Susipažinkite su „SpaceBok“ – pirmuoju Marso keturkoju robotu: sugebės tai, ko negali nei vienas marsaeigis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2021-06-22 20:09
Vel nori prastumt kazka uz didelius pinigus. Apie kokis stabiluma kalbame jeigu jau pries kelis metus sukurtas komercinis keturkojis robotas kuris sugeba atsistoti ant koju is bet kokios situacijos. Boston Dynamics SpotMini, tereikia prideti jam yrangos,sandarumo atsparumo. visa judejimo baze yra. Tegul karstosi kur nori, nugrius, vel atsikels ir toliau eina, kaip normalus gyvunas. kam kurti tokius kurie apvirte jau negali atsikelti
conjurer 2021-06-22 20:49
Matau du minusus. Visų pirma ESA nesugeba nuleisti krovinio marse. Antras minusas, kad tokia platforma gal ir gera žvalgybai, bet tikrai nėra optimali eksperimentams. Jei ji bus be trigubai didesnių už save saulės baterijų, reikės RTG, arba pakrovimo taškų. Be to ličio baterijas reikia šildyti marso naktį. Dėl to tas droniukas atrodo visai kietai, kol nesupranti, kad jis per dieną prigeneruoja perteklinės energijos minutės skrydžiui. Ir kartu nėra daug vietos daryti eksperimentus, be to šuoliai gali tam tikrus sujaukti. Realiai manau tai galėtų būti kaip papildymas curiosity tipo roveriui, kuris krautūsi nuo roverio, ir trumpam išeitų paimti mėginių, kurie bus analizuojami roveryje. Bet panašu kad NASA panašių galimybių pasieks su dronu.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-06-22 22:11
Pradėk nuo to SpotMini darbinės temperatūros ir suprasi, kad turbūt nei vienas jo techninis mazgas Marse naudoti nėra tinkamas. Toliau eina roboto masė. Čia kiekvienas gramas svarbus jau vien kalbant apie nuskraidinimą iki Marso. Taip pat robotas turi ne tik sugebėti eiti, o nukritus atsistoti, bet ir dirbti "nepatogiomis sąlygomis", t.y. išlaikyti stabilumą. Žodžiu tokiai misijai reikia kitokio produkto negu kad mes naudojame Žemėje.
HardAxe 2021-06-23 10:07
o kaip tam keturkojui smėlis?