Italijoje skiepai nuo COVID-19 netrukus gali tapti privalomi: ar tokia ateitis laukia ir Lietuvos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-09-12 14:00
Taip, žinoma, jau senai sakom - nežinai ką daryti, nedaryti nieko. Daryti, nes "reikia kaška dariti" - yra ženkliai ženkliai blogiau.
bmk1245 2021-09-12 14:26
Heh, laukiu GP storuliams... Kodėl turiu mokėt už jų gydymą? Kodėl aš (ir kiti normalūs žmonės) turiu mokėt tiek pat už transportavimą, kai šalia sėdinti(-is) sveria dvigubai (ir+)... Mes ant katastrofos ribos, klimato kaita ir pan., o turint omeny (doi:10.1002/oby.22657) REIKIA įvest GP storuliams. Įdomu, kaip nusipenėję vaxxeriai ir GP fanai į tai sureaguotų...
conjurer 2021-09-12 14:53
Pala, tu sakai kad jie yra problema, ir nori jiems suteikti papildomų galimybių? Kaip tai padeda?
bmk1245 2021-09-12 16:09
Iš esmės, taip - galimybė mokėti už viską daugiau, proporcingai BMI. Galbūt tai galima pavadinti Pasaulėsaugos Pasu, kas nenori/priešinasi šiam pasui - nesuteikt jokių paslaugų.
conjurer 2021-09-12 16:43
Kas jiems trukdytų nepasiimti dokumento, duodančio tokias galimybes?
Hmz 2021-09-12 20:13
Kažką turėjau suprasti?
Evil Goku 2021-09-12 22:30
Kad bmk1245 yra hardcore leftistas, toks "einantis" prieš sistemą, nepripažįstantis autoritetų, grynas snowflake.
AAA000 2021-09-12 22:49
leftistai kazkokie pasipyle. kas cia per dalykas aplamai? yra tiesiog geriausi sprendimai. yra prastesni - su pateisisnama priezastim. pvz greitesnis rezultatas ir pan. jei parenkamas prastesnis ar isvis neigiamas pasekmes sukeliantis sprendimas - nu tai prie ko cia leftistai kazkokie? o agitacija uz prastesnius sprendimus - tai cia turi but loginiai pagrindimai. kad jus cia suokiat valdiskais makaronai - cia is esmes jusu kaip piliecio problema. ir tiek. su tokiais nepastatysi pilietines visuomenes - kur nemoka kritiskai pasvert priemoniu naudingumo ir adekvatumo. GP jau per visus kampus bega sudas - koks tai nelogiskas ir prastas sprendimas. oi matai priime kazkokios kitos salys - konservatoriai cia nekalti - tik copijavo nesiteisink conjurer... tu jau issisudinai GP makaronuose... su tom apribotom statymo prie prekybcentriu parkavimo vietom pamenu buvo sprendimas - atsauke vos ne kitoj dienoj - kai pamate kad sudas gavosi. ziedines savivaldybes atsauke. daug ka dare ir atsauke. va cia yra efektytuvus valdymas - kai ieskoma geriausio sprendimo. o kai tau GP suda ant galvos vercia ir tu ji vos ne dievini - cia jau kazkas negerai... skiepu pasas taikant tarp valstybiu - cia visai kitas atvejis. taikoma isorinei gresmei - kuriai tiesiog nera ar mazai kitu patogiu variantu. atvaziuoja uzkrestas "importas" ir tu pastatomas pries fakta. ten ta ideja is dalies tinkanti. nors geriau butu testas ir izoliacija. bet leiziama ta pasidaryt savose salyse ir pakist popierteli. salies viduje priemoniu arsenalas daug platesnis. pilieciai nera kazkokie laikini turistai ar imigrantai. taikyt GP aplamai neadekvatu situacijai. cia jau tautos niekinimas. conjures - o tai kas cia tokie ta daro Lietuvoje? - nori pasakyt kazkokie ufonautai? tipo konservai cia ne prie ko? ar ju prielipine partijukste? putinas cia GP ivedineja - ane? ir svarbiau net ne kad daro. svarbiau - KAIP DARO! lenda faktai - kaip tas pats testas tinka jei mokamas, ir netinka jei nemokamas. jau vien tvarkose segregacija pries piliecius - kurie VYKDO sitas GP nesamones visokios isimtys, personalams, VIPams ir pan... cia jau KORUPCIJA sudu sunkiasi is valdanciuju... tu gal aklas? ar LT negyveni? apie tai mazai raso - nes tai gana smulkmeniska kasdienybe.
