Jeilio universiteto mokslininkai: net ir viena psilocibino dozė stimuliuoja naujų neuronų jungčių augimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-18 17:48
Panašu, kad ne visi narkotikai pasižymi neigiamu poveikiu, bet jie visi vertinami neigiamai - dar 1 žmonijos klaida
bahuriux 2021-07-19 05:43
Britų mokslininkai? Čia apie tuos britų mokslininkus kalba eina apie kurius aš galvoju?
AAA000 2021-07-19 10:07
man tai juokinga kitkas. paskaityt saliskus komentarus sitas straipsnis is esmes yra neutralus. ir jame yra ideta propaganda - kad narkotikai/narkotine priklausomybe - teigiamas dalykas. vienas uzkibo apsidziauge. ----------------- siaip tai pats mokslas juk neutralus. bet tie kuri ji vysto ar finansuoja - tai daro del visokiu savu interesu. tai logiska primest - kad yra laboratoriju, kur tiria psichotropikus - nes parduot eina ar kazka pritaikyt ir pasidaryt babkiu. ir ko jau cia negali but komercine tyrimo istaiga but britiska ir auksto lygio? kitas dalykas - cia isvis gal net zalinga reiskini atrado. gal del narkotiku kitas svarbesnes nervu jungtis naikina. ir augina kokias zalingas - trumpesnes ir primytivesnes. padaro is normaliu smegenu - narkomanisko profilio... cia teparase kad kazkas uzaugo - del priverstines stimuliacijos kazkokiu sudu... galbut paskutinius auginimo/regeneracijos/susigydimo rezervus sunaudojo... parase tendencingai... principe tikslinei auditorijai kazkokiai... isvis efektas gal labai net nezenklus - tiesiog yra. ir tiek... o gal ir geras dalykas nutiko. kas cia zino - jei nesispecializuoji - neivertinsi... neutrali gi straipsnio info. nereguokit kaip vistos
bahuriux 2021-07-19 13:07
Jei dar nežinojai apie britų mokslininkus plačiau čia anglų k. gali pasinaudoti google traslater jei reikia. https://rabotayouth.ru/en/pochemu-imenn ... henye.html Ai tiesa tau atrdo kad du durniai užkibo, ant britų mokslininkų tyrimo, bet turi užskaityti kad irgi užkibai ir jei vienas į vieną pusę kitas į kitą, tai tu turbūt tas centrinis per vidurį
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-19 14:19
Kad čia tavo tokia reakcija
kiesza 2021-07-19 18:01
Nenatūrali būsena kenkia. Neįmanomas atvejas, kad žmogus kaifuoja nuo haliucinacijų ir gerina sveikatą. Kas vartoja, iš to uždirba tie normalu, kad teisina
Benediktas 2021-07-19 18:16
Natūrali būsena irgi kenkia, jei programuoji savo mintis klaidinga linkme. Normaliu atveju, žinoma, geriau apseiti be papildomų stimuliantų, kaip: kanapės, alchoholis, cigaretės, situacijos reikalaujančios didelio adrenalino. Bet jei žmogus vistiek kažko pirks, tai turbūt jau geriau kokių kanapių ar cigarečių, nei alkoholio. Nieko nesakau prieš mažą kiekį alkoholio, bet kitas ir nuo mažo kiekio pasidaro agresyvus, o dažniausiai nuo mažo einama link didesnio.
Dannas3 2021-07-19 19:18
Gal ir nesupratau ko nors bet šiaip Yale yra Amerikos univeras, tai nepagaunu prie ko čia britų mokslininkai. Kažkaip neužsiminta, kad tie parys grybukai gali būti geras vaistas depresijos gydymui.
Dannas3 2021-07-19 19:19
Gal ir nesupratau ko nors bet šiaip Yale yra Amerikos univeras, tai nepagaunu prie ko čia britų mokslininkai. Kažkaip neužsiminta, kad tie parys grybukai gali būti geras vaistas depresijos gydymui.
