„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-03-28 18:29
Kažko nesupratau aš to skaičiavimo :) 3% nuo sunkių atvejų (ar bent tų kur bent pastebėjo kad serga, trbt neesmė) ir tai iš prinicpo vieną kartą, bo paskui pagelbės imunitetas (kuris bent natūralus kol kas ištirtas geriau/ilgiau nei dirbtinis, o persirgę vaikais greičiausiai niekada suaugę ir nepastebės) tai ten tokio mirtingumo jau nebus. O jei taip ir būtų tai mes iš tokio "tausojančio" režimo šalies netrukus galėtume eiti atsiimti LDK žemių (bo rytiniai kaimynai naudoja net nediskutuotinas valdymo priemones, dar laisvesnes nei švedų - koncertais ir sporto renginiais - tad nedagyvens net iki pilnametystės :)
immortallt 2021-03-29 14:55
Darai klaidingą prielaidą, kad jis skaičiuoja, o ne skaičius iš subinės traukia. Skaičiavimą jis laiko gėdingu, ir laiko tai "buhalterija", ne esmė tai ekonometrika, statistinė analizė, kokybinė analizė ar dar kokia.
_alvydas_ 2021-03-31 12:15
Čia dar iš tos pačios serijos: https://www.vz.lt/pramone/2021/03/28/ek ... -neimanoma Tik klausimas ZN (turbūt niekada) ar kokie protingesni kažkurios vyriausybės ekspertai (galbūt) susipras, kad pirma didele doze jie užkerta kelią antros dozės geram veikimui ir tik bereikalo padidina nepageidaujamus požymius.
kestutisz 2021-03-31 14:53
Aš norėčiau daryti prielaidą, kad nors kas nors kažką skaičiuoja. Va dabar pvz matau antraštę ir net skaityt baisu "„BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina 12–15 metų paaugliams yra veiksminga 100 proc." - no sh*t - tokio amžiaus jie išvis neserga/nejaučia nieko. Ką ten reikėjo skaičiuot? Kad su vakcina nepribaigia daugiau nei virusas?
immortallt 2021-03-31 15:22
12-15 metų amžiaus grupėje irgi yra rizikoje esančių asmenų, su gretutinėmis ligomis. Kitas dalykas, jei siekiame COVID atsikratyti daugmaž su visam, reikės visą populiaciją vakcinuoti, kad neturėtų kur daugintis virusas ir išnyktų.
kestutisz 2021-03-31 15:26
To tiesiog nebus. Niekada. Neverta net vargti fantazuoti ta tema.
conjurer 2021-03-31 17:28
BS. Vienintelis dalykas kurį gali suvaldyti, tai oru plintančio viruso pirmykštį plitimą. O dabar tiesiog turėsime naują "gripą".
bahuriux 2021-03-31 19:43
https://www.lrt.lt/naujienos/pasaulyje/ ... -priemones
conjurer 2021-03-31 20:26
Turbūt suprato kad pralaimėjo karą prieš virusą, ir nusprendė pasiduoti. Turbūt ir mes tuoj pasiduosim, nes tiek debilų lauke, kad nenuostabu, kas pas mus didesnis procentas susirgo nei Belgijoje. Jei bent turėtume Indijos lygio kompromisą, ir būtų galima legaliai mušti tuos kur be kaukių, su pagaliais, situacija tikrai būtų geresnė. Aš visiems trenkčiau į gerklę, kad suprastų ką iš tikro reiškia žodžiai "negaliu kvėpuoti". Bet kadangi užtenka 10% durniausių žmonių kad virusas išplistų, jau karas pralaimėtas visame pasaulyje. Dar buvo šansų apriboti plitimą pernai rudenį, bet dabar jau senai per vėlu. Dabar telieka atšaukti karantinus visur, užpildyti ligonines, taip prarasti dar daugiau žmonių dėl viruso, ir užknisti medikus, kad jie pasirinktų kitą profesiją. Džiaugiuosi kad tai pradeda daryti Belgija, vis ne mes esam bandomieji triušiai.
