Aklam žmogui dalinis regėjimas atstatytas, naudojant optogenetiką (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-06-10 23:42
cia is esmes turbina zmones. kuria regejimo mutantus puikus mokslo pasiekimas.
HardAxe 2021-06-11 10:07
sėdžiu vieną dieną ofise prie lango, geriu kavą. Eina aklasis gatve tiesiu šaligatviu, toli eina, lazdele kelią baksnoja. Priėjo perėją, pasisuko ir eis jau per perėją. Galvoju wtf? Šaligatvis lygus, jokių indikacijų tikrai nėra. Pasirodo jie žingsnius skaičiuoja. Įsivaizduoji kiek tokiem žmonėm pagerėtų gyvenimas, jeigu jie matytų kad ir visai išplaukusį šviesos/šešėlio blyną. Tokį vaizdą, kaip už matinio WC lango? Kiek kartų nesirenktų su kakta į stulpą ir pan
punktyras 2021-06-12 17:01
Pridėjau video, kur viską plačiai ir paprastai paaiškina.
conjurer 2021-06-12 18:25
Kiborgus ne mutantus. Mutacija yra biologiniai nuokrypiai. Kai turi kompiuterizuotų dalių kūne, tada esi kiborgas. Pasyvūs čipai nesiskaito (kaip daroma šunims), nes tai tatiuruotės paskirtį atliekantis dalykas.
AAA000 2021-06-13 05:27
cia ne tas atvejis - kad kyborgas. sitos korekcijos paveldimos. palikuonys gimtu kur temato tik ryskiau geltonas spalvas, nes pastiprino ir isbalansavo organizma. butent biologiskai. akiniai irgi ne integruoti kaip protezas. ------ pazangiau butu ataugint tiesiog akies regejimo funkcija - bet pas mus gi atbulai viska vysto kompleksiska regeneracija is esmes dabartinei medicinai tabu. o is to kas dar liko nenunyke - daro ekspermentus. o visavertiskai regeneracijos technologijai vystyt tik akyje - pacientai greiciau numirsta - nei naudinga efekta isgaus ta prasme poziuris pats uzkerta kelia pazangai medicinoje. geriau apipuvusi pusgyvi lavona kankins intensyviau - negu bandys atstatyt... as kiek skaiciau - yra triju tipu receptoriai. ir esme tik tame, kad viena rusis greiciau supuna, o kitos islieka. nesuprasi del ko, ar del fizikos, ar del receptoriu kiekio. tai sita regejimo "atstatymo" metodika ant tu dar pusgyviu padaryta. o cia biologine modifikacija. taip sakant tu kokybiskiau nusibaigsi - pries mirti paryskins geltona spalva pazangu, kad ismoko paturbint "nors kazka" nes seniau net sito nemokejo.
conjurer 2021-06-13 16:53
Kad žinok didelė dalis medicinos žinių ir yra iš to pusgyvio lavono kankinimo. O tiksliam darbui su nervais spėju dar neturime technologijų, turbūt reikėtų kokių mikro robotinių manipuliatorių, kurie greitai judėdami dirbtų su pavienėm lastelėm. Na o kaip matome iš spaudos, eilinių plaučių pompavimo įrenginių trūksta, arba nesugeba deguonies parūpinti medikai. Taip kad ir toks "lavonų" kankinimas gali būti tau prieinamas, tik jei esi turtingas "lavonas".