M Maskas 2021-07-19 21:03
Nu ko jūs nesuprantate, Aš niekaip nesuprantu, kodėl gi jums nesuvalgius pora gramų psilocibino ir įsitikinus savaja sąmoningają patirtimi ir pamatyti ištiesu kaip tai atrodo. Ar esate valgę ? Ar tiesiog lojate kaip šunys kaulo dantyse neturėję
Benediktas 2021-07-19 21:10
Biškį pagarbos komentatoriams! Savo nuomonę galima išreikšti korektiškiau.
Talkatif 2021-07-19 21:58
Kaimo japai nusprendė, kad angliško pavadinimo univeras yra britiškas : D Jūs rimtai? : D Rimtai, vyručiai, kartais spangstat apie hightech, bet elementaraus dalyko nežinot... Mentalitetas, kaip auto perekūpo. Lėkšti pareiškimai apie babkes ir nenatūralias būsenas.
Fikcija 2021-07-19 23:39
Dauguma neskiria haliucogenu nuo narkotiku ,svietimas mokykloje viduramziu lygio...
bahuriux 2021-07-20 00:00
Aš neatidžiai skaičiau ir kažkodėl suvedžiau visą straipsnį į tai kas parašyta šitoj pastraipoj su nuoruoda į kitą britų mokslininkų tyrimą. Matyt kol nepavartosiu tų grybukų, tol nemokėsiu susikoncentruoti į atliekamą užduotį ir "losiu kaip šuo kaulo neturintis dantyse" Biški ne į temą biški į temą, bet mano vienas iš mėgiamiausiu filmų "Šalutinis efektas" ("Limitless" orig. k.). Nors pats nemėgstu netradicinių rekreacinių medžiagų, man net nepatinka, nes turiu tokių įdomių užsiėmimų, kad palyginus su tuo svaigintis man atrodo, kaip saves užsiglušinimas kažkoks.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-20 00:56
Natūrali būsena yra kai čiulpi mamos papą. Kai jau pradedi gerti virintą ar filtruotą vandenį, tai jau dirbtina. Termiškai apdorota mėsa? Dirbtina! Vizitas pas stomatologą? Dirbtina! Visi mūsų civilizacijos pasiekimai yra dirbtini. Natūralu yra ten, kur dar neprisilietė žmogus "Neįmanomas atvejas, kad žmogus kaifuoja nuo haliucinacijų ir gerina sveikatą" - na pasak šio tyrimo tai visai įmanoma Ponas dievas šios medžiagos nepadarė narkotine medžiaga - tai žmogus sugalvojo šį terminą ir tik jis pats įtraukė vienas ar kitas medžiagas į tą sąrašą. Iš principo tai buvo karo metas, o visi tie hipiai trukdė ugdyti kariuomenę, tad reikėjo imtis griežtų priemonių - paskelbti dar vieną karą visiems tiems, kurie užuot stovėję tiesiai ir šaudę, sugalvojo muzikos paklausyti ir pašokti Aš asmeniškai turiu tokią svajonę paragauti šių grybukų. Viena iš priežasčių yra ta, kad jie yra nekenksmingi ir nesukelia priklausomybės. Kita priežastis yra ta, kad haliucinogenai turi tų "stebuklingų" sąvybių. Kalbu apie patirtį ir dvasinį pasaulį. Pasak kai kurių šaltinių, daug žmonių tokią patirtį vertina labai teigiamai. Yra tokia hipotezė, nelabai turbūt kas gali ją tvirtai patvirtinti ar paneigti, tiesiog buvo iškelta tokia mintis: žmonių smegenys galėjo evoliucionuoti tik todėl, kad šie ėmė valgyti haliucinogeninius grybus. Gal šie grybai yra priežastis kodėl beždžionė virto sąmoninga būtybe - žmogumi.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-20 01:02
