Kas nutiktų jei Rusijos Federacija subyrėtų? Kam atitektų branduolinis arsenalas (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-07-20 21:51
Neteisingai supranti rusus. Jau kelios kartos praėjo ir visi išmoke, kad niekas taip greitai nepasikeičia. Todėl jie tiesiog negali sakyti viešai tai ką galvoja, nes grės susidorojimas. Šita baimė stipriai suskaldė visuomenę, todėl jie tiesiog atsargūs. Beje, žmonės irgi bręsta cikliškai. Todėl jeigu tu rusams tikrai duosi laisvę - ką jie darys? Teisingai - eis pyzdinti kiek paneša, nes toks cikliškumo mentalitetas, kol suvoks kad pyzdinti nereikia, nes visiems užteks ir trūkumo nebus. Tas pats ir su lietuvių migratais į vakarų Europą - pirmus metus visi renka centus gatvėje, vėliau jau nekreipia dėmesio.
gytis13 2021-07-20 22:05
Mano nuomone, TSRS sužlugo ne dėl kažkokios atsilikusios ekonomikoskuri atseit sugriovė šalį, o dėl reformų kurios prasidėjo. Jeigu nebūtų Gorbačiovas atleidęs gniaužtų ir pradėjęs žaisti demokratijos, TSRS dar ilgai gyvuotų. Juk 1985m,kaip perestroika prasidėjo, niekas net pagalvoti nedrįso kad neliks TSRS. O reformavo reformavo kol mums kovo 11 atėjo bereformuojant. Putinas šias pamokas išmoko ir laikys šalį kietai kol galės. Va matėm Baltarusijos revoliuciją. Batka kietai laikė valdžią ir laimėjo, nepaisant visų šnekų kad grius, tuoj grius...Diktatūrą galima laikyti ilgai, juk laikosi tokia nesąmonė kaip Šiaurės Korėja ir Kuba, Venesuelą irgi tuoj grius bet negriūva nors jau kitą prezidentą turi, kurio vardą jau visi pradeda užmiršti. O putinas gerai žino kuo jam dvelkia demokratija, naftos turi skylėms ekonomikoje užkaišyti, rusai su jo dvaro egzistavimu susitaikė ir gyvenam toliau....
Benediktas 2021-07-20 22:18
Siūlau pirma pasiskaityti, kaip buvo. Ir dėl, ko tos Garbačiovo reformos buvo pradėtos. Kad dauguma rusu atrodo susitaikę dabar su Putinu, tai taip, nors virtuveje apkalba. Gali buti, kad laukia kažkokio valdžios susilpnejimo.
vanduo4 2021-07-20 22:50
- Gorbačiovas puikiai suprato arba nujautė jog Sovietinė ideologija yra pasenusi. Tad perestroika buvo būdas kaip modernizuoti Sąjungą. - Jeigu modernizacija būtų tęsiama, pabėgusios valstybės nelaikytų Rusijos priešais, o užmegstų su ja glaudžius ryšius, bet va atėjo naujas diktatorius - Putinas, su Tarybine nostalgija. Sustabdė visas reformas ir respublikas ne tik kad neišlaikė savo įtakos zonoje, bet netgi pavertė priešais. - Tu niekad jokiomis priemonėmis nesunaikinsi žmonių laisvės troškimo. Tegu tas troškima bus nuslopintas, revoliucija bręs keliomis kartomis, bet ji subręs. Tai tik laiko klausimas; - Putinas nėra amžinas, o jis jau tiek privirė košės, kad griūties atveju jam gresia Gadafi iš Libijos arba Ševčenkos is Jugoslavijos likimas - sušaudymas. Nebent pasislėps kaip Hitleris. Tad jis laikysis iki paskutiniųjų.
gytis13 2021-07-20 23:06
To vanduo4 Na aš tai tikrai netikiu kad rusai puls karti Putiną pirmai progai pasitaikius. kad jis nekenčiamas daugelyje kaimyninių šalių tai sutinku, yra už ką jo nekęsti. Bet patys rusai kažin ar labai pikti, dvaro buvimą jau atleido, turi vadovas juk padoriai gyventi. Greičiausiai paliks įpėdinį ir ramiai baigs amžių tas Putinas, nebent koks ginkluotas konfliktas kiltų su nemažu kraujo praliejimu. Rusai kaip ir neturi rimtos priežasties Putino nekęsti, juk ir Krymą prijungė, ir pasaulyje prieš Ameriką kartais pasišakoja. Negi rusai pakars Putiną dėl Čečėnijos karo ar dėl Donecko? Gorbačovas irgi sau gyvena ramiai tik geros auros neturi rusų tarpe.
Benediktas 2021-07-20 23:19
O tu nesvarstyk, o pasiziurek youtube filmukus, kur zmoniu gatveje apie Putina klausineja - jų tūkstančiai. Jei rusiškai supranti žinoma. Skirtingu vlogeriu, kad negalvotum, kad sumontuota.