VirtualGadget 2021-09-13 00:21
B.Sruogos Dievų miške irgi kaliniams dalindavo numerius. Kažkuo panašius į galimybių pasą ar gal į vairuotojo pažymėjimą Skirtingai traktuojamiems kaliniams savanoriškai reikdavo prisisiųti ir atitinkamą ženklą. Žydams geltoną žvaigždę ar tai trikampį. Galvažudžiams žalią ir taip toliau. Tie ženklai ir numeriai suteikdavo kaliniams galimybes Pavyzdžiui yra aprašyta tokia scena kur surašinėja numirėlius. Ir surašinėjant vieno jų pritrūksta . Po kurio laiko numirėlis atsvyruoja į jam paskirtą vietą ir iš žurnalo jo jau išbraukti negalima. Kai sako, kad žmonės keičiasi ar mokosi iš savo ar svetimų klaidų tai čia matyt šitas dalykas neveikia . Sruogą Dievų miške laikė kaip jis rašė savo kūrinyje kad apsaugotų nuo visuomenės kuri galėjo jį sudraskyti už jo pažiūras Dabar štai vyriausybė aiškina, kad irgi viską daro vardan apsaugojimo. Manau yra šaunuoliai kad šitaip stengiasi. Man tik keista yra, kad atvykstantys nelegaliai ar ir legaliai į Lietuvą iš šiltesnio klimato žmonės yra atsparūs virusui. O serga ir miršta skiepyti senukai ir neskiepyti gyventojai. Prekybos centruose praėjusį sezoną beveik niekur nesirgo pardavėjai nors nebuvo ribojimų maisto parduotuvėms dėl patalpų dydžio. Šiemet gal pasikeitė vartojamos priemonės vyriausybėje ir sugalvojo, kad reikia įvesti patalpų dydžio ribojimus. Ar čia kad kaukes leis nusiimti kurios nesaugoja nuo nieko toks keistas sprendimas priimtas ?
admin- 2021-09-13 08:25

iPienius 2021-09-13 08:47
virusas yra labai protingas. jis puola tik didelese parduotuvese. mazosi parduotuvese esant didesniam tankiui zmoniu jis nepuola. as labai laukiau GP. jei susirgimai padides kelis kartus, tai bus GP pasiekimas. taip pat pamatysim kaip realiai veikia vakcinos.
kestutisz 2021-09-13 09:08
Sruoga išvis pavyzdys (čia su ironija aišku) kaip visokiem tokiem režimam (na kaip ir mūsų) leisti ar tiksliau savanoriškai-privalomai kviesti iš karto žmones į dujų kameras - tada mirę yra tiesiog statistiniai vienetai, vienkartinė "problema". O išgyvenusio pragarą knyga priekaištu liks ir po šimtmečio, ir galbūt po kelių.
HardAxe 2021-09-13 09:38
Jeigu kažkam labai skauda, tai blyn, atidarykit UAB`a, internetinę parduotuvė ar dar kažką ir teikit paslaugas Kažkiek gal padės. Mažoj parduotuvėj praleidi mažiau laiko, o skiepyti žmonės eis į dideles parduotuves, tai bus mažiau bendrų susitikimo vietų. Kadangi skiepyti sirgti/platinti gali, tik nepatiria komplikacijų, tai jie turės mažiau šansų užkrėsti neskiepytus. Taip pat rizikos grupė (nepasiskiepyję žmonės) nešmirinės po akropolius, tai mažiau liga plis jų tarpe. Bet sutinku su tavim, tai lėtins plitimą, bet jo nesustabdys. Per praeitas bangas lėtinimas nelabai suveikė.
kestutisz 2021-09-13 09:50
Tai neleidžia. Tą "žymiąją" piceriją pirmą dieną tai paskelbusią oficialiai pagrasino sužlugdyti.
