Ar tikrai žmonės dabar gyvena ilgiau? Mokslininkai griauna seną mitą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2021-06-17 20:59
Mokslo populiarinimas braido po dugną šiais laikais.
AAA000 2021-06-18 01:38
cia tas aisku savaime - kad nera jokiu rimtu pasiekimu "siuolaikineje ir pazangioje" medicinoje. visa dabartine medicina - sarlatanizmo kazkokia atmaina. o visos populiariausios "gydymo" metodikos paremtos aplinkos pagerinimu regeneracijai... kai pati zmogaus regeneracija senatveje uzstrigus is esmes pumpuoja visoki suda ir tik trukdo numirt lengvai - bet kuris senelis mirsta kankinamas... ir ta ignoruoja oficiali medicina - toki AKIVAIZDU FAKTA... gyvenimas neilgeja nei biski... kai gamtoje pilna visokiu labai ilgaamziu organizmu... "siuolaikine ir pazangiausia" medicina nesugeba net nukopijuot metodikos... kuri atsirado evoliuciskai savaime - atsitiktiniais budais... sekmingesnes gyvunu rusys savaime uz bezdziones su "medicina"... --------- ir primeskit, dar ir mokesciai tokiai atsilikusiai sistemai islaikyt - pas mus PRIVESTINIAI. mes mokam uz tai kad mus durnina vaizduodami, kad "pazangiai" gydo... kai REALIAI kazkokios marinimo organizacijos islaikomos uz musu pinigus...
Benediktas 2021-06-18 13:04
Dafigą žmonių išgydo, jei ne ligoninės daug daugiau žmonių mirtų. Problema kita - žmonės nesidomi savo sveikata, gyvena nesveiką gyvenimo būdą, nesveikai maitinasi, nesimankština, nes galvoja, kad viską vaizstai ir gydytojai už juos išspręs. O gydytojų rekomendacijų nesilaiko, tokių kaip: tiek ir tiek laiko skirti mankštai, kažko nevalgyti.
Talkatif 2021-06-18 14:21
Viduramžių ilgaamžiai buvo visokie šventikai ir pirkliai. Kurie nei sveikai maitinosi, nei sportais užsiminėjo. Bet nebadavo. Nekariavo. Fiziška veikla nepersistengė. Užtat lyginant vidutinį amžių, praeitis gauna į vienus vartus. Niekas ir nekelia mito, kad išgyvenimą prailgino. Šitai straipsnelio autorius pats susigalvojo, kad turėtų ką parašyt.
kukulis4 2021-06-18 14:59
Riba, kiek ilgai zmogus gali gyventi nepasikeite, bet pasikeite riba, kiek ilgai gyvena vidutinis zmogus. Deka medicinos, higienos ir dietos.
immortallt 2021-06-19 00:15
Talkatif, viduramžiais bet koks paprastas veiksmas mums buvo daug sunkesnis fizinis darbas, elementariai rūbus išsiplauti ar namus apsivalyti. Lyginant vidutinį amžių - turbūt nebus ir 16 jei vertinti nuo gimimo, nes didžioji dalis nesulaukdavo pilnametystės. Pailgėjo ir gvenimo trukmė maksimali, nes gyvenimas tapo lengvesnis. Na nebent kalbėti apie tai, kad dar genų inžinerijos netaikome, ar nemutavome į ilgaamžiškesnius - tada taip, tas neįvyko.