Talkatif 2021-07-21 14:11
Ta propaganda, kad Garbaras sugriovė tarybinį rojų turi kertinį bugą, - vienas žmogelis sugebėjo užlenkti tokį stiprų ir gražų asiliuką? : )
gytis13 2021-07-21 15:16
Visų pirma nei vienas komentatorius čia nesako kad TSRS buvo rojus. Antra Gorbačiovas niekada nesiekė sugriauti TSRS. Tiesiog jo reformos nuėjo ne ten kur jis naiviai tikėjosi ir išjudino nacionalinio išsivadavimo procesus kurių jis nesuvaldė. Trečia, Gorbačiovas nenorėjo kraujo praliejimo. Juk ne itin sunku buvo susemti ir susodinti visus sąjūdininkus ir taip pastatyti nacionalinius judėjimus į vietą. O galbūt Gorbačiovas vis dėl to buvo padorus žmogus ir nesiekė išlaikyti valdžios bet kokia kaina. Galų gale mums nuo to tik geriau. O pabaigai papasakosiu vieną istoriją kurią prisimenu iš perestroikos laikų. Po kelių perestroikos metų kai demokratiniai procesai įsibėgėjo pasidarė netgi leistina kritikuoti komunistų partiją ir jos vadovus, kads anksčiau buvo nesuvokiama. Žiūriu teliką, rodo kažkokį deputatų suvažiavimą, kuriame eina į tribūna deputatai ir vienas po kito kritikuoja Gorbačiovą. Gorbačiovas sedi susiraukęs ir tyli, TV operatorius pakaitom rodo tai kalbėtoją tai Gorbačiovą ir atrodo pats stebisi tuo kas darosi. Tokių stebuklų iki šiol svietas nematė, bet dabar juk laisvė ir viešumas. O dabar įsijunkite kokį oficialų Rusijos kanalą ir pabandykite jame rasti kritiką Putino politikai. Panegirkų Putinui pilna, kritikos nėra. Taigi nesitiki kad ta Rusija greitai grius. Aišku šnypščiančių pakampėse netrūksta, bet tai ne rodiklis kad Putinui galas artėja.
Benediktas 2021-07-21 16:16
Bet jei, kokius 5 metus dar būtų naftos kaina 20$ už barelį, tai būtų tas pats. Naivūs žmonės galvoja, kad čia buvo Putino nuopelnas, kad nuo 2000 pradėjo geriau gyventi Jei būtų valdžiusi sąžininga valytoja ir į komandą priėmus specialistus, Rusija, rusai dabar geriau gyventų bent dvigubai ir būt nereikėję nei vieno karo. Beje Putinas parėmė Venesualea ir pinigais ir kariuomene, Sirijos Asadą taip pat - preišingu atveju, ten rėžimai jau būtų kritę. O Šiaurės Korėjoje tiesiog nusistovėjo sistema, kad žmonės turi ką valgyti ir viskas. Juk baziniai žmogaus poreikiai: valgyti, stogas virs galvos ir daugintis - tai panasiai turbut ir gyvena. Ir dar ilgai gyvens, svarbiausia, kad niekam neateitu mintis, kad kitur gyvena geriau. Jei Putinas nores padaryt, kaip Siaures Korejoj, tures uzdaryt sienas ir uzdraust interneta, vakarietiskus filmus. Atimt visus nelegalius Starlink priedelius. Per kelias kartas butu galima pasiekti Siaures Korejos debilizavimo rezultatu.
DarkNRG 2022-03-18 22:57
Cecenija ir Dagestanas pataptu islamiatiniu radikalu irstva.
Benediktas 2022-03-19 06:22
Daug geresnis variantas. Nežinau, kas gali būti blogiau, nei Putinas su atominėm bombom.
Pumper 2022-03-19 09:33
Kitaip sakant, niekas nepasikeistų.
conjurer 2022-03-19 12:54
Na kodėl. Jei pagaliau subyrės KGB sąjunga, nebus kiršintojų, nebent kinai sugalvos būti viena iš supervalstybių kariaujančių proxy karus su amerika. Taip artimuosiuose rytuose yra izraelis, kuris su kaimynais nesutars, bet kai nebus KGB remiamų diktatorių, tolimesnių valstybių diktatūros subyrės greičiau.
bmk1245 2022-03-19 13:17
Pasikeistų, Ramzanka Dyrov'ą pakeistų kitas Dyrovas... Kitas teipas, kiti požiūriai, kiti norai. Jeigu čečėnai grižtų prie jų seno tikėjimo... Well... Islamas juos sugadino.
vanduo4 2022-11-14 00:46
Š.Korėja nesubyra tik dėl Rusijos ir Kinijos paramos. Iš kur tu žinai, kad JAV nesuinteresuota Rusijos subyrėjimu?
HardAxe 2022-11-14 12:05
reiktų suskaildyti ir kokį krasnojarską apipilti investicijom, kad taptų provakarietišku regiono centru. būtų geras buferis skeliantis didžiąją imperiją į dvi dalis fiziškai.
immortallt 2022-11-14 12:18
Krasnojarsku apipilti nereikia, Krasnojarskas didžiąją dalį ruskyno išlaiko. Iš jų reikia tiesiog nepaimti pinigų.
Benediktas 2022-11-14 12:28
Tas pats su Chabarovsku, tiesiog juos reikia palikti ramybėje - jie patys susitvarkys. Paskui aisku aiteis investicijos. Ten Amerika, Kanada, Japonija visai netoli.
immortallt 2022-11-14 13:10
Ramybėje ir nežinau ar užtektų palikti, jei dabar vergo mentalitetas pas juos. Nors kai buvau konferencijoje ruskyne, tai buvo protaujančių mokslo žmonių ir suprantančių, kaip būtų galima pakelti regioną bent jau iš pajamų pusės. O ar politiką padarytų - nežinau...
Vardas Būtinas 2022-11-14 16:28
Mane sudomino šios diskusijos data. Kaip čia dabar nuo 2021 metų kalbama?