kestutisz 2021-09-13 10:00
Čia irgi visiškai neteisus. Pvz aš dariau ėjimą žirgu (iki ko privedė prievarta) - vena ir kelioliką eurų už laisvę (na, sąlyginė - 60d, bo tik tiek galioja "natūralūs" antikūniai kai jie realiai ir ištirti geriau nei boostinami skiepais), bet naudotis pišpasiu yra pernelyg žemas lygis. Todėl į namų parduotuvę turbūt dabar siuntinėsiu vaikus. Vietoj vieno užėjimo ~21:30 ir partempimo namo keliom dienom jie dabar galės vaikščioti ištisai. Pats nueisiu gal nebent su tikslu užsiboostinti antikūnių - na be kaukės, nes nebeprivaloma, kad tikrai pasigaut :))
AAA000 2021-09-13 10:20
irgi skatini segregacija? o kuo skiepyti prastesni? kad tik neskiepytiems? aplamai uzbombins valdzia visokiom baudom - jei ir atidarytu - tokio tipo. ------ cia problema kitame. tampo uz virvuciu kazkokio itariamo kgbesniko, kuris turi pretenziju pasiskirt prezidentine pensija - ka bande vienas zydas prastumt - kisenine partijukste. su satelitais. va ir viskas. mentalitetas toks. o tu priimineji primetamas taisykles. paziurek sendienine spauda. islindo didysis kriziu "su"valdytojas ir mazdaug aiskina - pasiskelbsim nepaprastaja padeti ir prasitesim dar viena kadencija... viskas cia demokratijos tope va kur jau prieita... GP sistema is esmes tik duomenu surinkimas apie lojalius avinus. vertinama bus ne skiepas. o kaip tu issimei GP. patys prisidavet as dar kolkas pilkojoje maseje.
conjurer 2021-09-13 14:42
Tai nori pasakyti tu nefigūruoji e-sveikatos sistemoje? Apie tave valstybė neturi jokios informacijos? Nes jei nenori būti tokiu "avinu", turėjai nesilankyti jokioje poliklinikoje nuo gimimo. Galim pakalbėti apie duomenų rinkimą. Aš suprantu baimę, kad tarkim nuskaičius GP yra galimybė sekti žmogaus buvimo vietą, ir nors nežinau ar kiekvienas GP nuskanavimas fiksuojamas kokioje bendroje sistemoje, žinau kas yra fiksuojama. Kiekviena bet kurios parduotuvės nuolaidų kortelę, kuriai užsiregistravai savo tikru vardu. Kiekviena kreditinė/debetinė kortelė, kuria atsiskaitei per NFC ar liusto skaitytuvą. Kiekvienas įvažiavimas į parduotuvės aikštelę, kur yra šlagbaumas su numerių nuskaitymu, ar važiavimas greitkeliais pro kameras. Taigi jei taip bijai valstybės, kad neturi nuolaidų kortelių, automobilio, visada atsiskaitinėji grynais, ir nešioji pirštines, kad nepaliktum pirštų antspaudų (kurie paimami darant ID kortelę), tada suprantu kodėl tu esi prieš GP. Kitu atveju tai tiesiog absurdiški teiginiai apie sekimą. Vien tik mobiliako turėjimas yra totali invazija į privatumą. Ir dar dabar visi būtinai kiniško, kad būtų pigesnis, ir duomenis apie savininką pateikinėtų ne tik googliui, bet pačiam mikei pukotukui, bet verkia kad konservai jį "seka" per GP. Na kokios kitos racionalios priežastys? Skiepai per greit paleisti, ir nenori mokėti už testus? Būk karantine, tavo sveikata svarbiau už kelis masinius reinginius kuriuos praleisi. Skiepai per greit paleisti, ir kontaktinis darbas reikalauja GP? Mokėk už testus, darbą gi turi. Nori švęsti visas šventes, ir pamiršti karantinus? Gauk skiepą, nes vis tiek didesnio šūdo į savo organizmą prisipilsi, bešvęsdamas. Visa europa (likusį pasaulį palikime ramybėje pakolkas) turi krūva protestų prieš kiekvieną karantino smulkmeną (na išskyrus prancūzus, jie tiesiog savaitgalius švenčia protestuodamis), ir į tuos protestus pagrinde ateina žmonės, dėl kurių netinkamo elgesio ir turime tokią blogą situaciją kokią turime. Kantrybė kaip ikimokyklinio vaiko, intelektas panašus. Taigi jei jų slaptas tikslas nėra padidinti pandemijos apimtį, ir taip pašalinti dalį populiacijos, tai tiesiog galima laikyti silpnavalių kultu.
