Palangos verslininkams tai patiks: iki amžiaus pabaigos šiaurės pusrutulio vasaros drastiškai pailgės - bet kodėl tai nieko gero nežada? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2021-03-22 16:38
Tai reiskia kad galesime nuimti du derlius per metus kaip pietieciai, ir auginti labiau siluma megstancias kulturas? Na bananams speju vis tiek per salta bus dar..
kukulis4 2021-03-22 17:44
Problema, turbut, tame, kad jei siauriniuose regionuose bananams dar per salta, tai pietiniuose jau darosi per karsta.
HardAxe 2021-03-22 17:54
Bet tai - pietinių regionų problema. Mum svarbiausia, kad Palanga su savo jūra neatsidurtu Kretingoj
iPienius 2021-03-22 18:20
maziau isleisime energijos sildymui, maziau bus sukuriama co2 sildant namams
Fatalix 2021-03-22 19:35
Siaurokai mąstote. Konkrečiai mums, tas atšilimas, gal netgi ir gerai būtų. Kas nenori ilgesnės vasaros Bet globaliu mastu tai manau šakės. Visos šiaurės Afrikos, artimųjų ir centinių rytų šalys kentės vis nuo didesniu karščių ir sausrų. Indija, Pakistanas taip pat. Bangladešas iš vis beveik visas Gango deltoje tai jei jūros lygis nors kiek pakils užlies didžiulius plotus. Tai spėkit kur visi šitie nelaimėlių milijonai (o gal net milijardai) patrauks, ar tik ne pas mus.
immortallt 2021-03-22 20:06
Pirmiausia, CO2 kaupimasis atneša staigesnius ir didesnius svyravimus, stipresnes audras ir pan., taigi bus daugiau sausrų, taip pat ir daugiau liūčių. Bus daugiau ekstremaliai šaltų dienų tiek žiemą, tiek vasarą, kaip ir ekstremaliai karštų. Jei bus šilčiau pas mus, tada vasarą reikės daugiau vėsinti namus, tad energijos poreikis vargu ar stipriai keisis. O energijos pastatams ateityje reikės mažiau vien dėl energetinių reikalavimų. Didesni svyravimai lems didesnius derliaus praradimus, sukels migracijos bangas, o šilimas išjudins užrakintą metaną, kas gali pasibaigti masinėmis žmonių ir daugialąsčių organizmų masiniais išmirimais, nekalbant apie sugriautas ekosistemas. Dauguma įsivaizduoja, kad čia biški atšils, nu porą laipsnių, tolygiai per visus metus, ir tiek žinių. Vidurkis padidės porą laipsnių, bet ekstremalios temperatūros gali pasikeisti ir 10-čia laipsnių, ypač apie pusiaują, kas padarytu tas teritorijas iš esmės negyvenamas.
technologas 2021-03-22 22:11
Geras straipsnis ir ypač žemėlapis šia tema https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... s-ago.html apie tai, kaip senais, bet nelabai gerais laikais Žemė taip įšilusi buvo, kad tropikuose beveik niekas negyveno.
ciobrelis 2021-03-24 19:34
Man smalsu, kokia būtų Lietuvoje temperatūra žiemą ir kokia vasarą jei CO2 koncentracija ore nuo dabartinio padidėtų 200 kartų. Ir kokia ji būtų pvz Meksikoje