektros kartais daugiau nei įprastai, t.y. elektriniais tenais šildė iš esmės palapines. Teksasas ne tik "nepriklausomas" norėjo būti, bet ir sistema yra pasenusi, neatspari atmosferos pokyčiams. Lyginti vėją ir saulė galima ne tik imant kapitalo kaštus, bet ir valdymo plius imant vienodas finansavimo sąlygas. Tokiu atveju atominių elektra tampa tokia brangi, kad rinkos sąlygomis jinai NIEKADA neatsiperka. Ir paskutinis, jei imame Pietų Korėją, kur atlyginimai nei Baltarusijoje didesni 6 kartus, kaip ir saugumo reikalavimai.
Nerkus 2021-03-01 10:45
Teksase vėjo jėgainės užšalo, nes jos nebuvo pritaikytos šalčiams.