Sovietų propagandos įrankis, tapęs anekdotų herojumi – Vasilijus Čiapajevas: kas jis buvo iš tiesų? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2021-04-22 14:54
Tik visi anekdotai apie tai, kaip jis piso ar jį piso.
punktyras 2021-04-22 17:50
“ prisimena.
ihouser 2021-04-22 19:37
Atleiskit už tokį kategoriškumą, bet pasakoti Rusijos istoriją, reiškia padėti rusų „minkštajai galiai“ – propagandai. Čia dažnai išlenda pasakojimai apie rytų kaimyną. Ir tada kyla klausimas, jeigu taip mėgstate istorinius siužetus, kodėl nieko neįdedate apie Lietuvą, LDK ir Abiejų Tautų Respubliką? Ten tikrai yra ką pasakoti.
punktyras 2021-04-23 07:32
Stebint straipsnių populiarumą, matoma, kad LDK ir Žečpospolitos reikalai publiką domina ne taip jau smarkiai. Gal dėl to, kad šiais laikais tai nebėra darbo rinkoje itin paklausi specializacija. Tikrai yra straipsnių apie Lietuvą, apie kovas už nepriklausomybę ir panašiai. Bet, kaip žinia, savam kieme pranašu nebūsi. Istoriją bet kurios šalies žinoti verta. Tikrą istoriją. Ir kaimynų, kurių praeitis yra sunkiai prognozuojama – ypač.
HardAxe 2021-04-23 10:01
Aš iki šiandien galvojau, kad Čepajavas yra grynai anekdotinis personažas.
Nerkus 2021-04-23 11:58
Yra ir nepošlų anekdotų apie čepajevą ir petką Nueina čepajevas ir petka į pirtį. Petka vanoja su vanta čepajevui per nugarą .. staiga nutoja vanoti ir sako: tai va gi tavo maikė, o tu sakei, kad pametei.
ihouser 2021-04-23 12:13
Kai tame žinojime dominuoja tik viena šalis, tampi propagandos auka. Gyvenau sovietų sąjungoje, dar pamenu, kaip nuoširdžiai tikėjau žiauriais imperialistais, o iš „buržuazinės“ Lietuvos istorijos težinojau keturius komunarus ir dar kažką nereikšmingo. Jokios LDK, Ukraina tebuvo kitokie rusai. Be Lietuvos ir Rusijos dar yra didelis pasaulis ir ten pilna įdomių istorijų. Kadangi rusiškai skaitau geriau nei angliškai, užsuku į jų tinklalapius. Be propagandos, ten pasitaiko daug įvairios ir įdomios medžiagos apie kitas šalis. Jų imperinis mąstymas daleidžia domėjimąsi kitomis šalimis. O mūsų rusocentristinis požiūris gerokai tai apriboja.
Talkatif 2021-04-23 16:28
Ir kas per stebėjimų duomenys? Išsami analizė su pustrečio straipsnelio per metus? Istorinių laikmečių publicistikos stebėtojai Žiauriai juokingesnis anekdotas nei visi apie Čepajevą kartu sudėti Jei turinys geras ir įdomiai parašytas, jis bus skaitomas. Nesvarbu kuris laikmetis. Turbūt Kulikauskas geriausiai tokius sugeba rašyti. Piktintis, kad apie kažką parašė nes apie kažką neparašė, irgi geras lygis ihouser, neiškok voverių, kur nėra.
HardAxe 2021-04-23 17:22
Kokias tu matai problemas, apart geltonosios spaudos ir komentarų po jų straipsniais? Literatūros trūkumo ar draudimo tikrai nėra, galbūt ne viskas verčiama dėl auditorijos dydžio ir piratavimo tolerancijos. Visi palaiko savo tiesą (Maltoj muziejoj pasakojo kokie blogi buvo Turkai ir kaip Maltiečių ordinas (aka kryžiuočiai) visus išgelbėjo). Kas mūsuose kryžiuočius ar kalavijuočius laiko gerais vyrukais?
Skeptikas 2021-04-24 20:48
Prasideda. Tiesa yra viena, o iš tamsos komentaro matau istorijos spragas arba ideologijos suformuotą nuomonę. Maltos ordinas ≠ kryžiuočiai Teutonai Maltos ir Teutonų ordinai egzistuoja ir dabar. Nebekariauja. Grįžo prie ištakų padeda vargšams ir nuskriaustiems, juos šelpia, sriubą dalina. P.S. Taip pat visi "žino", kad viduramžiai buvo tamsūs ir primityvūs. Krikščionys skriaudė "taikius" ir humaniškus musulmonus. O vergai "visada" buvo tik juodaodžiai. P.P.S. Vergo žodis "slave" kilęs nuo žodžio slavas. Dabartiniai turkai turėtų būti siauresnėmis akytėmis ir tamsesni. Kodėl nėra ?