Evil Goku 2021-03-31 20:57
Tiesiog Belgijos valdžia tvarkingai neįformino su karantinu susijusių teisės aktų. Teisėjas neturi jokis teisės spręsti ,ar įstatymai yra geri ar blogi (šiuo atveju karantino suvaržymai), jo pareiga nustatyti ar vykdomi įstatymai. Lietuvoj konservatoriai irgi mėgino kelti klausima, ar taisyklingai priimti ribojimai (ar nereikia įvesti nepaprastosios padėties), kai valdžioje buvo žalieji valstiečiai, bet greit suprato, kad toks jų poelgis gali atsisukti prieš juos pačius. Tai čia sprendė, ne ar reikalingi ribojimai (nes netik teisėjai neturi kompetencijos šiuo klausimu, bet ir jų teisinės galios netik neleidžia, bet iš esmės draudžia) bet ar taisyklingai jie įtraukti į teisinė sistemą.
AAA000 2021-03-31 22:01
butent as moku skaiciuot, ir galiu visada visa skaiciavimo metodika aprasyt. o is subines skaicius trauki butent tu, arba is kitu subiniu istrauki va tai ir yra buhalterizmas traukinet nekontekstinius rodiklius visokius, manipuliuot vertinimo metodikom, kad geriau atrodytu ir aiskint kad jie kazkaip svarbus tavo tipine veikla. as suprantu - tokios veiklos turi paklausa - klaidint kitus... o kai mokama gerai klaidint - net ir suveikia daznai. ------ kas liecia gyvenimo truikmes vidurki - kas ten jum neaisku? 1%(per metus) naturalus mirtingumas - kai populiacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 100 metu. 1,2%(per metus) naturalus mirtingumas - kai pppuliacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 83 metai. 1,4%(per metus) naturalus mirtingumas - kai pppuliacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 71 metai. 1,6%(per metus) naturalus mirtingumas - kai pppuliacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 63 metai. 1,8%(per metus) naturalus mirtingumas - kai pppuliacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 56 metai. 2%(per metus) naturalus mirtingumas - kai pppuliacijos statistine gyvenimo trukme(vidurkis) 50 metu. kuri konkreciai vieta cia jum neaiski? ------- 3% cia yra LABAI DAUG - jei ta sugeba tik viena priezastis ir begales kitu. cia aiskina kiti, kad atseit nesimato kazkas - visokie paslepti nematomi - kuriu mistiskai daug ir panasu suda varineja. kai rodiklius reikia kaip minimum sumuot. del covid 3% cia oficialiai nustatytu. jei mirsta nenustatyti, jie nepatenka i situs 3% - jie patenka prie kitu - tu "naturaliu". ir bendras mirtingumas skaiciuojasi "naturalios" mirtys + covid mirtys. bet reikia suporast, kd apsikerus populiacija tik iki 10-20%, ir tas 3% tik butent sitaio populiacijos daliai. o likusi dalis tiesiog dar negavo tos 3% dozes. jie toliau mirineja "naturaliai". Lietuvoje mirineja ten mazdaug pagal 1,5-1,6%. ir nesirgusiai populiacijos daliai tas 3% prieaugis (prie 1,5-1,6%) tik laukia dar. mirimu prieaugio nebus tik jei susivakcinuos normaliai. ir pageidautina ne zeneca. va ir viskas ka reikia moket paskaiciuot...
conjurer 2021-03-31 22:18
Iki kiek moki skaičiuoti?
AAA000 2021-03-31 22:20
tipinis nemokancio skaiciuot klausimas... SABLONINIS klausimas. o iki kiek tau reikia? as moku skaiciuot. o tu kaip matau is klausimo - dar stadijoje, kai pazindinamasi su skaiciais...
