Dervos lašo eksperimentas – ilgiausiai pasaulyje vykstantis laboratorijos eksperimentas, kurį galite stebėti tiesiogiai: išskirtinis įvykis prognozuojamas artimiausiu metu (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-07-31 03:19
kokie dar labai klampus skysciai? ir dar profesorius... cia yra vaizduojama tarpine medziagos bukle. kai medziaga yra maksimaliai, bet dar pamatomai arti kietos bukles. dalis jos jau kieta, ypac pavirsine. kita dalis dar skysta - visa vidine... nagrinet reikia salygas, kaip vyksta virsmas. smala vasara irgi suskysteja... nuo stogu subega i nutekejimo vamzdzius. asfaltas irgi pasilydo... paskui vel sustingsta ar atausta nuo lietaus. sukieteja ir skilineja. taip kad nera cia joks vienalytis skystis. jis butu tik jei aplinka vienalyte. net bande ten kazkas aplinka kontroliuot... atskyre nuo dregmes ir dalinai temperaturos... kad geriau filmuotusi. juokinga ir tiek... sita medziagos bukle turetu but aprasoma molekuliniuose ir atominiuose lygiuose... lygiai taip pat galima sakyt, kad kokio nors molio dumblo pluta - dar tirstesnis ir klampesnis skystis... nes irgi galima pastatyt koki nors gigantiska bunkeri ir varves kose kai prikaups dregmes...o laukt isvarvejimo salygu jei sausra - gales ir 100 metu...
punktyras 2021-07-31 09:18
Kokia būsena yra tarpinė? Tarpinė tarp kokių būsenų? Kaip jos charakterizuojamos? Kuo skiriasi kietoji ir skystoji būsena? Kada įvyksta šis fazinis virsmas? Smala/bitumas/asfaltas – amorfinės medžiagos, ne kristalinės. Jos neturi konkrečios lydymosi temperatūros. Jų takumas priklauso nuo temperatūros. Kas šiuo eksperimentu ir parodoma. Dumblas – netinkamas pavyzdys, nes jis yra emulsija, ne vientisa medžiaga.
AAA000 2021-07-31 16:42
jei tau kyla teisingas klausimas - nu tai ir reikia ieskot i ji atsakymo. nagrinet kas ten vyksta. o ne pavadinimus lipint. as manau, kad skysto ir kieto medziagos pavidalo busenas apsprendzia kazkokios jungtys. panasiai kaip vandenilines. arba junginio fizinis kibumas del kokio nors cheminio medzaigos sudetingumo. priemaisos pvz tiesiog isderina sukibimo procesa. ir galima del to suskystint arba pakietint. ar net kazkokia reiskiniu komplekto visuma. kur ne visi atrasti. bet cia tik mano nuomone. o galbut dar sudetingesnis variantas. kad tu ten prie medziagos sudeties kabiniesi - atseit yra takoskyra busenoms - cia gali but nesvarbus aspektas. pirma turi irodyt priklausomybe, kad tai kritiskai svarbu medziagos buvio busenai ir suveikia bet kokiu atveju prognozuojamai irodyt gali? nobeli gal net gausi - jei sugebesi medziagotyroje daug kas nera iki siol suprasta - bet tai nedraudzia taikyt praktikoje. isgaunant kazkokias reikiamas savybes. tiesiog bandymais. aisku kai zinai fizikini desni - tada gali suprognozuot tiksliai. bet bandymine metodika irgi duoda rezultata. o siuo atveju - desnio nerasta - ir profesorius "fiksuoja", kad atseit "klampus skystis"... visiskas briedas ir neirodyta. cia tik pavaizduota tarpine situacija. ir ji dar bandyta patikslint aplinkos suformavimu... ir nieko neirode vistiek...
punktyras 2021-07-31 19:23
Norint atsakyti į klausimą, reikia jį užduoti. Eksperimento tikslas buvo parodyti, kad derva yra skystis ir jis tai puikiai pademonstravo. Į kokį klausimą bandote atsakyti, pateikdamas nuomonę, kuri prieštarauja iki šiol sukauptoms mokslo žinioms apie medžiagų savybes ir fazinius virsmus ir reikalaudamas įrodymų? Įrodymo ko? Kad sausas dumblas skiriasi nuo šlapio dumblo? Ar kad skysto metalo savybė skiriasi nuo kieto metalo? *pasitaisau, dumblas yra ne emulsija (nesimaišančių skysčių dispersinė sistema), o suspensija arba kartais koloidas.