Po 71 metų iš ežero dugno išniro kaimas: įkvėpė net sukurti serialą (Video)  ()

Varpinės bokšto smaigalys, iškilęs Rezijos ežere Italijos šiaurėje atrodo taip mįslingai ir paslaptingai, kad įkvėpė parašyti knygą ir sukurti serialą, rodomą „Netflix“ interneto televizijos. Neseniai, praėjus daugiau nei 70 metų, mažyčio kaimo griuvėsiai iškilo iš po vandens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadaise Kurono kaimas turėjo 900 gyventojų ir apie 160 namų. 1950 m., statant hidroelektrinę, kaimą užtvindė. Prireikus atlikti remonto darbus rezervuare, iš ežero laikinai ištekino vandenį.

Dabar, po daugelio metų galima apžiūrėti buvusio kaimo pietų Tirolyje, kuris ribojasi su Austrija ir Šveicarija, namų griuvėsius, laiptus, rūsius ir kitus griuvėsius.

Balandį, kai nutirpo ledo sluoksnis, darbininkai pradėjo tekinti vandenį iš ežero. Kai neliko vandens, išryškėjo kaimo griuvėsiai. Tiesa, neilgam – prieš savaitę vandenį ėmė leisti atgal į ežerą, po kelių savaičių jis bus pilnas vandens, o kaimas ir vėl atsidurs po vandeniu.

 

Vietos gyventojai Luisai Azzolini pasisekė – ji spėjo pamatyti įdomią istorijos dalį, kai ji trumpam buvo iškilusi į sausumą.

„Šie laiptai veikiausiai stovėjo prie namo arba prie ūkinio pastato“, – kalbėjo ji.

 

Kurono kaimą užliejus vandeniu, netoliese ant kalno pastatė kaimelį, kuriame šiuo metu gyvena apie 700 žmonių. Senojo kaimo griuvėsius ežero dugne vadina Senuoju Kuronu. Dalis jo gyventojų išsikėlė į gretimus kaimus arba išvyko gyventi kitur.

Sukurtas ir siaubo serialas „Kuronas“ („Curon“) apie paslaptingą dingusį kaimą, kuris rodomas „Netflix“ televizijoje nuo pernai birželio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()