Senėjimas yra liga ir jį jau galime gydyti laiku geriamais papildais, sako mokslininkai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2021-04-05 20:23
Ar imanoma sustabdyti senejima, priklauso nuo to, ka tie mokslininkai turi galvoje vartodami si zodi. Jei kai kurias labiausiai su senejimu susujusias ligas, tai gal ir bus imanoma jas gydyti, ar net isgydyti ne tokioje jau tolimoje ateityje, bet tikrai ne visus organizmo senejimo procesus sustabdyti, nes zmogui senstant naturaliai devisi ir prasciau atsistato daugybe organu. Vienas pvz. ta pati oda tampa ne tokia elastinga lygi ir grazi, o plastines operacijos astuoniasdesimtmeciu tikrai nepadaro kaip dvidesimtmeciu, nebent su Photoshopu. Alzhaimerio dar neimanoma vsiskai isgdyti ir t. t.
gytis13 2021-04-05 22:05
Na, eksperimentuojant su pelėmis ir vėžys išgydomas. O su žmogumi nesigauna. Galų gale visa tai bus tiesiog senatvės pratęsimas, o ne jaunystės prailginimas
AAA000 2021-04-05 22:43
abu nusisnekat. imanoma 100%. nes egzistuoja ilgaamziski pavyzdziai gamtoje. ------- senejimas is esmes yra evoliucinis balansas. ta prasme nusistovejo pusiausvyros busena. kai geriausiai isgyvena tam tikru daznumu palikuoniu susilaukianti rusis. cia mazdaug kaip griezta priklausomybe tarp mutaciju greicio prisitaikant prie kintancios aplinkos. jei atsinaujins reciau - tiesiog ismirs kaip rusis. o po palikuoniu atsiradimo - nebenaudingi rusiai. arba tampa mesa kitiems organizmams. kaip pvz senimas - maistine terpe coronos virusui bet tai nereiskia, kad neimanoma senejima sustabdyt. tai tik sudetinga. ir dar bezdziones labai bijo ir neigia na galima ziuret tai kaip i liga. bet cia manau tiesiog labiau genetines programos uzduoties tikslu pakeitimo klausimas. pakeist is tikslo "islikt rusiai" i tiksla "kokybiskiau pragyvent kiekvienam individui". o senejimo suletinimas tik vienas ir kokybes rodikliu. ------ tu senejimo mechanizmu organizme greiciausiai maziausiai keliasdesimt. o tarpusavio sarysiai - simtai ar net tukstanciai... su pora papildu nieko ten daug nepasieks. as manau aktyviau reikia kistis. vartot papildus - tai tiesiog sugedusio organizmo funkciju dalinis kompensavimas. geriau sutaisyt pacia funkcija. istirt mechanizma. priezastis sutrikimo. daba jie terenka buhalterine statistika... skystai...
Pumper 2021-04-06 08:01
Tragedija visai žmonijai tas senėjimo stabdymas.
punktyras 2021-04-06 09:01
, galima atsekti ryšius ir priklausomybes bei surasti „amžino gyvenimo“ (kas tai bebūtų ir kas to benorėtų) raktą.
Dannas3 2021-04-06 09:59
Bet link to ir einama, Harario homos deus apie tai placiau aprasoma, aisku cia nereik but genijum, kad tai suprastum. Klausimas, kaip to bus pasiekta. Ar vien biologiniu budu, imant pavyzdi is keleto variantu gamtoje, ar tampant kyborgais. Manau pastarasis variantas lengviau igyvendinamas. Zmogaus ir masinos sinteze. Cia jau aisku turiu galvoj gyvenimo amziaus peatesima ne keliais desimtmeciais, o simtmeciais ar kad ir kur kas ilgiau.
gytis13 2021-04-06 10:17
Na kad kiborgas yra kelias į nemirtingumą tai irgi kažin. Problema tame, kaip į mašiną perkelti žmogaus asmenybę. Nukopijuoti smegenų struktūrą yra viena, perkelti asmenybę - kita.Praktiškai jeigu nukopijuoji smegenų informaciją tai atsiranda dvi žmogaus kopijos - originalas ir kopija. Originalas vistiek miršta, kibernetinė kopija toliau gyvena. bet ta kopija jau kita asmenybė.Tai kam tas kopijavimas- vistiek tu mirsi. Reikia kad žmogaus asmenybė peršoktų iš žmogaus į mašiną ir toliau gyventų, užmiegi kaip žmogus atsibundi kaip mašina ir toliau gyveni. Juk dabar kai mes kopijuojame kietą diską atsiranda du vienodi diskai, o ne pirmasis diskas peršoka į antrojo vietą. Kadangi diskas sąmonės neturi, tai mums yra tas pats. Gaunasi tas pats kaip mylimo šuniuko klonavimas.
Dannas3 2021-04-06 11:14
Na taip, labai daug kur kalbama, kad zmogaus samone yra didele paslaptis. Bet jeigu tai tik smegenu rezultatas, tai nebuciau tikras ar nebutu galima jos nukopijuot. As asmeniskai, per daug nieko dievisko samonej nematau, bet yra visokiu nuomoniu, kurios kaip ir per spiritualistine ar religine prizme i samone ziuri.
Talkatif 2021-04-06 20:48
Vaikinukai, jei ir sukurs raktą į jaunystę, tai nebus pigu. Milijardai varguolių to negaus.