Patvirtintas „brangiausias pasaulyje vaistas“, skirtas išgelbėti 10 mėnesių vaiko gyvybę – sužinojus vos vienos dozės kainą, atvips žandikaulis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-07-15 23:07
cia jau aiskiai pazangesne medicina - individualizuotas gydymas. o vaisto sugeneravimo metodika laikui begant bus atpiginta iki centu, nes principas tiks ir kitiems atvejams. svarbiau isisavint pacia technologija.
VirtualGadget 2021-07-17 18:07
Ir kuo paremta vaisto kaina ? Sveikatos apsaugos sistemos skirtingose valstybėse veikia skirtingai. Daugelyje valstybių tokio vaisto niekas nė nepirktų ir nenaudotų. Tai ir apie progresą kažkokį kalbėti neverta.
AAA000 2021-07-18 01:26
jei perka medicinos apmokejimo sistema - nes paskaiciavo kazkaip kazkas is tu biurokratu, kad racionalu panaudot ir itrauke - vadinas sita metodika gavo finansavima is visuomenes lesu vienetiniam atvejui. taip sakant kazkuriam tarpininkui atsipirko technologijoje, nes priejo iki suvartojimo oficialiai. gal net kysio pavidale . o minimum vienas nemokus klientas gavo paslauga. kur tu kaltini, kad kazkokiose kitose sistemose/valstybese negautu... kai is tikro teparasei, kad tose kazkokiose kitose sistemose/valstybese sudinesnis progreso lygmuo. jie nepatempia tokio paciento. ir tiek... aisku tokiu gydyt greiciausiai neapsimoka - jei ziuret visuomenes naudos. racionaliau gal tokius detektuot ir numarint negimusius dar. bet ne apie racionaluma juk cia kalbam ivyko progresas. kazkas nores uz tai moket vien del fakto atsiradimo... o racionalius sprendimus galimes priimt veliau. ir tokie vaistai paspartins pvz progresa isankstinej diagnostikoj. kazkas nisa gal pamatys uzdirbt. va kur esme... issisakos technologijos minimum ir viena mirs. arba tobules jau sukurta. svarbiau kad ivyko.
VirtualGadget 2021-07-18 16:42
Mažesnės valstybės gali būti pakankamai progresyvios, bet tokios sumos paprasčiausiai yra didžiulė našta biudžetui. Aišku jei skaičiuoti sumas išleidžiamas ne pirmo būtinumo dalykams tai to vaisto kaina pasirodytų juokinga. Kiek protinga yra pirkti tokį vaistą čia vėl gi jei imti kiek kainuoja ilgas kai kurių ligų gydymas, tai visai gali būti, kad visiškai racionalu vieną kartą sumokėti tą sumą, kad galiausiai būtų pasiektas geras efektas. Man kur kas įdomiau kodėl vaistas toks brangus. Ar tai naudojamos medžiagos yra tokios brangios, ar tai tokia sudėtinga technologija tam vaistui pagaminti. Gal reikalinga kokia speciali įranga ir taip toliau. Turi gi būti kažkoks to paaiškinimas.