Po 20 metų galiausiai nuskaitytas žmogaus genomas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-06-05 19:32
Maladiec
AAA000 2021-06-06 10:40
aisku neblogai. bet labai anksti dar dziaugtis. normaliai diagnostikai reikia kad genomas butu nuskaitomas, pilnai ir be klaidu sakykim bent savaites-menesio laikotarpiu. individualiai. paemus is bet kurios organizmo vietos, o ne is "patogiu" lasteliu. dabar tegales tik tirt toliau epizodiniais etapais... sita sriti reikia papildomai ir gausiai finansuot visuomenes lesomis. fundamentali nauda mokslui. gamta nuskaito sita vos ne akimirksniu, ka cia per 30 metu nuveike duomenu kiekis visiskai neispudingas... baltymu ivairoves pasirodo nelabai ir bus daugiau nei 20k... kritiniai geiciausiai ir 1k nevirsija... vezys tiesiog kardinaliai isikisa i genoma, bet nebutinai jo pasekmes turi but neigiamos. jo mechanizma gerai supratus galima pritaikyt sakysim uzprogramuotam susidevejusiu lasteliu atnaujinimui. arba geriau simuliuot regeneracija. mum tereikia dozuoto valdymo, o ne stichisko poveikio. o principai jau daug maz suprasti.
punktyras 2021-06-06 14:02
buhalteriškas klausimas. Kas norės kišti tokias lėšas tokiam tolimam tikslui – kol ims rastis nauda, praeis ne viena finansavimu besirūpinančio politiko kadencija.
AAA000 2021-06-06 16:26
nu aisku - geriau mokesciu moketoju pinigus isleist politiku asmeninei gerovei pakelt ar ten kokiu rusu puolimo paieskoms kad realiai pageretu gydymo kokybe - o cia butent VISIEMS pageretu - rinkejams kaip visada giliai pofig taigi atpigtu gydymo metodikos ir visi galetu naudotis. principe net namie. cia gi butent universalus gydymas - gerini organizmo bukle. bet kol negalima nuskaityt genetikos ir atrast pazeidimu - neaisku ka reikia pagerint ar ten kokius konkrecius baltymus ryt, nes nebegamina - jei isvartant "liaudiskai"
punktyras 2021-06-06 17:47
Tai būtent tokius straipsnius ir keliu, kad būtų didesnis šansas, kad kas nors perskaitytų ir jei kils toks klausimas, ar reikia skirti finansavimą, susimąstytų. *Baltymus, kurių negamina kūnas, ryti – beprasmiška. Virškinamajame trakte baltymai suskaidomi iki aminorūgščių. Trūkstamus baltymus ar fermentus reikia leisti injekcijomis.
AAA000 2021-06-06 21:06
tai puiku kad keli . bent mane tikrai domina sita sritis. manau dauguma tiesiog nesupranta kame cia reikalas. kaip cia perspektyvu. ir bijo ten visokiu prifantazuotu nesamoniu. kad mutantai kokie nors atsiras nuo to, ir pan del fermentu tai abejoju ar taip jau visi injekcijomis baltymai galbut dauguma. siaip ne viskas manau suskaidoma, per zarnyna kraujotakon pralenda ir pakankamai sudetingi junginiai. sudetingesni uz amino rugstis. nemanau kad ten viskas taip jau paprasta. as manau kai kiekiai labai mazi, o junginys greit suyrantis, tiesiog neistiriama. pvz organizme (kraujotakoje) palaikomas slegis, o kai imamas kraujas tyrimams - ar perpylimams, slegis nukrinta ir jautrios medziagos labai greit suyra. evoliucija visa tai vyste uzdaroj sleginej aplinkoj. ir buvo islaikomas labai jautrus balansas. tarp slegio ir medziagu tvarumo. o mes net neturim normaliu neinvaziniu (ar ileidziant koki detektoriu vidun) budu kraujui tirt ir dar kazkas aiskinama apie pazanga medicinoje...