AAA000 2021-03-31 22:39
tavo metodika beprasme. nes ji nepilnaverte. kad taikyk sitoki "sedejimo" karantina reikia pirma padaryt svariu-istirtu sala. kur butu saugu toje teritorijoje. ir tada i ja ileist-isleist. kinieciai padare butent normaliai - visapusiska karantina. nu ir dabar gaudo prasprustanciusa zidinelius. Lietuvoje tas beprasmiska. inkubacinis periodas apie 10-14 paru - tai visapusiskas karantinas is esmes efektingas butu tik apie 20 dienu. jei visi butu istestuoti mazdaug 2-3 kartus. butent kontroliuojant judejima. kas butu apie 10 milijonu testu per 20 paru. ir visus pralaikyt kontroliuojamai. kazkur su maitinimu ir pan... tu isivaizduoji ka ta sugebes sitie prasmirde koncervai, kuriem rusai vaidenasi ant kiekvieno kampo? gal nebejuokink. vakcinos net nesugeba isdalint... naikina dozes!!! nors panasu kazkiek gerina padeti. reguoja... nors po pirmos nepanaudotos dozes turejo but zaibiska reakcija per para. kazkokio valdzios sprendimo. tuoj gal jau skiepys is esmes norincius be jokiu paskyru. kas butu sveikintina. nes zemiau 50-60 metu jau is esmes nera labai skirtumo kas pirmi gaus... gali jau atidarinet punktus tiesiog bet kam su asmens dokumentu. nu ir tegu laukia eilutese. as tik manau dar turetu isdavinet kazkoki popieriu, kai antra doze gauni ir tas reikiamas laikas susiformuoja - kad galetum ji kaisiot visokiems kontroles debilams keliuose ir tarpduriuose. pasa ES ives - jei matys naudos. nera ko cia patiems dubliuot. mums reikia tiesiog popieriaus su kazkokia apsauga (nuo klastojimo). arba numeruoto - kad mentai sakykim galetu per sistema praleist ir matyt ar nepadirbtas. , kur butu galiojimo data ir asmuo kuriam jis galioja - sakykim su indentifikacinu asmens dokumentu. va ir viskas. ir stumt vakcinacijos kampanija. kryptingai. o nevakcionuoti tegu su kaukem vaiksto. kontroles pakaktu - sakyki i parde-centra eini, ar i masini rengini - neturi popieriaus, nenori kaukes detis, nesilaikai atstumu - nu tai mentus iskviecia ir supakuoja toki. arba pizdina tegu velniop. cia visuomenes nepakantumo klausimas. ir tiek. bet kol nepriveze bent 50% populiacijos vakcinu - net sita per anksti ivedinet... va kai bus paskieputa virs 50% - jau galima priimet sprendimus. del likusios mazumos. o daba bet kurie reksniai ir nevakcinuoti teisus - nes jie vis dar formaliai dauguma... slepiasi joje. kaip man cia labai aiskus zinksniai, ka reikia daryt... ir ne terminus lempinius deklaruot, o ziuret kad vakcinacija 50%+ ivyktu per laika - kol nepasibaige vakcinos efekto galiojimas jei sito nesugebes - tai turetu atsistatydint visi iskart. kiek suprantu apie 8men.-1 metai laikotarpis. turi TIK tiek laiko. pademonstruot salies valdymo kompetencija.
kestutisz 2021-04-01 16:44
Be šansų. Mes ten net turime tokią "salą" - vadinasi Neringa, kur su baisinių teigiamų testų kiekiu (neapsiverčia liežuvis pavadinti susirgusių) - 4(?) buvo paskalbta kaip baisi baisi teritorija. Nors tuos 4 galima uždaryti pačiam brangiausiam viešbutyje, su ultra all included, o kitiem leisti laisvai atvažiuoti (už pinigus aišku, kad ir su kokiu didesniu "pagalvės mokesčiu" kuris eitų būtent "covidinėm lovom" ir iš ukrainiečių bei baltarusių už brangiai perperkamiem medikam jei jau esami pervago) Realiai marazmas tiek kiniškas "valdymas", tiek mūsiškas visiškas nevaldymas (laukimas kol o vdrug nuslops - taip, nuslops dar per mėnesį - kaip ir bet kurie tokio tipo susirgimai. Iki rudens).