https://www.youtube.com/watch?v=Nxn2LlBJDl0
Giedriax 2021-07-20 02:35
Matau keletą problemų su šia hipoteze 1. bet kurie gyvūnai suradę psichodelinį grybą gali jį suvalgyti ir taip evoliucionuoti, bet mes nematome protingų žiurkių, kiškių, vilkų, meškų ir t.t. 2. Nuodingų grybų yra labai lengva perdozuoti ir dėl to numirti. Vargu ar gyvūnai, taip pat žmonės gali apskaičiuoti kiek gramų ar miligramų grybų galima suvartoti nenumirus. Pas gyvūnus yra instinktas, radę valgomą maistą jie ėda tiek kiek gali, tad pvz jei gyvūnui grybas pasirodytų skanus, tai gyvūnas jį ėstų tol kol gautų mirtiną kiekį nuodingų medžiagų. 3. Jei tarkime gyvūnas nenudvėsė perdozavęs grybų, bet jam prasidėjo haliucinacijos - toks gyvūnas negali pasislėpti ir apsiginti nuo plėšrūnų, taigi jo valandos ar minutės jau yra suskaičiuotos. 4. Jei p. grybai padėjo beždžionėms tapti žmogumi, tai kodėl p. grybų vartojimas toks retas? Per visą žmonijos istoriją bent viena žmonių grupė vartojanti p.grybus turėtų įgauti didžiulį pranašumą prieš nevartojančius, bet mes to nematome? Tiesą sakant, hipotezę, kad prie žmogaus smegenų evoliucijos prisidėjo psichodeliniai grybai, skaitau pirmą kartą. Nesakau kad ji neteisinga, tiesiog ji man pasirodė neįtikinama. Yra labiau tikėtinų hipotezių.
punktyras 2021-07-20 07:47
Grybai nėra stebuklingi, kaip iš „Alisos stebuklų šalyje“ Jei nėra pakankamai pradinės medžiagos galvoje, maitink kuo nori, tai nepasikeis. Šiaip jau reikėtų apibrėžti, kas yra „protingas“, nes štai kiškis laikrodį pažino bet nuolat vėlavo Kodėl haliucinacijas regintis negali pasislėpti ir apsiginti nuo plėšrūnų? Jos kaip tik turėtų suteikti galimybę treniruotis su įsivaizduojamais pavojais. Sunku pratybose - lengva mūšyje. Homininų daug porūšių buvo, o dabar liko tik psichodelines medžiagas vartoję (ir tebevartojantys) Homo sapiens. Atsitiktinumas?
Talkatif 2021-07-20 08:21
Tik šiais laikais, dėka technologijų, dalis žmonių gali leist sau išpindėt ir būt visavalgiu, veganu, žaliavalgiu, natūralistu ar dar kokia xn. Dar ne taip senai, o kai kur ir dabar, žmonės ėdė viską kas nors kiek kalorijų turėjo. Nes maistas prabanga buvo. Ir alkis buvo natūrali žmogaus būsena. Jei ne svaigalų vartojimas, klausimas ar būtų žmonės išlaikę bendruomeniškumą. Nes bet koks svarbesnis įvykis, kur reikėdavo grupei susitarti, bent kiek siekia rašytiniai palikimai, būdavo stipriai aplaistomas. Dažniausiai alkoholiu. Bet ne retai ir kitomis medžiagomis. Religinės apeigos, kurių paskirtis irgi vienyti bendruomenes, taipogi neapsieidavo be pakeistos sąmonės būsenos. Tai kad nejuokinkit voverių apie natūralią žmogaus būseną.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-20 08:23
Giedriax, tai nebuvo vienos nakties nuotykis - tai truko milijoną metų. Ne visi "vežantys" grybai yra nuodingi. Ktų gali suvalgyti kad ir kibirą: neapsinuodysi ir neperdozuosi. Pažiūrėk filmą Fantastic Fungi (yra LM). https://www.youtube.com/watch?v=bxABOiay6oA