Unikaliausi gyvūnai Žemėje: krevetė, suduodanti 500 smūgių per sekundę, ir kailiniais pasipuošęs drugys (Video)  ()

Mokslininkai apskaičiavo, kad Žemėje yra 8,7 mln. gyvūnų rūšių, iš kurių tik maža dalis prijaukintų. Tarp tokio gausaus skaičiaus rūšių pilna ne tik mums gerai žinomų grobuonių, vabzdžių ar žuvų, bet ir unikalių, savo išvaizda ar elgesiu išsiskiriančių gyvūnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mantis krevetė

Šios įvairių formų krevetės-maldikės egzistuoja jau apie 400 mln. metų ir jos nepanašios į jokias kitas krevetes. Jos pasižymi tokia didžiule jėga, kad jų galūnės, vadinamos "lazdomis", gali suduoti apie 500 smūgių per sekundę.

Ir tai dar ne viskas. Kadangi šios krevetės turi neįtikėtiną regėjimą (vienu metu mato dviem skirtingomis kryptimis), jos smūgiuoja labai tiksliai.

Okapija

Negalite apsispręsti, ar norite pamatyti zebrą, ar žirafą? Kodėl nepamatyti gyvūno, kuris atrodo kaip abiejų mišrūnas?

Šis nykstantis gyvūnas yra atsargus žmonių atžvilgiu ir sunkiai surandamas. Jis gyvena Kongo Demokratinėje Respublikoje, keliautojams neprieinamoje Kongo upės drėgnųjų miškų teritorijoje.

Venesuelos pudelinis drugys

Puikiais kailiniais pasipuošęs drugys atrastas vos 2009 metais. Ištaigingas rūbas reikalingas ne dėl šilumos – jo pagalba vabzdys reaguoja į aplinkos pokyčius.

 

Nors drugiai laikomi viena geriausiai ištirtų vabzdžių rūšuų, šis mažasis draugas dar net neturi savo lotyniško pavadinimo.

Jūros plunksna

Šis bestuburis jūros dugno gyventojas nėra retas reiškinys. Be savo išvaizdos jos išsiskiria ir dar vienu bruožu – plunksnos kolonizuojasi grupėmis ir, kai yra stimuliuojamos, užsidega, rodydamos ryškią žalią šviesą ant jūros dugno.

Ramiajame vandenyne nuo Aliaskos įlankos iki Kalifornijos, didesniame nei 40 pėdų gylyje, bet mažesniame nei 250, galima rasti šių rašiklio plunksną primenančių gyvūnų. Nardydami ieškokite dumblo ir smėlėto dugno atkarpų, kad jas pastebėtumėte.

Povinis voras

Jei esate linksmų gyvūnų filmukų internete mylėtojai, šis voras jums gali būti pažįstamas. Prieš porą metų šio miniatiūrinio voro šokio judesiai linksmino internautus.

 

Šokinėjančių vorų šeimos atstovai savo ryškias spalvas naudoja patelėms privilioti. Tiesa, nepriklausomai nuo to, ar patelė susidomėjo jų atliekamu poravimosi šokiu, ar ne, ji gali bandyti užpulti, nužudyti ir pasmaugti savo viliotoją.

Poviniai vorai pasižymi ir kita įdomia sąvybe - jie turi specialią regos sistemą, kuri leidžia jiems matyti visą regimąjį spektrą ir ultravioletinių spindulių diapazoną; tai padeda jiems aptikti ir persekioti grobį.

Angoros triušis

Žiūrint iš toli, būtų sunku atskirti, tai triušis ar tiesiog pukuota pagalvė. Ši veislė yra šimtus metų trunkančio naminio veisimo dėl vilnos produktas.

Egzotinio kailio šeimininkas reikalauja ypatingos priežiūros - jį šukuoti reikia 3-5 kartus per dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Agnė Tarailaitė
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: