Didelė nosis – didelis penis? Pagaliau tyrimai atsakė į šį klausimą  (3)

Mokslininkų komanda ištyrė neseniai mirusių žmonių nosis ir lytinius organus, norėdami nustatyti, ar teisinga „didelė nosis – didelis penis“ hipotezė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gera žinia turintiems didelę nosį, nes mokslininkai nustatė, kad kuo didesnė nosis, tuo didesnis penis.

Kioto prefektūros medicinos universitete nuo 2015 m. balandžio iki 2019 m. kovo mėn. mokslininkai ištyrė 126 vyrų lavonus.

Tyrimas buvo paskelbtas „Basic and Clinical Andrology“. Komanda atliko kūno ūgio, svorio ir suglebusios varpos ilgio, apimties bei sėklidžių svorio matavimus. Žinoma, sukelti mirusiam žmogui erekciją iš tikrųjų yra neįmanoma, todėl vietoj to buvo naudojamas „ištemptos varpos ilgis“, kai tyrėjas varpą ištempė rankiniu būdu, o tai, pasak mokslininkų, tiksliai numato, koks būtų buvęs penio ilgis erekcijos metu esant gyvam žmogui.

 

Tuo tarpu tyrėjas, kuriam labiau pasisekė su darbo užduotimi, matavo suglebusių nosių ilgį.

Komanda nustatė, kad labiausiai susiję veiksniai buvo suglebusios varpos ilgis ir ištemptos varpos ilgis. Jokių staigmenų čia nėra. Tačiau didžiausia koreliacija buvo tarp nosies dydžio ir ištemptos varpos ilgio. Kuo didesnė nosis, tuo didesnė varpa erekcijos metu.

„Tai, kad nosies dydis yra susijęs su ištemptos varpos ilgiu, rodo, jog varpos ilgį gali lemti ne amžius, ūgis ar kūno svoris, o priežastys iki gimimo.“

„Nors mūsų rezultatai nenaudingi teismo ekspertizės tikslams, suprasti varpos ar veido bruožų augimo procesą gali būti labai svarbu prognozuojant vaisiaus androgenų kiekį ir sekant vyrų lytinių organų funkcijas“, – rašė komanda savo tyrime, pridurdama, kad jie ir toliau nagrinės šį ryšį.

 

„Šis tyrimas yra pirmasis, parodantis ryšį tarp penio ilgio ir nosies dydžio, tačiau japonų vyrų kūnų, skirtų moksliniams tikslams, skaičius yra ribotas, o priežastis, kodėl penio ilgis ir nosies dydis yra susiję, vis dar neaiški. Todėl manome, kad nuo šiol tai yra įdomi tema.“

Beje, mokslininkai nustatė neženklią nosies dydžio ir sėklidžių svorio koreliaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(21)
(24)

Komentarai (3)