AAA000 2021-06-19 06:33
kartok dazniau sitas savo nesamones cia kaip religinio malda kazkokia - automatu jau varai. noors net nesupranti ka ten parasei. kiek tas "dafiga" 5% jau gal nebesiekia "gydomuju" kiekis... del keliu mulkiu islaikyt tokia nesamone mokesciais? kuri nebeduoda efekto? is esmes i ligonines ir poliklinikas 95% zmoniu vaiksto kazkokiu biurokratiniu popieriu pildyt. ar pasiklausyt makaronu kabinimo ant ausu... koks cia gydymas - kai "zmones tiesiog nesidomi ir nesilaiko" sveikos gyvensenos. cia ju teise taip daryt. bet tu ignoruoji fakta - kad tie kurie "laikosi ir domisi" - jiem medicina isvis jokio efekto nebeduoda. ir visos tos "rekomendacijos" is esmes ne kaip pratest gyvenima - o kaip "sveikai" numirt. instrukcija, kaip visa gyvenima kazkoki suda malt. tu gimei tam kad visa gyvenima rekomendacijas vykdytum? kuriu efekto nera? nes ar vykdysi, ar nevykdysi, bet saikingai gyvensi - sansas labai panasus - uzsilenksi ties kazkur 60-80 metu riba. anksciau uzsilenkia is esmes tik piktybiniai visokie neatsakingo elgesio, rukytojai, narkusai ir alkoholikai. kuriuos tu ikisineji kad del ju islaikom medicina. kai cia draudimo bendroviu-rizikos vertintoju darbas. o tie kur neuzsilenkia - pasigauna is esmes senejimo ligas - kuriu nesugeba niekaip isgydyt. dabartine medicina. tik iraso i lapeli - "gretutine" kokia nors. tau su proteliu viskas OK? jei tu nematai tame skirtumo? kad nebegydo. o mokescius ima ohoho kokius. ir dar priverstinius. net jau nebesugeba garantuot adekvataus pensijinio amziaus... bendras modelis gaunasi toks: gimsti-iki pilnametystes tipo "auklejiesi-vykdai instrukcijas"-tada iki pensijos vykdai kitas "instrukcijas - tipo dirbt laza visoki" - nu ir paskui dar knisa prota kaip numirt o va gyvenimo trukmes niekaip nesuteikia - nors visuomenine kontrole visa laika - kazka daryt ir kazka vykdyt tokia visuomene pati beprasme jau savaime - nes ji stagnuoja. ji nebegerina jokiu rodikliu. issiseme. tiesiog bezdziones prasuka 60-80 metu cikla, pagal instrukcija. o tu sitos instrukcijos kartojima rasineji, papugos kvaksejimo metodu... manualas kazkoks va kas pas tave per komentaras....
AAA000 2021-06-19 07:04
kas tau konkreciai pailgejo? ilgaamziskume. yra vaikai - neatsakinga visuomenes dalis. nes nesugeba pilnavertiskai pasirupint savimi savaime. nori pasakyt, kad be medicinos to niekas niekada nezinojo? ir cia medicinios nuopelnas? nes gaunasi kad ji gi masiskai gelbeja vaikus pagal tave. kai PRAKTIKOJE net visokiu daunu nesugeba isgydyt, ar net adekvaciu praktiniu budu kazkaip tokius istestuot savalaikiskai. o tokiu prigimdo sociai. prie "dabartines pazangiausios" medicinos... visiskas FAIL medicinai... net prevencijoje... as siaip turiu ideja - reiketu pakeist techniskai dauniskumo ivertinimo riba. pvz visus buhalterius ,kur manipuliaciju statistika nesuvokia - reiketu prilygint daunams. nu ir pradet gydyt su ta dauniska dabartine medicina, kuria jie tiki. - nes jau akivaizdziai prasosi o kad siektiek perskirtste visuomenes strukturines proporcijas, ir dabar daugiau jaunesniu pasiekia evoliucini mirimo etapa - cia elementari manipuliacija statistika. buhalterismas. pagal mane aiskiai daunai - jei pertekliskai vartoja statistinius makaronus kazkas kaip manai - praeitum toki dauniskumo kriteriju - jei visuomene uz ji prabalsuos? nes manau imanoma tai itvirtint istatymiskai
kukulis4 2021-06-19 10:43
Nu tu man toks
VirtualGadget 2021-06-19 13:23
Žmonių gyvenimo trukmė priklauso nuo mokslo pažangos arba kitaip didesnio žinių kiekio. Šiais laikais medicina nėra tobula, bet jos indėlis ilgesniam gyvenimui tikrai yra. Paimkim senovėj gimdymus, visokius lūžius, kad ir tų pačių dantų taisymą. Šiais laikais jau daugiau sterilumo daugiau technologinių sprendimų įvairių įrengimų ir panašiai. Kai kurie medikamentai buvo pakeisti efektyvesniais, kai kurių buvo ir visai atsisakyta dėl jų daromos žalos apie kurią anksčiau nebuvo žinoma, nes nežinojo kaip viskas veikia. Nereiktų suplakti į vieną biurokratinės tvarkos ir medicininių ir mokslinių pasiekimų ir žinių.