Evil Goku 2021-09-13 17:03
Oho kiek leftistų prisirinko. Na numerius - asmens kodus, civilizuotame pasaulyje turi praktiškai kiekvienas brandus visuomenės dalyvis. Ir kiekvienas turi atsakyti už savo poelgius. Jei kokiam leftistui nepriimtina, kad veiksmas turi atoveiksmį, gali sau ramiai keltis gyventi į gamtą ir nesinaudoti "supuvusios" civilizacijos patogumais. Nenorit tvarkos, patinka anarchija? Niekas jūsų šiuose visuomenėje nelaiko. Galimybių paso neturėjimas, (neskaitant kai negalima skiepytis dėl objektyvių, mokslu grįstų priežasčių) iš esmės parodo žmogaus kvailumą, nes jį sugebėjo apmulkinti šarlatanai, o pats nesugeba atsirinkti faktų, arba, kad žmogus specialiai nori kenkti visuomenėj. Toks piktybinis parazitas, kuris kenkdamas net negauna naudos. Nors ir keista, bet tavo draugai leftistai per mitingą išreiškė aiškią nuomonę, kad reikia draugauti - padlaižiauti Kinijai. Tai kažkaip suderinkit nuomones.
AAA000 2021-09-13 17:46
manai as kazko bijau ir bandai ivardint? cia tu bijai - viso to ka surasei. tu nesupranti kaip tai veikia - globalus duomenys viskas priklauso nuo pasyviuju daugumos. valdzia sau leidzia lygiai tiek - kiek toleruoja pasyvieji siuo atveju pilietine visuomene susimove. as tik konstatuoja FAKTA. o tu lendi i neesminius aspektus. cia labai didelis pralaimejimas - butent visuomenei ir pralosta labai daug geroves. kokioj skandinavijoj tokie bajeriai su GP nepralistu niekaip o sakykim sveicarijoj jau sedetu iniciatoriai cypej. visuomenei primete epidemijos kalte - ir nemaza dalis priime, o daba sude visi vartysimes maziausiai menesi-pora kokiu. man GP neaktualu darbe. man asmeniskai. valdziai tik mano aktualu. as cia gal net nauda issimusiu - paknisiu proto - duos vietoj darbinio paprasto telefono ismanu nes popierines versijos man per greitai "susitrins" arba "pasimes", ar galiojimo aktualumas per greit "kis" pandemija is esmes man i nauda kolkas eina - visokie antivakseriai, bijantys uzkrato ir panasus is konkurencijos iskritineja ir pan. tu manau nesupratai, ka as ten norejau pakomentuot. ------- as isvis galvoju jau apie ateiti. seno tipo skiepai jau aiskaii neefektyvus ir maziau aktualus. as jau noreciau naujo tipo. pvz antivakseriai net cia pralose. nu pasiskiepis siandien. antra doze po 3 sav. ir dar apie 2 sav. ir tik tada GP gaus tu supranti sita? GP veikia iskart. !!! priime sprendima. viskas - rytoj tu negali pavalgyt ar sikpopieriaus nusipirkt. nu priverte antivakserius kelis pasiskiepyt. ir kas tada? GP juk negaus ISKART. vadinas BAUDA gavo - toik terminuota. nors jei issityre - neplatino. o mokamo neime - nes taupe. tai uz ka bauda? aplamai - kiek zinau - kelis abtivakserius - jie atidelioja vistiek. pirma testa pirks o paskui ziures. maista atsargon uzsipirkineja ir pan suda daro daro kazkokius lempinius zingsnius. vaikus siuntineja (nes isimtis) ir pan. realiai pandemija plesis!!! nes platinimas tik intensyves. nu per mazas koronos mirstamumas - daryk tu cia ka nori. kaimieciai tiek negyvena - kad jiem butu aktualu. LT aplamai per zemas gyvenimo trukmes vidurkis - kitu priemoniu reikia. pagal mane kaip yra elementarus buhalterizmas - nu tai cia faktiskai tas pats. nesuvokimas kad GP sistema per kvaila ir per daug skyleta - kad suveiktu. o noras but valdomiems kvailiu - nu tai cia man sunkiai suvokiamas kaip naturalus dalykas normaliai visuomenei... o tu uz ir dar apie kazkokias baimes bandai cia kazka ivelt...
HardAxe 2021-09-13 17:58
keista, turint omeny covid`o suvaržimus kinijoj