Ką istorija sufleruoja apie pandemijų pabaigą? Praeities įvykiai rodo aiškiai - jos retai būna tvarkingos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-03-15 13:02
Mano nuomonė nepasikeitė dar nuo anos "bangos" - pandemija "baigsis" ne tada kai baigsis susirgimai ar "susinormalizuos" kokie juokingi skaičiai - o kai nusibos*. *tik gražiau aprašius - Kristin Heitman rašė, kad „tai yra momentas, kai ligos protrūkio aktualumas pakankamai sumažėja, jog visuomenės dėmesys būtų nukreiptas į moralines ir socialines krizes, kurias liga sukėlė ar apnuogino“.
HardAxe 2021-03-15 15:12
tu beveik teisus. Dar reikės pastatyti kažkokią didelę ligoninę-konvejerį covid pacientam, bet greit turėtų tapti normalia praktika. Susergi sunkiau, išsikvieti covidmobilį ir veža tave paguldyt į tą automatizuotą covidinių centrą. Kaip kokiam viešbutuke, įsičekini, atsiguli į lovą ir sergi sau ramiai. Kai žmonės su tokia praktika susitaikys, galima bus imtis kitų reikalų.
Talkatif 2021-03-15 21:30
Kai išplis Kento atmaina, nueikit savanoriais padirbt. Pezat kaip nupušusios senės apie tai ko neišmanot.
kestutisz 2021-03-16 09:55
Neabejoju, kad labiausiai ir išplis ta atmaina kuri yra labiausiai "kimbanti" - ir ja ar taip ar taip persirgti reikės. Stengtis apsikrėsti nebūtina (eiti ten savanoriauti ar pan - manau yra pakankamai žmonių kurie dar rinkdamiesi darbą žinojo kur eina), nors irgi beviek neabejoju dar kažkiek (laiko ir fantazijų "žalių pasų" tema) ir tėvai ves vaikus/eis patys specialiai užsikrėsti, kaip su vėjaraupiais (irgi labai nemoksliškas ir tamsus metodas, bet veikia puikiai) :) Kelių ten procentų rizika numirti palyginus su visais kitas marazmais man asmeniškai atrodo visai pakenčiama...
HardAxe 2021-03-16 11:06
Raudoniukė/vėjaraupiai - persergama vieną kartą gyvenime, jeigu sergi būdamas vaikas - be komplikacijų. Suaugę gali sulaukti labai nemalonių komplikacijų, todėl stengiamasi persirgti kol jaunas. Korona kaip gripas, kiekvieną sezoną meti kauliukus, sergi arba ne. Ar esant sveikam reikia bijoti - klausimas. Bet specialiai užsikrėsti reikalo visiškai nematau. p.s. mano vaikas paskiepytas nuo vėjaraupių. Neseniai buvau pasigavęs panašią vakciną, supratau, kad nenoriu kankinti vaiko.
kestutisz 2021-03-16 11:29
Aš va kaip tik apie kankinimą ir galvoju - va papuolė dabar eksperimentas, kad vaikai (ir patys bent pradžioj) turės kas savaitę(?) privalomai testuotis. Tai gal tegu geriau išvis "perserga" net nejuntamai, gauna popieriuką ir laisvi :) O dėl skiepų... tai kol kas natūralus imunitetas laikosi ilgiau nei buvo galima ištirti vakcinuotus, tai dar niekas ir nežino - ar čia bus sezoninis kaip gripo, ar vienkartinis. Ar greičiausiai po Pirmųjų ir Antrųjų Koronos Metų bus tiesiog pamiršti. p.s. labai simboliška - šiandien yra jau 3 mėnesių sukaktis (2 savaitėm ilgiau nei Wuhan'e!) kaip imituojamas "pandemijos suvaldymas" - ir kiekviena garduose praleista diena tik patvirtina viso to reikalo idiotizmą. Ir man asmeniškai tik sutvirtina nuomonę, kad geriau nereikėjo daryti nieko, negu taip visiem kenkti.