AAA000 2021-04-02 07:27
nu tai cia naturali sala. ta Neringa. su lengvai padaromu apribojimu. ir tiek. galima butu uz testini regiona paimt arba nuo tokiu vietoviu pradet. o kad duomenu manipuliacija vyksta salies viduje - tai cia faktas. nevertinamas isplitimo mastas regioniskai - jei laikoma kad suskaidyta "karantiniskai" suda ten mala ir tiek... karantina nebutina pradet nuo vieno tasko. jei yra resursu - galima daryt iskart keliuose taskuose. tas isvalytas nuo viruso "salas". ir plest. bet karantinas Lietuvoje aplamai jau beprasmiskas. cia ta reikejo daryt dar prie zaliakaimieciu - kol buvo svarios teritorijos. net sitie jau uzvelino ir sugadino viska. o dabartiniai jau atvirai kenkia Lietuvai. kenkimo mastas gal penkiagubas... didziausios kompetencijos teisingai atlikto karantino pvz - sakykim yra Kinija. jie padare veiksminga karantina. sugebejo isgaut karantino efekta. nukrito teritorinis apsikretimas. o pas mus susirgimu kiekis gyvenanciai populiacijai vien istestuotu jau arti 10%. mes cia pasauliniai lyderiai is esmes viruso platinime salies viduje. kas rodo - kad nulis veiksmingumo is esmes suvaldyme. ypac baudziamosiom kazkokiom priemonem... kurios is esmes tokiam naudojime jau nebestabdo, o platina papildomai... isvada - karantino organizatoriai faktiskai jau kenkia, o ne padeda. nes su tokiais Lietuviskais "karantinais" viruso platinimas skatinamas dar labiau nei butu nieko nedarant... ta irodo statistika. ir cia prie gana vidutinio lygmens masinio testavimo. kur mes is lyderiu jau pasidarem gana vidutiniokai... ------- daba del vakcinacijos. nu ten wordlmeteryje vakcinacijos tempai nevaizduojami. nesuprasi kodel. is kitu saltiniu labai padrikai. nu cia galima lygint sakykim ES masta, kur vakcinacija mazdaug beveik 10% lygyje. ir atskiras valstybes. kur ji sekmingesne. nu tai kaip matosi - su ES lygmens vakcinacija mirtingumo rodiklis numusta nuo 3% pasaulinio iki mazdaug 1,5-2% - labai GRUBIAI imant. o va sakykim Izraelyje kur vakcinacija sekmingesne - mirtingumo rodiklis numustas net iki 0,8%. kas jau is esmes beveik naturalus fonas pasidare. ir tai labai aiskiai parodo - masine vakcinacija faktiskai vienintele priemone - kuri veiksminga. kai karantinas jau FAIL. jei lygint -Lietuva vs Izraelis - virs procento skirtumas...isvadas pasidarykit patys - tai rodo, kad konservai su prielipais OFICIALIAI zudo kas simtaji susirgusi - savo vakcinaciniu neveiklumu. ir karantininiais marazmais net ne padeda, o platina papildomai. is karantino padare kazkokia parodija-sistematini baudu ismusinejimo aparata. o "lydere" nesenai pareiske, kad ta dar 4 metus darys, nes issirinkom. ir tipo susitaikykit - jie cia legaliai tipo veikia - mus atstovauja (tiksliau labiau jus - nes as uz juos nebalsavau)
bahuriux 2021-04-02 09:53
Man keisčiausias dalykas, kodėl per metus nuo pirmų atvejų Lietuvoj ir betkur kitur pasaulyje išvis dar yra didžioji dauguma neužsikrėtusių, arba nepersirgusių? Nes šita zaraza labai lengvai užkrečiama, net per kaukes ir tt. Aš turiu galvoj, kaip buvo įmanoma nueiti į parduotuves šimtus kartų per metus ir nepagauti coronos? Man šitoj vietoj galai nesueina. Spėju arba persirgo +/- puse žmonių jau, arba didelė dalis iš vis kažkokiu būdu net negali užsikrėsti. O šiaip jo konservai su prielipais žudo Lietuvos žmones, dėl pačio karantino neatšaukimo nemažesniu procentu nei pati korona buvo nesenai straipsnis t.lt su tyrimais, kad dienos gale corona+karantinas mirtinesnis darinys negu corona+labai švelnios valdymo priemonės. Tik tiek kad corona žudo labai senus ir prastos sveikatos, o karantinas visus kurių sveikata prastesnė nežiūrint į amžių.
immortallt 2021-04-02 11:04
1. Skaičiuok kiek yra sergančiųjų, plitimo greitį pritaikyk ir matysi, kodėl negalėjo būti dar visi prasirgę. Galėjo būti ir visi prasirgę, būtų tada mirtingumas 8-10% tiesiogiai nuo COVID, bei visiems kuriems būtų reikėję to piko metu med. pagalbos būtų jos visai negavę. 2. Patinka man tie lygintojai su Švedija. Švedijoje mirė tiek pat su neva švelnesniu karantinu, bet visiškai ignoruoja, kad pas mus nors ir karantinas griežtesnis, tačiau žmonės jo nesilaiko, t.y. su griežtesnėmis priemonėmis laikomasi mažiau atsargumo, nei su švelnesnėmis kitoje šalyje. Ką tai reiškia? Kad jei priemonės būtų švelnesnės, kaip Švedijoje, rezultatas nebūtų kaip Švedijoje, o būtų daug blogesnis. Kai visuomenė bus tokia sąmoninga kaip Švedijoje, tada ir karantino priemonių nereikės tokių griežtų. 3. Visi neįsigilinę aiškina, kad karantinas nužudė panašiai/daugiau žmonių nei COVID. Buvo galima taip galvoti karantino pradžioje, tačiau dabar yra daugiau duomenų - trečdalis sunkiai prasirgę COVID atsiduria ligoninėje dėl ligos sukeltų komplikacijų/žalos. Taip pat jei viruso plitimas nebūtų kontroliuojamas, specialistų pagalba ir medikų pagalba apskritai nebūtų prieinama, o būtent ši pagalba ir gruodžio mėnesį išliko prieinama. Tad ne karantinas, o galbūt informacijos stoka šiuo atveju kažkiek galėjo žalos padaryti, dar žmonių tamsumas ir atidėliojimas pasirūpinti savo sveikata, kai blogai jaučiasi, bet patys atidėlioja net nebandydami kreiptis į sveikatos įstaigas. O jei tu apie psichologinę sveikatą - tai po galais, žmonės išgyveno marus, karus, tai jei čia ribojimas socialinių kontaktų fiziškai jau yra pasaulio pabaiga, tokių silpnų individų nereikia. Aišku, pavargau ir aš nuo to karantino, bet visada gali atrasti būdų, kaip su tuo tvarkytis. Jei prie tiek negali prisitaikyti, tai kas būtų rimtesnių problemų metu? P.S. Prasirgę be simptomų vėl gali pakankamai greitai susirgti ir vėl nešioti virusą, tad jų tas prasirgimas be simptomų nelabai mažina viruso plitimo, tik trumpą laiką. Kartais jau po mėnesio randamas antikūnių kiekis yra per mažas, kad apsaugotų nuo susirgimo, o kartais po mėnesio jų iš vis jau net nerasta.
Xdmin 2021-04-02 11:51
As tik noriu pabrezti, kad bandoma daryti isvadas is duomenu, kurie nera patikimi. Nesugebama tiesiog suskaiciuoti serganciuju kurie issityre, taip pat buvo 15min tyrimas, kur nustate, kad didele dalis zmoniu nesitestuoja, net jausdami simptomus, ka jau kalbeti apie besimptomius atvejus. Cia tiesiog burimas is tirsciu vyksta, manipuliuojant isgalvotais skaiciais.
immortallt 2021-04-02 11:59
Idealiai patikimų statistinių duomenų niekada nebūna, jie visi yra su paklaida. Statistinėse analizėse, rimtesnėse, nei kur iš akies su su skaičiuokle padalini, į tas paklaidas atsižvelgiama, tame tarpe, ir tai, kad lengva forma sergantys ne visi testuojasi. Tas vyksta visose šalyse. Atitinkamai, remiamasi PGR testais, kur testuoja visą populiaciją kažkokiame miestelyje/regione. Tik dar priminsiu, tie kurie praserga visai be simptomų, dažniausiai nesuformuoja imuniteto pakankamo, kad apsaugotų nuo susirgimo vėl. Taigi, kuo puikiausiai ir vėl gali platinti.